Betörőriasztó fények otthonába

Mivel a betörések jelentős része akkor történik, amikor a háziak nincsenek otthon, érthető, ha otthonukat elhagyva is igyekeznek mindent megtenni azért, hogy ne derüljön ki a távollétük. Ennek érdekében például nem ajánlott a közösségi oldalakon közölni az elutazás tényét, illetve érdemes „felokosítani” az otthonunkat, hogy egy beépített automatizmus időnként felkapcsoljon egyes lámpákat a megtévesztés érdekében.

Betörőriasztó fények otthonába

Bármikor elhitetheti a betörőkkel, hogy épp otthon tartózkodik

Ha jelenleg nincs keretünk arra, hogy okosházat építhessünk, az is megteszi, ha távollétünk alatt tévénézést színlelünk. Az Intruder Discouraging Television Mimic, azaz a „betörőriasztó tévéimitátor” nem egyszerűen fel-le kapcsolja a villanyokat, hanem a televízió fényeinek villogását imitálja. Az ablak közelébe, a betörők látókörén kívülre felszerelt eszköznek köszönhetően nem kell nonstop bekapcsolva tartanunk ahhoz a tévét, hogy az illetéktelen behatolásra készülők azt higgyék, valaki otthon van.

A készülék a televízió fényének változásait imitálja

A készülékbe épített mikrochip a kép és a színek változását, elhalványulását és felerősödését szimulálja egy opálos lencsével elhomályosított multicolor LED kijelző segítségével. A készülék fényérzékelője sötétedéskor automatikusan bekapcsolja az „áltévét”, majd 2, 4 vagy 6 órával később kikapcsolja – mintha csak a család megnézett volna 1-2-3 filmet a tévében. De természetesen manuálisan azt is be lehet állítani, hogy a berendezés folyamatosan üzemeljen. Az Intruder Discouraging Television Mimic feltehető egy polcra, de a falra is rögzíthető. A készülék mérete 10,8x8,3x7 cm. A 49,95 dollárért (13400 forintért) kapható eszközre élethosszig tartó garanciát ad a Hammacher Schlemmer.