Kamerázza be egyszerűen és költséghatékony ingatlanát!

Mindenkinek a rémálmai között szerepel, hogy egyszer arra érkezik meg az otthonába, az üzletébe vagy az irodájába, hogy betörők dúlták fel annak utolsó négyzetméterét is. Az alapvető mechanikai védelem mellett egyre elterjedtebb a különböző elektronikus berendezések használata is. Léteznek méregdrága berendezések, de hála a technológiának, ma már szinte mindenki költséghatékonyan kamerázhatja be a megfigyelni kívánt helyiségeket.

#@LAKAS_BANNER1@#

A számítógép mellett ma már szinte minden háztartásban megtalálható a webkamera is, melyet csetelésre vagy fotók készítésére használunk. Tudta-e azonban, hogy a webkamerája már akár egy extra szempárként is funkcionálhat, amikor ingatlanától távol tartózkodik? 

Most 50% kedvezménnyel köthet új Aegon lakásbiztosítást! Számoljon díjat itt!

Nem kell más, mint egy olcsó webkamera, és egy ingyenesen letölthető szoftver. Windowshoz a Yawcam, míg a Macintosh felhasználóknak az EyeSpyFX nevű program ajánlott. A szoftverek segítségével a webkameránk egy házőrző kamerarendszerré alakul át, melynek a képét bármikor képesek vagyunk követni az interneten keresztül.

Mivel a funkciókat időzíthetjük is, így a kamera csak akkor rögzíti az eseményeket, amikor mi akarjuk, legyen az éjjel vagy akár hétvégén. A legjobb funkciója ezeknek a programoknak talán az, hogy ha akarjuk, csak mozgás esetén kapcsol be a program és kezdi el a rögzítést. Ilyenkor e-mailen is kérhetünk értesítést, így akár rögtön saját magunk is meggyőződhetünk a fenyegetés tényéről.

A webkamera vita nélkül egy nagyon költséghatékony módszer, de mivel számítógép is kell hozzá, a használhatósága nem olyan rugalmas. Szerencsére erre is van megoldás: ma már pár tízezer forintos összegekért elérhetőek vezeték nélküli kamerák is.

Legyen szó akár az otthonunkról, egy üzlethelyiségről vagy akár garázsról, erre mind megoldást nyújtanak ezek az őrző kamerák. Bárhova felszerelhetőek – ahol van konnektor a közelben -, és miután csatlakoztattuk a Wi-Fi hálózathoz, okostelefonról vagy táblagépről azonnal elindíthatjuk a megfigyelést. A beépített mozgás- és zajérzékelő segítségével telefonon riaszt minket, ha érzékel valamit.