Hogyan tudja távolról is szemmel tartani otthonát

Gondolkozott már azon, hogy van élet a megszokott riasztókon túl?

Egy riasztóval ellátott családi ház, vagy akár lakás is drasztikusan meg tudja növelni a biztonságérzetünket, és ilyenkor nagyobb nyugalommal hagyunk mindent hátra.

Ha hosszabb időre elutazna síelni a családjával, és nem csak biztonságban szeretné tudni otthonát, hanem a távolból is felügyelete alatt szeretné tartani, vagy információt szeretne bármikor lekérni állapotáról, akkor az Élő otthon rendszer tökéletes megoldást nyújt önnek.

Az elmúlt években olyan nagyot fejlődött az otthonautomatikai iparág, hogy mára már nincs szükség falak bontására, kábelezésre, vagy épp fix irányító egységekre. Ha van egy okoseszköze, akkor az arra telepített applikáció segítségével a világ bármely részén rá tud nézni otthonára.

Egy átlagos riasztórendszer minden alap feladatot tökéletesen ellát. Egy Élő otthon rendszerrel összekötött riasztó viszont más távlatokba mutat.

Ha behatolást érzékel a rendszer, akkor nem csak hangjelzéssel hívja fel a figyelmet, hanem azonnal küld önnek egy üzenetet a telefonjára. Gyorsabban tud Ön cselekedni, és segítséget hívni, mint várni arra, hogy valakinek feltűnjön a riasztó sikító hangja.

Tűz esetén automatikusan vezérli a ventillációt, így segítve a tűz és a füst helyben tartását, amíg segítség érkezik.

Egy vízérzékelővel ellátott Élő otthon azonnal figyelmezteti Önt, ha beázás vagy csőtörés van.

„Az Élő otthon tökéletesen személyre szabható, és az előre beállított módok alapján igazán hamar segíthet a mindennapjaink megkönnyítésében. Ezen felül olyan magaslatokba emeli a biztonságérzetünket, és olyan könnyűvé teszi otthonunk szemmel tartását, amiről eddig álmodni sem nagyon mertünk.” – mondja Szikra Gábor, a SMARTme Building Technologies Kft. szakértője