Lakásbiztosítás nyugdíjasoknak

Az öregedés természetes része az életünknek. Az AEGON Biztosító új lakás és szabadidő biztosítása felkészült a nyugdíjasok megváltozott életére jellemző kockázati károk elleni védekezésre. Kifejezetten nyugdíjas korban lévő ingatlantulajdonosok részére alakította ki Nyugdíjas lakásbiztosítás csomagjait.

Biztonságosabb nyugdíjas kor

Élettapasztalatunk nő a korunk előre haladtával, de sajnos egyre figyelmetlenebbek vagyunk és régi tárgyaink állapota is rohamosan romolhat, ha nem tudunk már velük a régi gondoskodással foglalkozni. Ez nem jelenti azt, hogy ezen hatások ellen nem védekezhetünk.

Értékei megőrzésére és a nyugdíjas évekre jellemző megnövekedett kockázatok ellen érdemes jól átgondolt lakásbiztosítást kötnie. A váratlan költségek ugyanis akár nagyban ronthatják is életszínvonalunkat.

Sokan megfeledkeznek arról, hogy házuk értékének megőrzéséhez az önhibáján kívüli balszerencsés események, természeti csapások és a betörök ellen is védekezni kell. Sőt nyugdíjas korúak esetében számos jellemző kockázat van, ami elleni védelmet érdemes beépíteni a lakásbiztosításba.

Lakásbiztosítás 65 év felettieknek

Magyarország legnagyobb lakásbiztosítója, az AEGON Biztosító most kifejezetten a nyugdíjas korban lévők számára állított össze lakásbiztosítási csomagot, amely elsősorban a nyugdíjasok életére legjellemzőbb károkra nyújt speciális szolgáltatásokat.

Nyugdíjas lakásbiztosítás csomagok

 1. Nyugdíjas Mini
  Alapkockázatok
  Elvesztés
 2. Nyugdíjas Opti
  Alapkockázatok
  Elvesztés
  Lakásdoktor
 3. Nyugdíjas Maxi
  Alapkockázatok
  Besurranásos lopás
  Elvesztés
  Elfolyt víz
  Lakásdoktor

Alapkockázatok biztosítása

Minden csomaggal legalább 14 káresemény elleni védelem vásárolható, hisz az alább felsoroltak ellen minden Nyugdíjas csomag védelmet biztosít:

Alapkockázatok

A Nyugdíjas csomagok szintén tartalmazzák az üveg, betöréses lopás, rongálás, rablás és vízkár, tűz nélküli füst és korom, beázás károk elleni alapvédelmet és a felelősségbiztosítást.

Panel kockázatok

Egyéb szolgáltatások

Az AEGON biztosító 65 év felettiek számára kialakított Nyugdíjas lakásbiztosítás csomagjainak mindegyike tartalmazza az alapkockázatok biztosításán felül a következő kiegészítőt:

Elvesztés
Az egyik leggyakrabban előforduló kockázat. Figyelmetlenségből, kapkodásból adódóan elveszíthetjük kulcsainkat, bankkártyánkat vagy személyes iratainkat. Most limit nélkül, évente egyszer térítésre kerül a zárcsere, sőt az okmányok pótlásának, letiltásának költsége is.

Ha szűken gazdálkodhatunk a pénztárcánkkal, ez a Nyugdíjas Mini lakásbiztosítási csomag, ami véd minket.

Nyugdíjas Mini: Alapkockázatok, Elvesztés

Ha a minimum csomagnál jobb védelemre vágyik, ami optimálisan védi nyugdíjas éveiben otthonát, akkor Önnek a Nyugdíjas Opti csomagot ajánljuk. A Nyugdíjas Opti csomag az elvesztés kiegészítőn túl még tartalmazza a következő szolgáltatást:

Lakásdoktor
A nap 24 órájában sokféle kár érheti otthonunkat, és ha nincs gyors és szakszerű segítség, a kár halmozottan jelentkezik. A lakásdoktor a nap 24 órájában, hétvégén és ünnepnap is rövid időn belül, szakszerűen helyreállítja az eredeti állapotot. Hasznos szolgáltatás vészelhárításnál.

Nyugdíjas Opti: Alapkockázatok, Elvesztés, Lakásdoktor

Ha az ár másodlagos és a legjobb szolgáltatást nyújtó Nyugdíjas lakásbiztosítás csomagot akarja, akkor válassza a Nyugdíjas Maxi csomagot, ami a következő eddig nem említett extra szolgáltatásokat tartalmazza:

Besurranásos lopás
Lakásából akkor is tűnhet el értéktárgy, ingóság, ha otthon tartózkodik és valaki besurran, vagy egy beengedett személy viszi el az értékeket. A nyitva felejtett ajtón vagy a nyitott ablakon keresztül a biztosított jelenlétében észrevétlenül behatoló, vagy a biztosított által jóhiszeműen beengedett személy által eltulajdonított biztosított háztartási ingóság vagy értéktárgy kategóriába tartozó vagyontárgyak vagy a biztosított készpénz kárai ellen védhet ez a szolgáltatás. A biztosítás évente egy alkalommal vehető igénybe.

Elfolyt víz
Csőtörés esetén a lassú reakció megtöbbszörözheti a balszerencsés eseményhez kapcsolódó költségeinket. Ezen szolgáltatás keretein belül évenként egyszer a biztosító megtéríti a biztosított épületben vagy annak ingatlanán bekövetkezett csőtörés miatt elfolyt víz értékét.

Nyugdíjas Maxi: Alapkockázatok, Besurranásos lopás, Elvesztés, Elfolyt víz, Lakásdoktor