Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


Tamás Gábor
2010. július 20. 13:23
(Lakásbiztosítás)
TiszteltSzakértő! Amikor a jelenlegi cs.ház bizt. kötöttem (több mint15 éve) a ház már lakható volt,de nem kész.A m2-t pedig jól felfelé kerekítettük.A ház még mindig nem lett befejezve (talán nem is lesz),az állapota nem javult,így az az érzésem,hogy erősen túlbiztosított.A kérdésem:van-e lehetőség lefele módosítani? Köszönettel:TG
Tisztelt Tamás Gábor!

A lakásbiztosítást időről időre érdemes felülvizsgálni annak érdekében, hogy a biztosítás az éppen aktuális állapotra vonatkozzon és egy esetleges kár esetén ne érje kellemetlen meglepetés az embert. Amennyiben Ön szeretné ezt megtenni, személyes ügyfélszolgálaton is kereshet üzletkötő t , vagy az online felületen kalkulálhat díjat. Nézze meg, hogy a Biztosítónak az Ön által megadott adatok alapján milyen ajánlatai vannak, milyen biztosítási összegeket ajánl most a főépületre vagy pl. az ingóságokra. A négyzetméter megadásakor a hasznos alapterületet vegye figyelembe (ami 1,90 m feletti magasságot jelent). További segítség az alapterület meghatározásához: Lakás esetén teljes alapterülettel (100%) vegye számításba: * a lakás összes helyiségének hasznos alapterületét (szoba, konyha, fürdőszoba, WC stb.; tetőtéri helyiségeknél a hasznos alapterület az 1,90m belmagasságot elérő terület) * a lakás tetőtérben kialakított helyiség hasznos alapterületet * a lakáson belül kialakított galéria alapterületét Lakás esetén 50%-os alapterülettel vegye figyelembe: * loggia, erkély alapterületét Családi ház esetén teljes alapterülettel (100%) vegye számításba: * a lakás céljára használt valamennyi helyiség hasznos alapterületét (szoba, konyha, fürdőszoba, WC stb.; tetőtéri helyiségeknél a hasznos alapterület az 1,90m belmagasságot elérő terület) * a lakás tetőtérben kialakított helyiségek hasznos alapterületét * a talajszint alatti padozatú lakás céljára használt helyiség hasznos alapterületét * a lakáson belül kialakított galéria alapterületét * az üvegveranda alapterületét Családi ház esetén 50%-os alapterülettel vegye figyelembe a lakóépületen belül (a lakással egy fedél alatt lévő) * a nem lakás céljára szolgáló helyiségek hasznos alapterületét (pince, kazánház, műhely, garázs stb.) * loggia, tornác, terasz alapterületét . Amennyiben úgy ítéli meg, hogy a szerződésében szereplő biztosítási össszegek magasak vagy alacsonyak, lehetősége van a biztosítóhoz intézett írásos nyilatkozatban azok módosítását kezdemáényezni

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser
 
 

horváth gyula
2010. július 19. 09:12
(Lakásbiztosítás)
Mit takar a felelősségbiztosítás kifejezés, és milyen károkat foglal magában? Mi a gyakorisági kedvezmény? Köszönöm: Horváth Gyula
Tisztelt horváth gyula!

iztosítási eseménynek minősül és megtéríti a biztosító azokat a személysérüléses és szerződésen kívül, kizárólag Magyarország területén okozott és keletkezett tárgyrongálási károkat, amelyeket a biztosított a feltételekben meghatározott minőségben (Például, mint tulajdonos, bérlő, építtető, háziállattartó, stb.) okozott. A biztosító a károkat eseményenként és biztosítási évenként a szerződésben megjelölt felső határig téríti meg. Gyakorisági kedvezményről akkor beszélünk, ha a díjfizetés nem havi.

