Itt a viharszezon – két nap alatt ötvenmillió a kárigény

Az elmúlt két nap viharai nyomán több mint 50 millió forint kár keletkezett a piacvezető lakásbiztosító, az AEGON Magyarország ügyfeleinél. Az átlagos kár nagysága elérte a nyári károkra jellemző százezer forintot. A társaság szerint a kárbejelentések száma elérheti a két-háromezret is. Az eddigi adatok szerint a Miskolc környéki, a Tolcsva és a Szinva patak mentén fekvő települések szenvedték meg leginkább az elmúlt napok időjárását.

A péntek reggeli adatok szerint mintegy 500 bejelentés érkezett az AEGON Magyarország biztosítóhoz az elmúlt két nap felhőszakadásai és viharai következtében. A becsült kárérték meghaladja az 50 millió forintot, ám a társaság az összeg jelentős növekedésére számít, hiszen a következő napokban még érkeznek megkeresések. A tapasztalatok szerint ugyanis a káreseményeket követő egy-két napban a károknak kisebb hányadát jelentik be. A legtöbben eddig Budapestről és környékéről jelentkeztek, ám az AEGON arra számít, hogy a csütörtöki viharban leginkább érintett Miskolc környéki, leginkább a Tolcsva és a Szinva patak mentén fekvő településekről érkezik majd a legtöbb bejelentés a következő napokban. Az AEGON becslése szerint a kárbejelentések száma elérheti a két-háromezret is.

A legtöbb kárt a vihar miatt keletkezett, míg az esetek tíz százalékában a jégverés okozott problémát. A Pest megyei Fótról és Újhartyánból, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaharkányból érkezett a legtöbb jégveréssel kapcsolatos bejelentés. A biztosító tapasztalatai szerint a jégverés általában nagyobb károkat okoz a viharnál. Az átlagos kárösszeg a bejelentések alapján meghaladja a 90 ezer forintot, ez már a nyári viharokra jellemző. A tavaszi időszakban a természeti károk átlagosan nem haladták meg a 30 ezer forintot az elmúlt három évben.

A károk nagy részét az AEGON biztosító szemle nélkül, a telefonos bejelentés alapján intézi. A szemleköteles károk esetében a kárszakértők a bejelentéstől számított 24 órán belül felveszik a kapcsolatot az ügyféllel. A szakértők a helyszíni szemle során speciális, érintőképernyős, hordozható számítógépre rögzítik az adatokat, számításokat, így a biztosító már a helyszínről el tudja indítani a kárrendezést, vagyis a banki átutalást. A szemlét követően így az ügyfelek a banki átutalási időnek megfelelő átlagosan 4 nap alatt hozzájuthatnak a kártérítéshez.

A károk elhárításához, illetve a további károk megelőzéséhez már a szemle előtt hozzá lehet fogni. A károkat bizonyító maradványokat, törmelékeket meg kell őrizni, illetve fényképet, videó felvételt is elfogad a biztosító a kárbejelentés alapjául.

A kárbejelentéseket az AEGON Magyarország a 06-40 /204-204-es telefonszámon vagy interneten (www.aegon.hu) várja.