Lakásbiztosítás hírek

A hazai- és nemzetközi biztosítási piac lakásbiztosítással kapcsolatos hírei:


Mit tehetünk egy zajos vagy épp „szagos” szomszéd ellen?

2015-04-20 14:58:30, lakasbiztositas

Csak a szerencsén múlik, milyen szomszédot fogunk ki – olyat, aki meglocsolja a növényeinket, amíg elutazunk; vagy olyat, aki folyton felújít, üvölteti a zenét, veszekszik a feleségével, vagy épp állatot tart, így az egész lépcsőházat bűz lengi be. Mi tehetünk ellene?

Mennyit kell fizetnem, ha lakást veszek?

2015-04-07 08:32:32, lakasbiztositas

Ha sikerült is összegyűjteni annyit az évek során, hogy teljen egy lakásra, sajnos nem elég, ha az ingatlan vételára lapul a bankszámlán, hiszen vásárlóként további költségei is lesznek. Ha most először készül lakást venni vagy eladni, érthető, ha nem tudja, mi az a foglaló, vagy pontosan mit és mennyit kell fizetnie; az alábbiakban ebben segítünk.

A világ másik végén is láthatjuk, ki csenget

2015-04-07 08:19:26, lakasbiztositas

Ha csengetnek, pedig nem várunk senkit, akaratlanul is felébred bennünk a gyanú, hogy illetéktelenek szeretnének bejutni az otthonunkba. A kémlelőn kitekintve meggyőződhetünk róla, hogy egy ismerősünk meglepetés látogatásával állunk-e szemben, vagy valóban ismeretlenek állnak az ajtó előtt.

A biometrikus lakat ujjlenyomat alapján azonosítja a tulajdonost

2015-04-07 08:18:59, lakasbiztositas

Ha valóban biztonságban szeretnénk tudni az értékeinket, legyen szó akár egy öltözőszekrény, akár egy tárolóhelyiség, akár egy garázs tartalmáról, egy hagyományos lakat nem biztos, hogy elegendő védelmet nyújt, hiszen azt az illetéktelen behatolásra szakosodott bűnelkövetők könnyedén kipiszkálhatják. Érdemes kiaknázni a technológiai fejlődés kínálta új lehetőségeket, például beszerezni egy biometrikus lakatot, amely kizárólag az elzárt érték tulajdonosának enged szabad utat.

Betörőriasztó fények otthonába

2015-03-17 12:58:26, lakasbiztositas

Mivel a betörések jelentős része akkor történik, amikor a háziak nincsenek otthon, érthető, ha otthonukat elhagyva is igyekeznek mindent megtenni azért, hogy ne derüljön ki a távollétük. Ennek érdekében például nem ajánlott a közösségi oldalakon közölni az elutazás tényét, illetve érdemes „felokosítani” az otthonunkat, hogy egy beépített automatizmus időnként felkapcsoljon egyes lámpákat a megtévesztés érdekében.