Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


zsukovszky szilvia
2010. augusztus 25. 14:27
(Nyugdíjpénztár)
Hogyan vehetem fel a befizetett összeget?
Tisztelt zsukovszky szilvia!

Önkéntes pénztári tagság esetén legkorábban 10 év tagság után vehető fel, de ebben az esetben - ha nem vonult nyugdíjba - a fizetendő SZJA és egészségügyi hozzájárulás a megtakarításnak - az adómentes hozamon felüli összegnek - akár a felét is elviheti. Nyugdíjba vonuláskor vagy kizárólag hozam felvételekor a kifizetés adómentes.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
 
 

buxbaum mihály
2010. augusztus 24. 14:28
(Nyugdíjpénztár)
én rokant nyugdijas vagyok rokantsági járulékot kapok magánnyugdij pénztáram van most lesz tiz évem fel szeretnék belöle veni valamenyit hogy ne keljen kölcsönt felveni nagy szükségem lenne a pénzre mert ahol lakunk ott sokáig nem lehetünk .
Tisztelt buxbaum mihály!

Lehetősége van felvenni a számláján lévő összeget. Ehhez juttassa el a mellékelt, kitöltött és aláírt szolgáltatási igénybejelentőt, valamint a nyugdíjmegállapító szervvel folytatott bármilyen levelezésnek vagy értesítésnek 1 db másolati példányát, illetve amennyiben már rendelkezik vele, akkor a nyugellátása megállapításáról szóló határozatának 1 db eredetivel megegyező másolati példányát az AEGON Magyarország Nyugdíjpénztár 1399 Budapest 62., Pf.: 717. címünkre.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
 
 

Wéber András
2010. augusztus 21. 20:44
(Utasbiztosítás)
Tisztelt Szakértő! Szeptember 17-26.-ig Horvátországba utazunk Primostenbe. Mennyi 2 fő részére erre az időre az utasbiztosítást
Tisztelt Wéber András!

Több csomag közül van lehetősége választani. Ezek szolgáltatásban és díjban térnek el egymástól. Azt javasolnám Önnek, hogy https://www.aegondirekt.hu/biztositas/utasbiztositas/utasbiztositas-kalkulator.php linkre kattintva végezzen egy számítást. Ehhez csak pár adatot kell megadnia.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Utasbiztosítás

AEGONdirekt szakértő
Utasbiztosítás
 
 

drs K.L. Maklari
2010. augusztus 14. 16:44
(Kisállat-biztosítás)
Tisztelt Biztosító! Nemsokára (körülbelül kettö hónap múlva) véglegesen hazaköltözünk Magyarországra három macskánkkal együtt. Mind a három ivartalanított, évenként rendszeresen oltott, chippel ellátott egészséges állat. Közülük kettö állat kb 13 éves, a harmadik kettö éves. Mind a három állatra van egészségügyi biztosításunk a Pet Plan biztosítónál. Azonban ez a biztosító nem vállalja tovább öket, ha az állatok külföldre költöznek. Természetesen tudjuk igazolni az állatok biztosítását az utólsó holland napunkig, de szeretnénk, ha Önöknél tudnánk folytatni a biztosításukat. Kérem, vizsgálják meg, lehetséges-e. Magasabb tarifa nem probléma. Szíves válaszukat várva Tisztelettel Maklári család
Tisztelt drs K.L. Maklari!

A kisállat-biztosítás szabályzatának értelmében csak az a kutya vagy macska biztosítható aki, már betöltötte a 6 hónapos életkort, de még nem töltötte be a születésétől számított 7. életévét. A már biztosított állatok esetében a biztosítási eseménynem ér véget a 7. életév betöltésével.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Vojtkó Zoltán
2010. augusztus 08. 20:56
(Kárrendezés)
Tisztelt szakértő Úr!! Abban kérném a tanácsát: Májusban az M0-as autó úton agy Román kamionos összetörte a gépkocsinkat. A kárfelmérés megtörtént, az összeget megállapították (persze nem mi járunk jól) De a kifizetés még nem történt meg azóta sem mert a Román biztosító még nem igazolta le a jogalapot!! A kocsit azóta nem tudjuk használni.Az lenne a kérdésem, hogy a Román fuvarozó cégtől kérhetek-e bármilyen kártérítést a biztosításon felül. Mivel az egész nyárra autó nélkül maradtunk,(és még kitudja meddig) sajnos sűrűn kell orvoshoz járnunk amit kölcsön kért autóval kellett megtennünk, ami plusz költségeket jelentett.Az egész nyári programunkat át kellett szervezni vagy lemondani ez miatt.Érdekelne, hogy érdemes-e megkeresni kártérítésért a fuvarozó céget, vagy kár időt pazarolni erre??? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel: V Zoltán.
Tisztelt Vojtkó Zoltán!

Sajnos több körülmény nem ismert, ami fontos a válaszadás szempontjából. A baleset helye szerinti ország törvénykezése az illetékes a kárrendezés szempontjából. Ha ez Magyarországon történt, akkor felelősségi károk tekintetében a károkozó biztosítójának meg kell térítenie minden jogos kárigényét a károsultnak, viszont neki eleget kell tennie a kárenyhítési kötelezettségének. Ha van casco biztosítása, akkor célszerű előzetesen arra rendeztetni a kárt, mert így a gépkocsi hamarabb elkészülhet, nem lesznek további költségek, csak az önrész terheli a károsultat. Ezzel kárenyhítési kötelezettségének is eleget tett. Ha nincs cascoja, akkor érdemes megsürgetni azt a céget, akit a kárrendezésével megbízott. A kárigényét (a kárrendezéssel megbízott cégen keresztül) a biztosító felé tudja érvényesíteni, ha az okozó rendelkezett érvényes felelősségbiztosítással. Érdemes részletesen megfogalmazni és beadni azokat az igényeket, amiket Ön jogosnak vél, és majd a biztosító állást foglal abban, amit elismer a kárral kapcsolatban.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Kérdezek