Súlyos tornádó pusztított Nyíracsádon

Az idei tavasz legpusztítóbb vihara csapott le Nyíracsádra péntek esete: a 10-15 percig tartó tornádó tetőcserepeket, háziállatokat és kerti bútorokat kapott a levegőbe, majd szórta szét őket a falu minden szegletébe - sőt, még azon is túl.

A viharban 31 lakóépület rongálódott meg: néhol nem csak a tetőt tépte le, hanem a falakt is megrepesztette. Akinek nem volt lakásbiztosítása, most bajban van.

A falut érő kár több mint ötvenmillió forint, amelyet a Nyíracsád vezetőség nem tud kigazdálkodni, így a belügyminisztériumhoz fordul segítségért - noha a környékbeli falvak is támogatást ajánlottak fel.

A faluban elment az áram szolgáltatás, ám azt már helyre tudták állítani, és a sérültetőket is sikerült lefóliázni. Azonban egy nagyobb vihar könnyen letépheti a fóliákat és eső is jön, így egy beázással újabb milliókkal emelkedhetnek a károk. A baptista szeretetszolgálat félmilliós gyorssegéllyel sietett a rászorulók segítségére, amely életmentő volt a falubeliek számára. A biztosítók hétfőn kezdték meg a vihar kárszemléjét - hiszen aki érvényes lakásbiztosítással rendelkezik, annak a biztosító megtéríti a vihar okozta károkat. Érdemes megjegyezni, hogy Orosházán hasonlóan nagy vihar volt pár héttel ezelőtt, és ebben az évben több helyről is jeleztek már tornádót - így nem árt felkészülni egy ilyen eseményre.

Legalább egy minimális védelmet nyújtó biztosítást mindenkinek javaslunk. Ön újra tudná teremteni azt, amit egész élete során gyűjtött össze?

Kössön online lakásbiztosítás a váratlan károk mérséklésére.

Lakásbiztosítás kalkulátor