Kötelező túlfeszültség-védő

Bolygónkon végbemenő klímaváltozásoknak hála a viharok egyre inkább erősödnek - főleg mostani időszakban - és a villámcsapások is egyre inkább szaporodnak.

A modernizáció hatására pedig egyre több többszázezres - olykor milliós - technikai kütyük kezdik ellepni az otthonainkat. Eme kettőnek kapcsolata ott tisztázódik egy lakásbiztosítás hatására, hogy egy villámcsapás másodlagos hajtásaként jelentkező túlfeszültség menyi kárt képes okozni. A válasz pedig az, hogy egyre tetemesebbet. Csak az Aegonnál, csak idén eddig 100millió forintot is meghaladta az ilyen irányú kárkifizetések nagysága.

Kényszerű döntés

Az Aegon ezért bevezette, hogy ahhoz, hogy a villámok másodlagos hatásainak kárait biztosítsák, túlfeszültség védő beszerzése szükséges. Egy ilyen készülék igen sok helyen megvásárolható - a biztosító ajánl is pár olcsó és megbízható helyet - ráadásul nem is kerül többre, mint 1.000 Ft. Azonban ez a tétel már konnektoronként számolva egy kicsit nagyobbra hízik, és értelemszerűen villámcsapás idején bekapcsolt konnektoronként kell nézni - ahol nincs, ott nem fizet a biztosító. A korlátozás csak az új szerződések esetében lesz érvényes, a régieknél nem vezetik be.