Védjük kerti értékeinket

Aki csak teheti és nem iszonyúan elfoglalt, az kertes házban lakik, hiszen a zöld környezet varázsa biológiánkba kódolt szépség, ami elől nem menekülhetünk teljesen fém- és betondzsungelbe.

Aki csak teheti és nem iszonyúan elfoglalt, az kertes házban lakik, hiszen a zöld környezet varázsa biológiánkba kódolt szépség, ami elől nem menekülhetünk teljesen fém- és betondzsungelbe. Eme szépségre sokan kiemelten foglakoznak is: gyönyörű kerteket nevelnek, halastavakat telepítenek, vagy épp speciális életüket élik a természethez közel grill- és kerti partik formájában. Azonban ezekre az értékekre vigyázni is kell, mivel az idő előrehaladtával a kertben lévő vagyontárgyaink és a kertbe fektetett pénz és energia jelentős vagyont képvisel.

Ha kerti bútorokként nem a könnyen törő műanyagokat használunk, hanem a tartós és szép fa mellett tesszük le a voksunkat, akkor azt mind a természet, mind a tűz veszélyétől meg kell óvnunk. Kettő egyesítésére jött létre az a speciális lak-bevonat, amely nem csak víz és az ízeltlábúak elől zárja el a fát, hanem komoly hő hatására felhabosodik, és nem csak hogy megvédi a bútort, hanem szétspriccelve még a tüzet is megkísérli eloltani. A kert őrzésére apróbb kamerák is beszerelhetőek. Ezeken keresztül még házunk betörésvédelmét is erősíthetjük.

Természetesen nem tudunk mindenre felkészülni, ezért érdemes olyan lakásbiztosítást kötni - olyan csomagot választani vagy olyan kiegészítőt igényelni –, amely magára kertre és a kertben található bútorokra is kiterjeszti a védelmét. Ezáltal az úgynevezett kerti biztosítás által a biztosító nem csak az olyan általános károkat térítheti, amely minden házat érhet (tűz, árvíz, földrengés stb.), hanem megvéd minket a kertbe belógó tolvajok vagy a vandálok okozta anyagi károktól is - sőt még a graffitik eltávolításának költségeit is térítheti. A kert biztosítására az AEGONdirekt.hu oldalán is lehetőség van már a legújabb kerti biztosítás online kötése esetén.

Az AEGON kerti biztosítás a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

  1. 1. Kerti növényzet biztosítása káresemény esetére
  2. 2. Szabadban tartott vagyontárgyak és az épületek, építmények szabadban lévő épület-felszerelési tárgyainak biztosítása
  3. 3. Elfolyt víz biztosítás, ami csőtörés esetén térít
Nézzen utána, olvassa el a biztosítási feltételeket és védje értékeit velünk!