Lakásbiztosítás hírek

A hazai- és nemzetközi biztosítási piac lakásbiztosítással kapcsolatos hírei:


Tippek, hogy elkerülhessük otthonunk kirablását

2015-09-23 09:50:40, lakasbiztositas

A modern technológia nem csak a mi életünket teszi könnyebbé, de sok esetben az értékeinkre utazó bűnözőkét is. Éppen ezért oda kell figyelnünk arra, hogy milyen információkat adunk meg és hol...

Így védhetjük otthonunkat a nyári viharok ellen

2015-09-07 11:59:05, lakasbiztositas

Egyre forróbb nyaraink, egyre hosszabbra nyúló kánikulai heteket hoznak magukkal – amelyek aztán rendre nagy viharokkal érnek véget. A viharok nagyon komoly károkat képesek okozni otthonunkban, lássuk hát, hogyan készülhetünk fel ellenük!

Aki nincs otthon, ne reklámozza – így kerüljük el a betörést

2015-07-01 09:49:47, lakasbiztositas

A betörések egyik leggyakoribb oka egyszerűen az, hogy egy ház vagy lakás jó célpontot kínál. Nem kell, hogy egy betörő tudja, milyen értékek vannak bent, ha tudja azt, hogy senki sincs otthon, ha veszélytelen a célpont. Tehát: ne adjuk a tudtára a betörőnek, ha üres a lakás.

8 jó rejtekhely, ahova nem néznek be a betörők

2015-05-19 15:24:52, lakasbiztositas

Ha nem a bankban tartjuk a pénzünket, hanem otthon, nem árt tudnunk, hova néznek be a betörők és hova nem. A jól ismert rejtekhelyek, mint a képek hátulja vagy a matrac már kevésbé hatékonyak, hiszen ide valószínűleg minden betörő benéz. Az alábbiakat viszont kipróbálhatjuk.

Hogyan védhetjük meg a nyaralónkat az illetéktelen behatolóktól?

2015-05-15 09:53:32, lakasbiztositas

Hosszú évek munkájára van szükség ahhoz, hogy a lakásunk mellett egy hétvégi házra is szert tehessünk, így nem csoda, ha ugyanúgy féltjük, mint az otthonunkat. Ráadásul a nyaraló még inkább ki van téve az illetéktelen behatolóknak, hiszen az év legnagyobb részében nem tartózkodunk ott; egy üres ingatlan pedig igen csalogató lehet a betörők számára, hiszen a hidegebb évszakokban, amikor akár az üdülőövezet összes háza üres, sokkal kisebb a lebukás esélye.