Fesztiválozz gondtalanul!

A fesztivál hangulat hamar elragadja az embert, így a felhőtlen szórakozás érdekében, érdemes előre átgondolni mit tehetünk értékeink és testi épségünk megőrzése érdekében. A nyári fesztiválokon előforduló károk egy része megelőzhető vagy enyhíthető megfelelő biztosítással.

A mai modernebb biztosítási módozatok már akár olyan károkat is enyhíthetnek, amiket egy fesztivál idején szenvedünk el, nyilatkozta Vereczki András, az AEGON Biztosító vezérigazgató-helyettese. Így még indulásunk előtt érdemes számba venni vagyon és balesetbiztosításainkat, átolvasni milyen kockázatokra terjednek ki és mik a térítések feltételei.

Értékmegőrzés a fesztivel idején

Legfőképp mérlegelni kell, hogy mik a legszükségesebb tárgyak, melyeket magunkkal kell vinni és mik azok, amiket tudunk nélkülözni a fesztivál során.

Idén bevezetésre került a Metapay kártya, mely a készpénz használatát váltja ki, és érdemesebb több alkalommal, kisebb összeggel feltölteni. Amennyiben kártyánkat elveszítjük és regisztráltattuk is magunkat, letilthatjuk a kártyát.

Az értékmegőrzők szolgáltatásait, mindenképp javasolt használni: fényképezőgépünket, kameránkat, mobiltelefonunkat, kulcsainkat és iratainkat helyezzük biztonságba. A sátorban elhelyezett tárgyakért senki sem vállal felelősséget, még a biztosító sem.

Lakáskulcsunkat semmiképpen se tartsuk személyes irataink mellett, így elkerülhető, hogy ezek elvesztésekor illetéktelenek birtokába kerül lakcímünk és kulcsunk egyaránt. Ha ezt a szabályt nem tartottuk be és megtörtént a baj, igyekezzünk zárat cserélni, kártyáinkat letiltatni. Sokan nem tudják, de ha lakásbiztosításunkban van Elvesztés, elveszés kiegészítő biztosítás, a zárcsere és pótlás, valamint bankkártyánk és irataink pótlásának költségeit megtéríti a biztosító.

Ha rablás áldozatai lettünk, tegyünk rendőrségi feljelentést, ez ugyanis a károk rendezésének feltétele és jelentsük a személy elleni erőszakkal történő eltulajdonítási károkat biztosítónknak is lakásbiztosításunk terhére.

Baleset megelőzés, rosszullétek elkerülése

Egészségügyi vagy lelki, de akár drogprobléma is felmerülhet a fesztivál ideje alatt, ezért több helyen is elérhetővé tették az egészségügyi ellátó pontokat, a Lélekambulanciát vagy a Prevenciós sátrat, ahol szakképzet személyzettől kaphatunk segítséget.

A féktelen bulizás mellett figyelni kell a rendszeres étkezésre az elegendő vízfogyasztásra, valamint a naptej és napvédő felszerelés használatára.

Lehetőség szerint mértékkel fogyasszunk alkoholt, drogokat pedig egyáltalán ne!

Sportmérkőzések során is történhet baleset, a szakszerű ellátás igénybevétele után, ha rendelkezünk megfelelő balesetbiztosítással biztosítónkkal is vegyük fel a kapcsolatot (baleseti eredetű csonttörés, kórházi napi térítés, műtéti beavatkozás, vagy égés kiegészítők megléte esetén, kivétel extrém sporthoz kapcsolódó baleset). Az egészségügyi ellátás után mihamarabb tegyük meg kárbejelentésünket.

Közlekedés

A Sziget fesztivál szervezői arra kérik a látogatókat, hogy lehetőség szerint ne autóval, hanem tömegközlekedéssel (akár busz, hajó) közelítsék meg az Óbudai-szigetet. Saját gépjárművel való érkezéskor próbáljunk biztonságos parkolóhelyet keresni, ahol a tolvajok minimális esélyt látnak autónkat feltörni és kulcsunkat helyezzük értékmegőrzőbe. Ha óvatlanul választottunk és autónkban kár keletkezett, CASCO biztosításunk alapján rendezhető kárunk a biztosítás feltételei szerint.

Ha kerékpárral érkezünk a fesztiválra vegyük igénybe a kerékpármegőrzőket. Ha nem voltunk elővigyázatosak, de rendelkezünk lakásbiztosításunkban Sportfelszerelés kiegészítővel, évente egyszer megtérítik az ellopott kerékpárunkat.

A szervezők taxi és sofőrszolgálatot is működtetnek a fesztivál résztvevői számára, így elkerülhető az alkoholos állapotban történő autóvezetés és tömegközlekedés.