Lakásbiztosítás hírek

A hazai- és nemzetközi biztosítási piac lakásbiztosítással kapcsolatos hírei:


8 jó rejtekhely, ahova nem néznek be a betörők

2015-05-19 15:24:52, lakasbiztositas

Ha nem a bankban tartjuk a pénzünket, hanem otthon, nem árt tudnunk, hova néznek be a betörők és hova nem. A jól ismert rejtekhelyek, mint a képek hátulja vagy a matrac már kevésbé hatékonyak, hiszen ide valószínűleg minden betörő benéz. Az alábbiakat viszont kipróbálhatjuk.

Hogyan védhetjük meg a nyaralónkat az illetéktelen behatolóktól?

2015-05-15 09:53:32, lakasbiztositas

Hosszú évek munkájára van szükség ahhoz, hogy a lakásunk mellett egy hétvégi házra is szert tehessünk, így nem csoda, ha ugyanúgy féltjük, mint az otthonunkat. Ráadásul a nyaraló még inkább ki van téve az illetéktelen behatolóknak, hiszen az év legnagyobb részében nem tartózkodunk ott; egy üres ingatlan pedig igen csalogató lehet a betörők számára, hiszen a hidegebb évszakokban, amikor akár az üdülőövezet összes háza üres, sokkal kisebb a lebukás esélye.

Milyen állami támogatásokat kaphatok, ha lakást szeretnék venni?

2015-05-04 15:51:20, lakasbiztositas

Ha saját otthonra vágyunk, minden anyagi segítségre szükségünk lesz, ha nem szeretnénk évtizedekig csak álmodozni a beköltözésről. Szerencsére a családtagok hozzájárulása mellett az államtól is remélhetünk egy kis támogatást. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2015. január 1-jétől érvényes tájékoztatása szerint a lakásvásárláshoz igényelhető állami támogatásoknak négyféle változata van: a kamattámogatott lakáskölcsön, a vissza nem térítendő támogatás, az állami kezesség és a lakáspénztári megtakarítás.

Mit tehetünk egy zajos vagy épp „szagos” szomszéd ellen?

2015-04-20 14:58:30, lakasbiztositas

Csak a szerencsén múlik, milyen szomszédot fogunk ki – olyat, aki meglocsolja a növényeinket, amíg elutazunk; vagy olyat, aki folyton felújít, üvölteti a zenét, veszekszik a feleségével, vagy épp állatot tart, így az egész lépcsőházat bűz lengi be. Mi tehetünk ellene?

Mennyit kell fizetnem, ha lakást veszek?

2015-04-07 08:32:32, lakasbiztositas

Ha sikerült is összegyűjteni annyit az évek során, hogy teljen egy lakásra, sajnos nem elég, ha az ingatlan vételára lapul a bankszámlán, hiszen vásárlóként további költségei is lesznek. Ha most először készül lakást venni vagy eladni, érthető, ha nem tudja, mi az a foglaló, vagy pontosan mit és mennyit kell fizetnie; az alábbiakban ebben segítünk.