Figyeljünk internetezési szokásainkra!

Folyamatosan fejlődő és digitalizálódó világunkban a közösségi oldalaknak egyre több szerepük lesz. Immáron a HR-munkatársak és a rendőrök mindennapjaihoz hozzátartozik, hogy munkájuk során folyamatosan használják ezeket az oldalakat - és igaz ez a marketingesekre is, csak egy másik szempontból.

Sajnálatos módon korunk betörői sem tesznek másként: előszeretettel választanak célpontot Facebook bejegyzés alapján. Ezért a bejegyzéseinket a kellő óvatossággal kell közzétennünk.

Körültekintő óvatosság

A betörők leginkább azon lakásokat szeretik kifosztani, ahol biztosan nincs otthon senki: így nem csak a lebukás veszélye csökken le nagyban, hanem még az esetleges konfrontációkat is szinte biztosan el lehet kerülni. Épp ezért a rablóknak kincset érő információ hogy ki, mikor, és mennyi időre megy nyaralni - hiszen ekkor nagy eséllyel nincs itthon senki, tehát be lehet törni a házba. Ezért pontos nyaralási terveinket vagy ne osszuk meg a közösségi oldalakon, vagy olyan beállítások mellett tegyük azt, hogy az információt csak a közeli ismerőseink tudhassák meg - és hasonlóan tegyünk a nyaralás során készült képekkel is, amíg éppen kinn tartózkodunk. Lakásbiztosításunk természetesen téríti a betörések okozta károkat - ha van erre kárfedezet a csomagunkban - azonban a fenti esetet könnyen felróhatják hanyagságnak.