Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


Horváth István
2010. augusztus 29. 16:13
(Nyugdíjpénztár)
Üdvözlet, érdeklödnék hogy magánnyugdij pénztáromon összegyült összeget mikor vehetem fel.Jelenleg aktiv dolgozó vagyok. A választ elöre is köszönöm.
Tisztelt Horváth István!

A magánnyugdíjpénztári számláján felhalmozott összeget kizárólag az irányadó öregségi nyugdíjkorhatár elérését követően, illetve az 1997. évi LXXX. törvényben meghatározott társadalombiztosítási nyugellátások valamelyikében történő részesülés esetén tudja felvenni. Az önkéntes nyugdíjpénztári tagság esetén vehető fel a hozam 10 év elteltével.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
 
 

Feri
2010. augusztus 26. 16:04
(Kisállat-biztosítás)
Tisztelt biztosító! Érdeklődnék, hogy a megkötéstől számított naptól mikor kezdődik a biztosító felelőssége baleset, betegség esetén? Lovas Ferenc
Tisztelt Feri!

A szerződéskötést követően a következő nap 0 órától lép érvénybe a kockázatviselés. Várakozási idő csupán a kisállat betegség biztosításánál áll fenn, a balesetnél nem. Ez a várakozási idő 3 hónap. Az ezen időszak alatt bekövetkező károkat nem fizeti ki a biztosító.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

zsukovszky szilvia
2010. augusztus 25. 14:27
(Nyugdíjpénztár)
Hogyan vehetem fel a befizetett összeget?
Tisztelt zsukovszky szilvia!

Önkéntes pénztári tagság esetén legkorábban 10 év tagság után vehető fel, de ebben az esetben - ha nem vonult nyugdíjba - a fizetendő SZJA és egészségügyi hozzájárulás a megtakarításnak - az adómentes hozamon felüli összegnek - akár a felét is elviheti. Nyugdíjba vonuláskor vagy kizárólag hozam felvételekor a kifizetés adómentes.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
 
 

buxbaum mihály
2010. augusztus 24. 14:28
(Nyugdíjpénztár)
én rokant nyugdijas vagyok rokantsági járulékot kapok magánnyugdij pénztáram van most lesz tiz évem fel szeretnék belöle veni valamenyit hogy ne keljen kölcsönt felveni nagy szükségem lenne a pénzre mert ahol lakunk ott sokáig nem lehetünk .
Tisztelt buxbaum mihály!

Lehetősége van felvenni a számláján lévő összeget. Ehhez juttassa el a mellékelt, kitöltött és aláírt szolgáltatási igénybejelentőt, valamint a nyugdíjmegállapító szervvel folytatott bármilyen levelezésnek vagy értesítésnek 1 db másolati példányát, illetve amennyiben már rendelkezik vele, akkor a nyugellátása megállapításáról szóló határozatának 1 db eredetivel megegyező másolati példányát az AEGON Magyarország Nyugdíjpénztár 1399 Budapest 62., Pf.: 717. címünkre.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
 
 

Wéber András
2010. augusztus 21. 20:44
(Utasbiztosítás)
Tisztelt Szakértő! Szeptember 17-26.-ig Horvátországba utazunk Primostenbe. Mennyi 2 fő részére erre az időre az utasbiztosítást
Tisztelt Wéber András!

Több csomag közül van lehetősége választani. Ezek szolgáltatásban és díjban térnek el egymástól. Azt javasolnám Önnek, hogy https://www.aegondirekt.hu/biztositas/utasbiztositas/utasbiztositas-kalkulator.php linkre kattintva végezzen egy számítást. Ehhez csak pár adatot kell megadnia.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Utasbiztosítás

AEGONdirekt szakértő
Utasbiztosítás
 
 

Kérdezek