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser
 
 

Sotkó István
2010. július 16. 22:27
(Kárrendezés)
Tisztelt Szakértő Úr! Ez év januárban volt egy lakástüzünk, majd februárban a különálló konyha+étkezőben pedig csőtörés következtében felázott a vályog fal úgy, hogy azt bontani kell. A kárszakértő eleinte segítőkész volt és azt mondta, hogy kérjünk árajánlatokat a helyreállításra és az alapján rendezni fogják a károkat. Megtettük és beadtuk ezeket. Nemsokára pótszemle következett amikor is azzal indított, hogy el ne gondoljuk, hogy kifizetik nekünk a leadott 5,4 M Ft összeget a tűzkárra. Ezek után kiderült az is, hogy a kis épületet bontani kell. Mi közöltük, hogy szakértőket fogunk hívni. A statikus és a független építésügyi igazságügyi szakértő alátámasztotta a munkálatok szükségességét, sőt pluszmunkálatokat írtak elő. Kiderült az is utólag, hogy az igazságügyi szakértő a biztosítónknak szokott a II. fokú bíróságra szakvéleményt csinálni. Az ügyvédünk tanácsa ellenére őt kértük fel, hogy készítse el a szakvéleményt. Az építészmérnök is ennek a szakvéleménynek a fényében készítette el a helyreállítási munkálatokat és az árak a törvényben előírt mértékűek lettek. Ezeket leadtuk minden papírral együtt és ezután jött az időhúzás majd 3 hét után közölték, hogy 2,5 M Ft-nál amit már kifizettek nem adnak többet. Kiderült, hogy a csőtöréses kárszámítási jegyzőkönyvet 2 mondattal egészítették amiről nem tájékoztattak. Nem kaptunk a pótszemléről sem jegyzőkönyvet mindezeket akkor sem adták át amikor az ügyvédünk felszólította őket. 4 kiskorú gyermekünkkel azóta albérletben lakunk és mivel nem tudjuk a lakáshitelünket és az albérleti díjat együtt fizetni így a még megmaradt házunk is oda lesz. a költségeink elérték az 500.000 Ft amikről a számlákat leadtuk de ezt sem akarják kifizetni nekünk. Kérdésem az, hogy mit követelhetünk a biztosítótól kártérítést és ezeknek a szakvéleményeknek a birtokában milyen eséllyel indulunk a bírósági pernek. Még csak fel sem kerestek minket semmilyen ajánlattal. Várom megtisztelő válaszát ha lehet az email címemre /solider74@gmail.com/. Tisztelettel Sotkó István
Tisztelt Sotkó István!

A levelében leírtak alapján az összegszerűség vonatkozában komoly eltérés mutatkozik az Önök álláspontja és a biztosító társaság álláspontja között. Azt javaslom, hogy kérje meg a biztosítót, hogy mielőtt egy hosszadalmas bírósági eljárást indít meg, a jogi képviselője bevonásával még egyszer egyeztessék az álláspontjaikat. Ha nem jutnak egyezségre a kárügy részletei alapján (amiket én nem ismerek) egyeztesse a további lehetséges lépéseket a jogi képviselőjével.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

hajdu lászló
2010. július 15. 16:02
(Lakásbiztosítás)
Tisztelt Szakértő Kérem írja meg, hogy ha az AB AEGONnál kötnék lakás biztosítást akkor jégverés, vagy vihar esetésén a családi házam vakolatában esett kárt téríti-e a biztosító ? Illetve ha, netalán tán betörnének hozzánk , UTJJGlegalacsonyabb védelmi szint esetén mekkora a legnagyobb kártérítési összeg ?
Tisztelt hajdu lászló!

Az AEGON biztosítónál létezik olyan prémium kategóriás termék, ami megtéríti a a jégverés és vihar által a homlokzatban okozott károkat, ez a Globál. Minimális mechanikai védelemnél (nem kell az ablakokra rács, az ajtókat legalább egy db biztonsági zár védje), a háztartási ingóságok betörésnél 5,4 M Ft értékig térülhetnek.

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser
 
 

Tóthné
2010. július 06. 18:31
(Kárrendezés)
Az lenne a kérdésem, hogy áramszünet miatt a mélyhűtőmben minden kiolvadt, megromlott. Sajnos fénykép nem készült a megromlott áruról, de az áramszolgáltatótól kértem igazolást az áramkimaradásról. A biztosításom ilyen káreseményre is szól, de nem tudom elég az áramszolgáltatótól kért igazolás a kárigény bejelentéshez? (Kb. 10 órán át nem volt áram)
Tisztelt Tóthné!

A kár rendezésnek feltétele, az áramkimaradás tényének, időtartamának, a kockázatviselés helye szerint illetékes áramszolgáltató által való igazolása. Ha Ön rendelkezik ezzel az igazolással, akkor bejelentheti a kárigényét. Ezt megteheti online az aegon.hu oldalon, vagy telefonon a 06-40/204-204 telefonszámon.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Kérdezek