Hogyan védhetjük meg a nyaralónkat az illetéktelen behatolóktól?

Hosszú évek munkájára van szükség ahhoz, hogy a lakásunk mellett egy hétvégi házra is szert tehessünk, így nem csoda, ha ugyanúgy féltjük, mint az otthonunkat. Ráadásul a nyaraló még inkább ki van téve az illetéktelen behatolóknak, hiszen az év legnagyobb részében nem tartózkodunk ott; egy üres ingatlan pedig igen csalogató lehet a betörők számára, hiszen a hidegebb évszakokban, amikor akár az üdülőövezet összes háza üres, sokkal kisebb a lebukás esélye.

Hogyan védhetjük meg a nyaralónkat az illetéktelen behatolóktól?

Előfordulhat, hogy a nyaralónk nem úgy fogad, ahogy hagytuk

Többen voltak már kénytelenek szembesülni azzal, hogy mikor tavasszal ellátogattak a hétvégi házba, hogy felkészítsék a nyárra – kitakarítsanak, és elvégezzék a szükséges felújítási munkákat – azt messze nem úgy találták, ahogy egykor hagyták. Ha készpénzt vagy ékszereket nem is tartunk a nyaralóban, biztosan nem örülnénk neki, ha arra érkeznénk, hogy valaki felfeszítette az ajtót, betörte az ablakot, műszaki cikkeket vitt el, és kárt tett a bútorokban.

A riasztó önmagában nem megoldás

Ezen esetek elkerülése végett érdemes nemcsak otthonunk, hanem hétvégi házunk biztonságáról is gondoskodnunk egy infravörös mozgás- és nyitásérzékelővel rendelkező riasztó felszerelésével. Ez azonban önmagában nem feltétlenül jelent megoldást, hiszen az ország másik végéből nem halljuk meg a riasztást. Legfeljebb a szomszédok segítségében reménykedhetünk illetéktelen behatolás esetén, de ha az ingatlan egy üdülőövezetben áll, a hidegebb évszakokban valószínűleg mások sem tartózkodnak a nyaralójukban. Így az sem segít, ha riasztást kapunk a telefonunkra, hiszen nem érnénk oda időben. A legjobb, ha a riasztó mellé távfelügyeletet rendelünk, így a távoli biztonsági központ értesíteni tudja a hatóságokat, ha riasztást észlel.