Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


miko robertné
2010. szeptember 05. 14:09
(Nyugdíjpénztár)
Kérdésem az lenne, hogy 8 éve van önkéntes nyugdíjpénztárja a páromnak. 2009 januárjától munkanélküli volt, így nem ment rá pénz! Most kivehető-e az összeg a számláról, vagy csak 2 év múlva? Várom válaszát! Köszönettel: Mikó Róbertné
Tisztelt miko robertné!

Önkéntes pénztári tagság esetén legkorábban 10 év tagság után vehető fel a hozam adómentesen.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
 
 

Balla Orsolya
2010. szeptember 04. 12:11
(Kisállat-biztosítás)
Tisztelt Biztosító! Érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben a kutyusom állatorvosi költségei egy betegségből adódóan a számla szerint meghaladják a 10ezer forintos határt, de az Állatorvosi Kamara által javasolt árak szerint nem, akkor is fizet-e a biztosító. Továbbá érdekelne azon állatorvosok köre is, akik a Kamara által ajánlott áron dolgoznak, mert a jelen tapasztalataim azt mutatják, hogy ezek az összegek a valóságostól jóval alacsonyabbak. Például egy vizsgálati díj minimum 3000 forint egy falusi állatorvosnál is és nem 1900 forint, amit a Kamara javasol. A műtétekre megadott ajánlott árak gondolom csak a műtét elvégzésére vonatkoznak és nem tartalmazzák a műtéthez felhasznál szerek és eszközök árát. Jól gondolom? Továbbá érdeklődnék még, hogy a biztosítás feltétele-e, hogy a kutyust egy Önök által kijelölt szakértő állatorvos vizsgálja meg, az esetlegesen felmerülő kockázatos betegségek létezését illetően? Ha egy kutyafajta fajtájából adódó betegségeit felsoroló szerződési mellékletben nem szerepel egy fajta (Német spicc), de a honlapon mégis fel van tüntetve, akkor melyiket kell alapul venni? Előre is köszönöm: Balla Orsolya
Tisztelt Balla Orsolya!

Tisztelt Balla Orsolya! Köszönjük megkeresését, a felmerült kérdésekkel kapcsolatban az alábbiakról szeretném Önt tájékoztatni: Az eddigi kárkifizetéseink alkalmával állatorvos szakértőnk ha reális piaci árakkal találkozott és amennyiben a beküldött dokumentumok alapján indokoltnak találta a kezelés szükségességét, minden esetben kifizetésre kerültek az események kapcsán benyújtott számlák. Mivel társaságunk konstrukciójának kialakításakor fontos szempont volt, hogy ne csak szerződött partnereknél történhessen a kisállat kezelése, így Ön bármely Állatorvosi Kamaránál bejegyzett állatorvos felkeresheti és állítathat ki számlát a szükséges beavatkozásról, kezelésről. A német spiccre vonatkozóan nincsenek kizárás alá eső fajtabetegségeink, öröklött betegség esetén azonban sajnos nem áll módunkban térítést nyújtani.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Horváth István
2010. augusztus 29. 16:13
(Nyugdíjpénztár)
Üdvözlet, érdeklödnék hogy magánnyugdij pénztáromon összegyült összeget mikor vehetem fel.Jelenleg aktiv dolgozó vagyok. A választ elöre is köszönöm.
Tisztelt Horváth István!

A magánnyugdíjpénztári számláján felhalmozott összeget kizárólag az irányadó öregségi nyugdíjkorhatár elérését követően, illetve az 1997. évi LXXX. törvényben meghatározott társadalombiztosítási nyugellátások valamelyikében történő részesülés esetén tudja felvenni. Az önkéntes nyugdíjpénztári tagság esetén vehető fel a hozam 10 év elteltével.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
 
 

Feri
2010. augusztus 26. 16:04
(Kisállat-biztosítás)
Tisztelt biztosító! Érdeklődnék, hogy a megkötéstől számított naptól mikor kezdődik a biztosító felelőssége baleset, betegség esetén? Lovas Ferenc
Tisztelt Feri!

A szerződéskötést követően a következő nap 0 órától lép érvénybe a kockázatviselés. Várakozási idő csupán a kisállat betegség biztosításánál áll fenn, a balesetnél nem. Ez a várakozási idő 3 hónap. Az ezen időszak alatt bekövetkező károkat nem fizeti ki a biztosító.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

zsukovszky szilvia
2010. augusztus 25. 14:27
(Nyugdíjpénztár)
Hogyan vehetem fel a befizetett összeget?
Tisztelt zsukovszky szilvia!

Önkéntes pénztári tagság esetén legkorábban 10 év tagság után vehető fel, de ebben az esetben - ha nem vonult nyugdíjba - a fizetendő SZJA és egészségügyi hozzájárulás a megtakarításnak - az adómentes hozamon felüli összegnek - akár a felét is elviheti. Nyugdíjba vonuláskor vagy kizárólag hozam felvételekor a kifizetés adómentes.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
 
 

Kérdezek