Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


drs K.L. Maklari
2010. August 14. 16:44
(Kisállat-biztosítás)
Tisztelt Biztosító! Nemsokára (körülbelül kettö hónap múlva) véglegesen hazaköltözünk Magyarországra három macskánkkal együtt. Mind a három ivartalanított, évenként rendszeresen oltott, chippel ellátott egészséges állat. Közülük kettö állat kb 13 éves, a harmadik kettö éves. Mind a három állatra van egészségügyi biztosításunk a Pet Plan biztosítónál. Azonban ez a biztosító nem vállalja tovább öket, ha az állatok külföldre költöznek. Természetesen tudjuk igazolni az állatok biztosítását az utólsó holland napunkig, de szeretnénk, ha Önöknél tudnánk folytatni a biztosításukat. Kérem, vizsgálják meg, lehetséges-e. Magasabb tarifa nem probléma. Szíves válaszukat várva Tisztelettel Maklári család
Tisztelt drs K.L. Maklari!

A kisállat-biztosítás szabályzatának értelmében csak az a kutya vagy macska biztosítható aki, már betöltötte a 6 hónapos életkort, de még nem töltötte be a születésétől számított 7. életévét. A már biztosított állatok esetében a biztosítási eseménynem ér véget a 7. életév betöltésével.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Vojtkó Zoltán
2010. August 08. 20:56
(Kárrendezés)
Tisztelt szakértő Úr!! Abban kérném a tanácsát: Májusban az M0-as autó úton agy Román kamionos összetörte a gépkocsinkat. A kárfelmérés megtörtént, az összeget megállapították (persze nem mi járunk jól) De a kifizetés még nem történt meg azóta sem mert a Román biztosító még nem igazolta le a jogalapot!! A kocsit azóta nem tudjuk használni.Az lenne a kérdésem, hogy a Román fuvarozó cégtől kérhetek-e bármilyen kártérítést a biztosításon felül. Mivel az egész nyárra autó nélkül maradtunk,(és még kitudja meddig) sajnos sűrűn kell orvoshoz járnunk amit kölcsön kért autóval kellett megtennünk, ami plusz költségeket jelentett.Az egész nyári programunkat át kellett szervezni vagy lemondani ez miatt.Érdekelne, hogy érdemes-e megkeresni kártérítésért a fuvarozó céget, vagy kár időt pazarolni erre??? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel: V Zoltán.
Tisztelt Vojtkó Zoltán!

Sajnos több körülmény nem ismert, ami fontos a válaszadás szempontjából. A baleset helye szerinti ország törvénykezése az illetékes a kárrendezés szempontjából. Ha ez Magyarországon történt, akkor felelősségi károk tekintetében a károkozó biztosítójának meg kell térítenie minden jogos kárigényét a károsultnak, viszont neki eleget kell tennie a kárenyhítési kötelezettségének. Ha van casco biztosítása, akkor célszerű előzetesen arra rendeztetni a kárt, mert így a gépkocsi hamarabb elkészülhet, nem lesznek további költségek, csak az önrész terheli a károsultat. Ezzel kárenyhítési kötelezettségének is eleget tett. Ha nincs cascoja, akkor érdemes megsürgetni azt a céget, akit a kárrendezésével megbízott. A kárigényét (a kárrendezéssel megbízott cégen keresztül) a biztosító felé tudja érvényesíteni, ha az okozó rendelkezett érvényes felelősségbiztosítással. Érdemes részletesen megfogalmazni és beadni azokat az igényeket, amiket Ön jogosnak vél, és majd a biztosító állást foglal abban, amit elismer a kárral kapcsolatban.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Vojtkó Zoltán
2010. August 08. 20:37
(Kárrendezés)
Tisztelt Szakértő Úr! Az lenne a kérdésem, hogy ha egy gépkocsit gazdasági totálkárra vesznek fel akkor ha mégis megjavíttatom és később újra történik káresemény akkor az okozó biztosítója valóban nem fog fizetni mivel már egyszer gazdasági totálkáros volt az autó???? Ezt szeretném megtudni. Válaszát előre is köszönöm!!! Tisztelettel: Zoltán.
Tisztelt Vojtkó Zoltán!

Ha a gépkocsija gazdasági totálkáros lett, az helyreállíttatható, hiszen csak gazdaságossági okai voltak annak, hogy ez a fajta kárrendezési eljárással került a kárügy rendezésre. Ha később káresemény éri a gépkocsit, akkor azt a kárt is megtéríti a biztosító, ha vétlen volt a balesetben, vagy ha volt casco biztosítása. Ha újabb gazdasági totálkár következne be, akkor a gépkocsi káridőponti értéke nyilvánvalóan alacsonyabb lesz, hiszen korábban már jelentősen sérült volt.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Mélypataki Gábor
2010. August 05. 20:34
(Kárrendezés)
Tisztelt Cím! Az edelényi árvíz károsultjai lettek a párom szülei. Rendelkeznek biztosítással, történt is kárfelmérés az ár levonulta után és fizetett is a biztosító. Viszont az azóta eltelt idő alatt romlott az ingatlan állapota, olyannyira hogy az önkormányzat által kirendelt statikus életveszélyessé nyilvánította. Kérdésem az lenne hogy ilyenkor nekünk kellene e ezt jelezni a biztosító felé, vagy ez a hivatalból kirendelt statikus feladata lenne, illetve a biztosító ilyenkor fizet e már az előzőleg megitélt összegen felül. Köszönettel. Mélypataki Gábor
Tisztelt Mélypataki Gábor!

Kérjük, hogy az ingatlana állagromlásával kapcsolatos pótkárigényét jelentsék be telefonos ügyfélszolgálatunknál a 06-40-204-204-es telefonszámon, ahol rögzítik a kárbejelentését. Szakértő kollégánk időpont egyeztetés után ismételten fel fogják keresni a károsultakat. Sajnos pontosabb adatokat nem adott meg, ezért nem tudjuk közvetlenül intézni a kárbejelentést.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Srágli Renáta
2010. August 04. 14:39
(Hitel)
Azt szeretném megkérdezni hogy olyan személy is felveheti a kölcsönt aki aktiv báros és csak a magánnyugdijt fizeti?vagy csak életbiztositásra lehet e felvenni?köszönöm elöre is vállaszát!
Tisztelt Srágli Renáta!

• Aktív KHR szereplők részére társaságunk nem nyújt kölcsönt

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Hitel szakértő

AEGONdirekt szakértő
Hitel szakértő
 
 

Kérdezek