Lakásbiztosítás hírek

A hazai- és nemzetközi biztosítási piac lakásbiztosítással kapcsolatos hírei:


Aki nincs otthon, ne reklámozza – így kerüljük el a betörést

2015-07-01 09:49:47, lakasbiztositas

A betörések egyik leggyakoribb oka egyszerűen az, hogy egy ház vagy lakás jó célpontot kínál. Nem kell, hogy egy betörő tudja, milyen értékek vannak bent, ha tudja azt, hogy senki sincs otthon, ha veszélytelen a célpont. Tehát: ne adjuk a tudtára a betörőnek, ha üres a lakás.

8 jó rejtekhely, ahova nem néznek be a betörők

2015-05-19 15:24:52, lakasbiztositas

Ha nem a bankban tartjuk a pénzünket, hanem otthon, nem árt tudnunk, hova néznek be a betörők és hova nem. A jól ismert rejtekhelyek, mint a képek hátulja vagy a matrac már kevésbé hatékonyak, hiszen ide valószínűleg minden betörő benéz. Az alábbiakat viszont kipróbálhatjuk.

Hogyan védhetjük meg a nyaralónkat az illetéktelen behatolóktól?

2015-05-15 09:53:32, lakasbiztositas

Hosszú évek munkájára van szükség ahhoz, hogy a lakásunk mellett egy hétvégi házra is szert tehessünk, így nem csoda, ha ugyanúgy féltjük, mint az otthonunkat. Ráadásul a nyaraló még inkább ki van téve az illetéktelen behatolóknak, hiszen az év legnagyobb részében nem tartózkodunk ott; egy üres ingatlan pedig igen csalogató lehet a betörők számára, hiszen a hidegebb évszakokban, amikor akár az üdülőövezet összes háza üres, sokkal kisebb a lebukás esélye.

Milyen állami támogatásokat kaphatok, ha lakást szeretnék venni?

2015-05-04 15:51:20, lakasbiztositas

Ha saját otthonra vágyunk, minden anyagi segítségre szükségünk lesz, ha nem szeretnénk évtizedekig csak álmodozni a beköltözésről. Szerencsére a családtagok hozzájárulása mellett az államtól is remélhetünk egy kis támogatást. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2015. január 1-jétől érvényes tájékoztatása szerint a lakásvásárláshoz igényelhető állami támogatásoknak négyféle változata van: a kamattámogatott lakáskölcsön, a vissza nem térítendő támogatás, az állami kezesség és a lakáspénztári megtakarítás.

Mit tehetünk egy zajos vagy épp „szagos” szomszéd ellen?

2015-04-20 14:58:30, lakasbiztositas

Csak a szerencsén múlik, milyen szomszédot fogunk ki – olyat, aki meglocsolja a növényeinket, amíg elutazunk; vagy olyat, aki folyton felújít, üvölteti a zenét, veszekszik a feleségével, vagy épp állatot tart, így az egész lépcsőházat bűz lengi be. Mi tehetünk ellene?