Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


Vojtkó Zoltán
2010. augusztus 08. 20:56
(Kárrendezés)
Tisztelt szakértő Úr!! Abban kérném a tanácsát: Májusban az M0-as autó úton agy Román kamionos összetörte a gépkocsinkat. A kárfelmérés megtörtént, az összeget megállapították (persze nem mi járunk jól) De a kifizetés még nem történt meg azóta sem mert a Román biztosító még nem igazolta le a jogalapot!! A kocsit azóta nem tudjuk használni.Az lenne a kérdésem, hogy a Román fuvarozó cégtől kérhetek-e bármilyen kártérítést a biztosításon felül. Mivel az egész nyárra autó nélkül maradtunk,(és még kitudja meddig) sajnos sűrűn kell orvoshoz járnunk amit kölcsön kért autóval kellett megtennünk, ami plusz költségeket jelentett.Az egész nyári programunkat át kellett szervezni vagy lemondani ez miatt.Érdekelne, hogy érdemes-e megkeresni kártérítésért a fuvarozó céget, vagy kár időt pazarolni erre??? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel: V Zoltán.
Tisztelt Vojtkó Zoltán!

Sajnos több körülmény nem ismert, ami fontos a válaszadás szempontjából. A baleset helye szerinti ország törvénykezése az illetékes a kárrendezés szempontjából. Ha ez Magyarországon történt, akkor felelősségi károk tekintetében a károkozó biztosítójának meg kell térítenie minden jogos kárigényét a károsultnak, viszont neki eleget kell tennie a kárenyhítési kötelezettségének. Ha van casco biztosítása, akkor célszerű előzetesen arra rendeztetni a kárt, mert így a gépkocsi hamarabb elkészülhet, nem lesznek további költségek, csak az önrész terheli a károsultat. Ezzel kárenyhítési kötelezettségének is eleget tett. Ha nincs cascoja, akkor érdemes megsürgetni azt a céget, akit a kárrendezésével megbízott. A kárigényét (a kárrendezéssel megbízott cégen keresztül) a biztosító felé tudja érvényesíteni, ha az okozó rendelkezett érvényes felelősségbiztosítással. Érdemes részletesen megfogalmazni és beadni azokat az igényeket, amiket Ön jogosnak vél, és majd a biztosító állást foglal abban, amit elismer a kárral kapcsolatban.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Vojtkó Zoltán
2010. augusztus 08. 20:37
(Kárrendezés)
Tisztelt Szakértő Úr! Az lenne a kérdésem, hogy ha egy gépkocsit gazdasági totálkárra vesznek fel akkor ha mégis megjavíttatom és később újra történik káresemény akkor az okozó biztosítója valóban nem fog fizetni mivel már egyszer gazdasági totálkáros volt az autó???? Ezt szeretném megtudni. Válaszát előre is köszönöm!!! Tisztelettel: Zoltán.
Tisztelt Vojtkó Zoltán!

Ha a gépkocsija gazdasági totálkáros lett, az helyreállíttatható, hiszen csak gazdaságossági okai voltak annak, hogy ez a fajta kárrendezési eljárással került a kárügy rendezésre. Ha később káresemény éri a gépkocsit, akkor azt a kárt is megtéríti a biztosító, ha vétlen volt a balesetben, vagy ha volt casco biztosítása. Ha újabb gazdasági totálkár következne be, akkor a gépkocsi káridőponti értéke nyilvánvalóan alacsonyabb lesz, hiszen korábban már jelentősen sérült volt.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Mélypataki Gábor
2010. augusztus 05. 20:34
(Kárrendezés)
Tisztelt Cím! Az edelényi árvíz károsultjai lettek a párom szülei. Rendelkeznek biztosítással, történt is kárfelmérés az ár levonulta után és fizetett is a biztosító. Viszont az azóta eltelt idő alatt romlott az ingatlan állapota, olyannyira hogy az önkormányzat által kirendelt statikus életveszélyessé nyilvánította. Kérdésem az lenne hogy ilyenkor nekünk kellene e ezt jelezni a biztosító felé, vagy ez a hivatalból kirendelt statikus feladata lenne, illetve a biztosító ilyenkor fizet e már az előzőleg megitélt összegen felül. Köszönettel. Mélypataki Gábor
Tisztelt Mélypataki Gábor!

Kérjük, hogy az ingatlana állagromlásával kapcsolatos pótkárigényét jelentsék be telefonos ügyfélszolgálatunknál a 06-40-204-204-es telefonszámon, ahol rögzítik a kárbejelentését. Szakértő kollégánk időpont egyeztetés után ismételten fel fogják keresni a károsultakat. Sajnos pontosabb adatokat nem adott meg, ezért nem tudjuk közvetlenül intézni a kárbejelentést.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Srágli Renáta
2010. augusztus 04. 14:39
(Hitel)
Azt szeretném megkérdezni hogy olyan személy is felveheti a kölcsönt aki aktiv báros és csak a magánnyugdijt fizeti?vagy csak életbiztositásra lehet e felvenni?köszönöm elöre is vállaszát!
Tisztelt Srágli Renáta!

• Aktív KHR szereplők részére társaságunk nem nyújt kölcsönt

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Hitel szakértő

AEGONdirekt szakértő
Hitel szakértő
 
 

Dombai Zsolt
2010. augusztus 01. 20:15
(Lakásbiztosítás)
Tisztelt Sáfár Éva! Az lenne a kérdésem hogy,az Otthon IV.lakásbiztosításban szereplő,biztosított vagyontárgyak körébe tartozó "nem vállalkozási célt szolgáló melléképületre"és az "egy háztartásban általánosan elfogadott gépjárműre",milyen biztosítási esemény bekövetkezésekor fizet a biztosító,és milyen mértékben. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Dombai Zsolt
Tisztelt Dombai Zsolt!

A biztosítási események körét (pl: vízkár, tűzkár, üvegtörés stb.) és a feltételeket a biztosítás szabályzatából ismerheti meg, mely oldalunkon elérhető. Az itt megismerhető részletek vonatkoznak mind a nem vállalkozást célt szolgáló melléképületekre valamint a főépületre és a háztartási ingóságokra is, amibe beletartoz nak a gépjárművek (személygépkocsi, motorkerékpár) napi üzemeltetéséhez használt alkatrészek és tartozékok (a fődarabok kivételével) is. Magára a gépjármű a lakásbiztosítási szerződés kockázatvállalása nem terjed ki. A kártérítés mértékét előre, csak balesetbiztosítás esetében lehet megmondani, szintén a biztosítás szabályzata tartalmazza a térítési összegeket. Egy esetleges tűzkár, vízkár vagy betöréses lopás esetén történő térítési összeget nem tud a biztosító előre közölni, mivel ez az éppen okozott kár mértékétől függ , a térítés felső határa azonban nem haladhatja meg a biztosítási összeget, illetve azon belül a vagyontárgy tényleges helyreállítási vagy pótlási költségét.

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser
 
 

Kérdezek