Ezeket a hibákat ne kövesse el költözéskor

Egy költözésnél többről van szó, mint hogy cuccainkat üres dobozokba pakoljuk és kibérelünk egy teherautót. Egy sikeres költözést több feltétel megléte, valamint azok megfelelő kivitelezése alkotja. A helyes folyamatot a tervezés, a költségvetés és a stratégia betartása adják. Ha bármelyiket is figyelmen kívül hagyjuk, akkor nagy a valószínűsége, hogy költözésünk nem fog boldog perceket csalni az életünkbe.

#@LAKAS_BANNER1@#

Íme, egy lista a leggyakrabban elkövetett hibákról, és az azokra adható válaszokról:

  • Improvizáció a tervezés helyett: a halogatás a legrosszabb ellenségünk a költözésre való felkészülésnél. Még egy látszólag kis költözés is lehet költséges és idegtépő, ha nem tervezzük meg előre. Ha van elég időnk, akkor érdemes hónapokkal előtte elkezdeni a felkészülést. Kezdjünk el költöztető cégeket keresni, tervezzük meg a pakolást és számoljuk ki, hogy mennyibe is fog ez kerülni. Egy noteszben vezessünk minden, a költözéshez fűződő információt annak érdekében, hogy azok hamar visszakereshetőek legyenek. Dolgozzunk ki egy ellenőrző listát a legfontosabb teendőkről, hogy azok biztosan ne okozzanak majd meglepetéseket a költözési folyamatban.

Aegon lakásbiztosítással már a legolcsóbb csomag választása esetén is védve lesz az alapvető károk bekövetkezésekor. Számoljon díjat itt!

  • Egy kevésbé alkalmas költöztető cég megbízása: a kutatómunka fontos része ennek a feladatnak. Az utolsó dolog, amit szeretnénk, hogy egy nem megbízható céggel kelljen megállapodnunk. Mielőtt választunk, győződjünk meg arról, hogy mit tartalmaznak a szolgáltatásaik, és hogy mire vonatkoznak az áraik. Elég nehéz dolgunk van, ha akkor kezdünk reklamálni, amikor a dolgaink már a teherautóban vannak. Az interneten könnyedén találhatunk olyan cégeket, akikről pozitívak a visszajelzések, de ismeretségi körünkben is érdemes kérdezősködni megbízható költöztető után.
  • A felesleges holmik költöztetése: a legegyszerűbb dolognak az tűnik, ha válogatás és gondolkodás nélkül kezdjük megtölteni a dobozokat, ezt azonban érdemes elkerülni! A költözés remek lehetőséget teremt számunkra ahhoz, hogy leselejtezzük a felesleges holmikat. Ilyenkor szabaduljunk meg a már nem hordott ruháinktól, a már megunt könyveinktől, és esetleg az olyan kütyüktől is, amelyek már nem működnek vagy elavultak. A lomtalanításnak is beillő folyamatnak azért is vesszük hasznát, mert minden extra darab növeli a teljes csomag súlyát, így a végső árat is.

Amikor új lakásba költözünk, sokan általában várni szoktunk az új lakásbiztosítás megkötésével, mert az új otthon belakása az elsődleges feladat. Könnyen belátható azonban, hogy ezzel a gondolkodással a szerencsénkre bízzuk új lakásunkat és ingóságainkat, hiszen a baj bármikor megtörténhet. Ha már volt lakásbiztosításunk korábban, akkor vegyük fel a kapcsolatot biztosítónkkal. Ha pedig még nem rendelkeztünk szerződéssel, akkor nézzük meg az interneten, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk.