Lakásbiztosítás szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Lakásbiztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


Földi Zoltán
2016. július 06. 11:16
Tisztelt szakértő! Tavaly év végén tűz keletkezett otthonomban. Beküldtem szakvéleményeket áfás árakkal feltűntetve ,de számla hiányában csak netto összeget hajlandò fizetni a biztosìtò. Joga van ehhez a biztosìtònak? Nincs pénzem megelőlegezni az áfa kifizetését mivel nem kis összegről van szò. Mi a teendő ilyenkor? Válaszát előre is megköszönném!
Tisztelt Földi Zoltán!

Erre törvényi szabályozás kötelezi a Biztosítót, nem fizethet Áfá-t csak számla ellenébe. A törvényi szabályozás szövegét a biztosítási feltétel is tartalmazza: „A Biztosító biztosítási szerződésből eredő kötelezettségével összefüggésben, a károsító eseményt megelőző állapot visszaállításához vagy a bekövetkezett kár következményeinek megszüntetéséhez szükséges, általános forgalmiadó-köteles szolgáltatás ellenértéke (anyag-, javítási, illetve helyreállítási költség) után az általános forgalmi adó összegének megfelelő összeg megtérítésére csak olyan számla alapján vállalhat kötelezettséget, illetve térítheti meg azt az arra jogosultnak, amelyen feltüntetik az általános forgalmi adó összegét, vagy amelyből annak összege kiszámítható.” Ettől a Biztosító semmilyen mérlegelés alapján nem térhet el, mert azzal törvényt sértene.

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser

Plessinger István
2015. november 30. 17:22
Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék, évek óta az AEGON-nál vagyunk, fizetjük havonta a biztosítás összegét, sajnálatos módon a nejem combnyak törést szenvedett otthonunkban, innen vitte el a mentő,érdekelne, ilyen esetben kapható-e utána valamilyen összeg utána. Köszönettel: Plessinger István.
Tisztelt Plessinger István!

Annak érdekében, hogy pontos választ tudjunk adni, kérem írja meg a kötvényszámát.

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser

Hollo Szabolcs
2012. november 19. 09:47
Tisztelt Holgyem! Egy hete betortek hozzank zart otpontos muanyag ablakot feszitettek fel es ekszereket keszpenzt laptopot vittek el.Karunk osszesen 400ezer forint.A biztosito azt mondta hiaba van mindenre biztositasunk nem fizet ha megvan az elkoveto.Ez valoban lehetseges?Telen tobkretettek a hoszigetelt ablakomat ezert zarhatosaga es szigetelese sem jo ket pici gyerekunk van es megteheti a biztosito hogy semnit nem fizet?Mit tehetnek ebben a helyzetben hiszen penzem elvittek nincs mihez nyulnom. Valaszat elore is koszonom!
Tisztelt Hollo Szabolcs!

Abban az esetben, ha a betörés tettesét a rendőrség megtalálja, az egyáltalán nem zárja ki a biztosító térítését. Amennyiben az eltulajdonított vagyontárgyak nem kerülnek elő, az erről szóló igazolást el kell juttatni a biztosítónak, és kérni kell a kár rendezését. Amennyiben a szerződése Társaságunknál van, és a konkrét adatokat is megküldi, a kollégáink részletesen is tájékoztatni fogják.

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser

BANGO ALFONZ
2012. március 23. 09:19
erdeklodnek hogy lehet e eggyszerre 2 lakasbiztositasom
Tisztelt BANGO ALFONZ!

A PTK tiltja a biztosításon történő haszonszerzést, gazdagodást, így amennyiben önnek ugyanazon vagyontárgyra több biztosítása is van, egy esetleges káreseménynél el kell döntenie, hogy melyikre kéri a kár rendezését. Ebből adódóan nincs értelme ugyanazon vagyontárgyra több szerződést kötni, esetleg csak abban az esetben, ha ezek a szerződések eltérő kockázatokra nyújtanak fedezetet.

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser

Kover Jozsef
2012. február 08. 02:37
Haz biztositas van-E???????
Tisztelt Kover Jozsef!

Igen, az oldalunkon van lehetőség ingatlanra biztosítást kötni. Az alábbi linkre kattintva éri el az oldalt: https://www.aegondirekt.hu/biztositas/lakasbiztositas/lakasbiztositas-kalkulator.php

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser

Kérdezek