Szörnyek a gyerekszobában

Hallott már a Niktofóbiáról? Ha ilyen speciális megfogalmazásban nem is, de tudjuk, hogy önnek is volt gyermekkorában. A görög kifejezés mögött egy nagyon egyszerű jelentés rejlik. Félelem az éjszakától, sötéttől!

A téma szinte mindennapi a kisgyermekes családoknál. A folytonos huzavona, hogy este égve maradjon-e a folyosón a villany, szinte örök.

Az egyik vállunkon ülő angyalka azt súgja nekünk, hogy minden további nélkül hagyjuk égve a villanyokat, és legyen félelem nélküli éjszakája a gyermekünknek. Ellenben, a másik vállunkon ülő kisördög állandóan emlékeztet minket, hogy a rezsi így csak nő, és nő. Kire figyeljünk inkább?

Most 50% kedvezménnyel köthet új Aegon lakásbiztosítást! Számoljon díjat itt!

„A betörő éjjel érkezik”

Szikra Gábor, az élő otthonok szakértője a következőt ajánlja: „Saját tapasztalatból mondom, hogy a gyerekek extra odafigyelést igényelnek. Egy olyan kényelmi funkciókkal ellátott otthon, amiben akár időzítve, akár mozgásra, vagy épp a kinti fényviszonyokhoz igazodva tudjuk a gyermekek álmát „őrizni”, a szülők válláról egy nagy súlyt vesz le. Az esti mese olvasása után a LED világítás, vagy a plafonon húzódó, kellemes meleg fényű LED csík mindenképp a gyerekek kényelmét is szolgálják. Igaz, a LED fényforrások szinte alig fogyasztanak némi áramot, de ha az éjszakai sötétben gyermekünk egyedül nem merne kimenni a WC-re, akkor a rendszer érzi, hogy felkelt, és azonnal, alacsony fényerővel biztonságérzetet is kelt.

Forrás: www.smartme.hu