Interjú Marosvölgyi Péterrel az Aegon Biztosító Online üzletág igazgatójával

Kifaggattuk az Aegon Biztosító Online Üzletág igazgatóját, aki a kellemetlen kérdésekre is őszintén válaszolt.

Élet és jövő magazin: Mit gondol arról a közkeletű véleményről, hogy a „biztosító úgysem fizet?”

Marosvölgyi Péter: Sajnos ez az egyik olyan tévhit, ami még mindig tartja magát.  Elég csak megnézni bármelyik év kárkifizetéseit és mindenki láthatja, hogy a fenti állítás nem igaz. A biztosítók szolgáltatása az anyagi károk elleni védelem. Erre szerződnek velünk ügyfeleink, ez alapján segítünk nekik a bajban. Fontos tisztában lenni azzal, hogy ki milyen típusú szerződést köt, abban milyen védelemben részesül és milyenben nem.

ÉJM: Említette a kárkifizetéseket. Tudna  konkrét számokat is mondani?

MP: Elég viharos és árvizes időszakokon vagyunk túl, csak a lakóingatlanokra vonatkozólag 2013-ban több mint 10,5 milliárd forintot fizettünk ki károsult ügyfeleinknek. Szerintem ez az összeg azt mutatja, hogy igenis szolgáltatunk és korrektül segítünk a bajba jutottakon. ÉJM: Van esetleg más tévhit is?

Marosvölgyi Péter: A legfőbb tévhit az a gondolkodásmód, hogy velem úgysem történik baj, mindig csak mással. Érdekes, hogy egy-egy vihar után ugrásszerűen megnő a lakásbiztosítást kötők száma, mert látják, hogy milyen károk érték a szomszédot, vagy a térséget. De ha nincs a szemük előtt az elrettentő példa, akkor sokan nem érzik ezt valós veszélynek.

ÉJM: Mennyire számít drágának egy lakásbiztosítás?

MP: Mint minden, ez is relatív. Hadd kérdezzek vissza? Drága dolog-e a tej? Csak 200-250 Ft egy liter, de ha egy család éves fogyasztását nézzük, akkor már közel 100.000 forintról beszélünk. Ehhez képest szerintem olcsó egy lakásbiztosítás, hiszen egy átlagos lakás, vagy átlagos családi ház lakásbiztosításának díja 20-30 ezer forint évente, ami kevesebb mint havi 2-3 ezer forint.

ÉJM: Ha csak egy okot mondhatna, hogy miért érdemes Aegon lakásbiztosítást kötni, mi lenne az?

MP: A bizonyítottan gyors és korrekt kárrendezés, hisz végső soron csak ez számít. ÉJM: Mit üzen az Élet és jövő magazin olvasóinak?

MP:  Azt vallom, hogy a lakásbiztosítást kötelezővé kellene tenni, annyira alapvető értékünket és egzisztenciánkat védi. Rossz érzés látni embereket, akik egy-egy katasztrófa után szinte mindenüket elvesztik, mert nem volt biztosításuk.  Azt üzenem az olvasóknak, még ha anyagi lehetőségük korlátozott is, kössenek lakásbiztosítást és ezzel védjék családjukat és legnagyobb értéküket, az otthonukat.

Marosvölgyi Péter 14 éve dolgozik a biztosítási szakmában, pályafutását 2001-ben, programozóként kezdte a Magyarországon elsőként indult online biztosítási alkuszi szolgáltatást nyújtó Netrisk.hu-nál. Ezt követően, 2006-tól a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. üzletág-vezetőjeként dolgozott, és szerepet vállalt a társaság online értékesítési üzletágának felépítésében és elindításában, valamint az online életbiztosítás hazai meghonosításában. 2009 januárjában csatlakozott az Aegon Magyarországhoz, ahol részt vett a 2009 áprilisa óta működő Aegondirekt.hu létrehozásában. Jelenleg az Aegon Biztosító online üzletágának igazgatója.