Kutya-macska biztonság lakásbiztosítással

Bizonyára minden kisállat tulajdonos szembesült már azzal - ha másból nem, más sorstársak beszámolóiból – hogy mennyibe kerül egy kisebb beavatkozás az állatorvosnál, hogy a komolyabb műtéteket ne is említsük.

A végszámla igen ritkán áll még öt számjegy alatt, és annyi minden jelent veszélyt rájuk, hogy szinte bármikor bekövetkezhet a katasztrófa. Mind a betegségek, mind a balesetek megszaporodtak ugyanis motorizált, rohanó világunkban, így a házi állatok és tulajdonosaik pénztárcája egyre nagyobb veszélyben van. Számukra jelenthet megoldást egy jól megkötött lakásbiztosítás, pontosabban annak kisállat biztosítási kiegészítője, amely így az otthon tartott kutyákra és macskákra is kiterjeszthető.

A kisállat biztosítás térít minden baleset és betegség következtében szükséges állatorvosi beavatkozást, amennyiben arról számlát adnak - betegségek esetében azonban 6 hónapig nem érvényes a biztosítás az első megkötésnél. A kisállatnak a megkötés pillanatában el kell múlnia 6 hónaposnak, de nem lehet több 7 esztendősnél. Ezen felül érvényes oltási könyvvel kell rendelkeznie, benne a szükséges oltások és féregtelenítése pecsétjével. A chippeltetés nem szükséges megkötéskor, ám az első térítéskor azzá válik (ennek költségeit nem fedezi a biztosító). A kiegészítő segítségével maximum három állatra köthető biztosítás, azonos értékért (vagyis a kiegészítő ára nem változik attól, hogy hány kisállatra terjesztjük ki a biztosítást). Ennek oka, hogy a biztosítás évente maximum 240 ezer forint értékben térít, ám egyetlen térítésnél az igényelt összeg nem haladhatja mega 60 ezer forintot (vagyis a fennmaradó részt zsebből kell kifizetnünk). A biztosítás 10 ezer forint elérési önrészt is tartalmaz, vagyis ha az állatorvosi végszámla nem haladja meg ezt az összeget, akkor nem fizet, viszont ha meghaladja, akkor a teljes összeget megtéríti - a már említett maximumig. Mivel a beavatkozások végösszege általában jóval e felett van, ezért a biztosítás hasznosságban nem nagyon lehet kételkedni - már csak azért sem, mert az éves díja is az említett összeg alatt helyezkedik el.

A kisállatok által okozott károk ellen pedig külön rájuk (is) köthető felelősségbiztosítás kiegészítővel védekezhetünk, szintén egy lakásbiztosítás keretein belül.