Kiosztották a legjobb biztosítóknak járó díjakat

A Független Alkuszok szövetsége immáron negyedik éve díjazza a biztosítókat az „Év Biztosítója” kitüntetéssel, amely díjakat maguk a biztosítottak ítélnek oda egy internetes oldalon keresztül.

Bár az ily módon kiosztott legjobb-díjak nem fedik le az ország egészének véleményét, és nem csak azt a biztosítót lehet értékelni, amellyel kapcsolatban állunk, de a díjak az évek során igen komoly presztízst szereztek maguknak - mind szakmai, mind lakossági körökben.

A legjobbak

Nem meglepő módon a némiképp zsugorodó gépkocsi biztosítási piacon a Generali-Providencia végzett az első helyen, mondhatni: mint általában. Vagyonbiztosítások (amelynek legnagyobb szegmensét a lakásbiztosítások adják) körében azonban az Aegon került a legjobbnak ítélt helyre, méghozzá kétszeresen: mind a lakossági, mind a vállalati szektorban őt ítélték a legjobbnak az ügyfelek. Ezt az Aegon nem csak a lakásbiztosítási piacon való elsőbbségének köszönheti, hanem annak is, hogy sok olyan vagyonbiztosítással állt elő - kertbiztosítás, kerékpár-biztosítás - amellyel mások nem, és amelyek nagyban megkönnyítették egy adott csoport életét. A személyi biztosítások területén az Uniqa hozta el az első helyet.