Kössünk lakásbiztosítást a kötelező kampányban

Igen érdekes piaci helyzet alakult ki az év végi kötelező biztosítási kampányban: ha jól akarunk járni, és olcsó lakásbiztosítást akarunk kötni, akkor érdemes kötelező biztosítást váltanunk.

Ennek oka, hogy a kötelező biztosítások árszintje annyira lement a tavalyi KGFB kampányban - a baleseti adó bevezetésének hatására -, hogy annak még 30 százalékos csökkentése se tudna elérni annyi megspórolást éves szintem (5000 forintot), amennyiért egy átlagos váltó az Aegon.hu felmérése szerint végigjárna biztosítóváltás rögös útját. Ám idén nem hogy 30-at, de még 5 százalékot is alig tudtak lefaragni a biztosítók az árakból. Ezért a szakma az idén kénytelen különböző kiegészítő biztosításokkal és együttkötési akciókkal értékesíteni a KGFB-t - és ennek látkörébe a casco mellett az idén bekerült a lakásbiztosítás is.

Spóroljunk nagyot

Egy független felmérés szerint a biztosítók 30-60 százalékot is engednek a kötelező biztosításhoz csapott egyéb biztosítások árából, amelynek megtakarítási összege így jóval túllépheti a kérdéses, 5000 forintos küszöböt. Az egyik legjobb akciója az Aegonnak van: együtt kötés esetén mind a kötelező, mind a lakásbiztosítás díjából 50 százalékot enged. Így ne hagyjuk ki ezt a remek, kínálkozó alkalmat, és kössük meg/újra lakásbiztosításunkat fél áron, méghozzá a piacvezető szolgáltatónál!