Újabb viharkárok Baranya és Zala megyében

A jelenlegi kárbejelentések intenzitása alapján mintegy 1500 db kárbejelentéssel számol a piacvezető lakásbiztosító a kedd délutáni vihar és jégverés károkkal kapcsolatban. A becsült kár elérheti a 100 millió forintot. A biztosító kárszakértőket csoportosított át az ország más területeiről, akik folyamatosan, a hétvégén is dolgoznak annak érdekében, hogy az ügyfelek minél gyorsabban megkaphassák a kártérítést. A tervek szerint a károk felmérése a jövő hét végére befejeződik.

A vihar által az ország nyugati és déli területei voltak leginkább érintettek.A legtöbb bejelentés Baranya megyéből jött - 572 darab, Nagykanizsáról és a környező településekről 215 db.

A legtöbb bejelentés a vihar és jégverés okozta tetőszerkezeti, és redőnykárokra, beázásokra vonatkozott, de szép számmal akadt felhőszakadás és villámcsapás okozta kár is. A kisebb károkat az AEGON biztosító szemle nélkül, a telefonos bejelentés alapján intézi. A szemleköteles károk esetében a kárszakértők a bejelentéstől számított 24 órán belül felveszik a kapcsolatot az ügyféllel és a biztosító a kárfelmérés után azonnal elindítja a kárösszeg utalását. A szemlét követően az ügyfelek átlagosan 4 nap alatt hozzájuthatnak a kártérítéshez.

A károk elhárításához, illetve a további károk megelőzéséhez azonban már a szemle előtt hozzá lehet fogni. A károkat bizonyító maradványokat, törmelékeket meg kell őrizni, illetve fényképet, videó felvételt is elfogad a biztosító a kárbejelentés alapjául.