Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


Stirb Jánosné
2010. június 16. 13:32
(Kárrendezés)
A házunk eltörött a szenyvizcstorna, legalább is erre gondolunk mert vizesedik a fal. Az AB egnnál kötött lakásbiztositás tériti e a hiba elháritását. Legalább 10 évea szerződésem van ennél a biztositónál. Kérem segitsenek. Tisztelettel Stirb Jánosné.
Tisztelt Stirb Jánosné!

Kérem jelentse be a kárt online, vagy telefonon. Online: https://www.online.aegon.hu/ugyfelszolg/lakas_biztositas.html linkre kattintva teheti meg, telefonon: 06-40/204-204 telefonszámon.

Üdvözlettel, Varga Antal, Kárrendezési és felülvizsgálati vezető

Varga Antal
Kárrendezési és felülvizsgálati vezető
 
 

Fancsali Róbert
2010. június 10. 19:26
(Kötelező biztosítás)
Tisztel Hölgyem/Uram! Az lenne a kérdésem Ön felé, hogy egy olyan baleset esetén, amikor a bírósági határozat szerint mindkét fél vétkes, a biztosítók mindkét fél kárát fizetik (feltételezem keresztben) vagy egyik biztosító sem fizet, mindenki marad a saját kárával? Várom válaszát.
Tisztelt Fancsali Róbert!

A kötelező biztosításnál ilyen esetben a kármegosztás elvét alkalmazzák, a vétkesség arányában történik a kár megtérítése.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Nagy Tamás
2010. június 05. 12:43
(Lakásbiztosítás)
Tisztelt Szakértő! Tárgy: Épület- és lakásbiztosítás. Néhány évvel ezelőtt - hozzájárultam, hogy a Társasházunk egykötvényes vagyonbiztosítást kössön az egyik Biztosítóval. A közös képviselőnk szavazást gyűjtő jegyzőkönyve szerint, a társasház biztosítása magában foglalja a magántulajdonainkban lévő lakások és a közös tulajdonban lévő épületrészek biztosítását is. Pár évig, ameddig módomban állt, fizettem a biztosítást. Majd, további díj-nemfizetéssel és egyénileg, felmondtam részemről a szolgáltatói jogügyletet. A felmondásom a Biztosító jogorvoslati ügyintézője nem fogadta el. És visszautalta az ügyet a közös képviselőnk hatáskörébe, döntésre. Természetesen Ő sem fogadta el az egyéni felmondásom. Jelenleg is továbbfizeti helyettem a meghatározott mértékű biztosítási díjam, a társasházunk közös költségi pénzalapjából. Gyűjtögeti a díjhátralékom, és megszavaztatta a közgyűléssel az eljárás, a behajtás megindítását ellenem. Az állított tartozásom csak a külön tulajdonom biztosítási díjának beszámításával együttesen éri el a behajtási küszöbértéket, mely tudomásom szerint nem közös költségi kiadás. Érdemi kérdéseim tehát: Egyénileg felmondható-e a közösségi épület- és lakásbiztosítás? Joga van-e dönteni a társasházi közös képviselőnek a felmondásom ügyében? Joga van-e továbbfizetni helyettem a mérhető biztosítási díjam? A törvény és a biztosító egymáshoz igazodó erejénél fogva, megszűnhet-e a biztosításom pl. 60- 90 nap után, ha személyesen nem fizetem a biztosítási díjat. Illetőleg legfontosabb kérdésem, hogy meddig kötelez díjfizetésre a fenti jogügyletben a jóhiszemű hozzájárulásom? A válaszukat természetesen kiterjeszthetik azokra a jogkérdésekre is, melyekben jelenleg nem kértem a szakértői véleményüket, állásfoglalásukat. A válaszuk természetesen lehet publikus, de mindenképpen kérem azt elküldeni a feltüntetett gmail fiókba is. Köszönettel, mint egy társasházi tulajdonostárs.
Tisztelt Nagy Tamás!

Amennyiben a társasházi lakóközösség a közgyűlésen többségi szavazattal megszavazza a közös épületbiztosítást, akkor azt azoknak a lakóknak is tudomásul kell venni és el kell fogadni, akik esetleg nem mentek el a közgyűlésre vagy nemmel szavaztak. Amennyiben ennek alapján a közgyűlés felhatalmazza a közös képviselőt a biztosítási szerződés megkötésére, akkor a biztosító felé ő jár el a szerződés megkötése és későbbi kezelésével kapcsolatosan a biztosító felé. A lakók a biztosítási szerződésre jogosultak kárbejelentést tenni, de a szerződés módosításával, esetleges felmondásával kapcsolatosan kizárólag a közös képviselő járhat el. A társasház biztosítás lényege, hogy a teljes épület biztosítva van, abból egyetlen lakás, egyéb albetét, vagy melléképületrész sem hagyható ki, nem mondható fel belőle.

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser
 
 

Takács Kálmánné
2010. június 04. 18:24
(Hitel)
Ha most kötök megtakaritásos életbiztositást, mikor vehetek fel rá leghamarabb személyi kölcsönt?WXHAV
Tisztelt Takács Kálmánné!

Kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy nincs várakozási idő. Amennyiben a hitelező bank fedezetként elfogadja a biztosítást, azonnal beadhatja a hitelkérelmet.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Hitel szakértő

AEGONdirekt szakértő
Hitel szakértő
 
 

fazakas ilona
2010. június 04. 11:25
(Lakásbiztosítás)
Tisztelt Szakértő! Kérdésem: április 22-én kötöttem egy új lakásbiztosítást, egy másik biztosítónál.Az előző biztosító azt mondja ,csak novemberbe bonthatok velük szerződést,addig nekik is fizetnem kell,évközbe nem lehet szerződést bontani.Sporolni akartam most meg kétfele kell majd fizessek? Válaszát előre is köszönöm. F.Ilona
Tisztelt fazakas ilona!

A lakásbiztosítás 1 évre jön létre, szabályszerűen évfordulóra tudja felmondani és évforduló előtt 30 nappal írásban kell jelezni a felmondást a biztosító részére. A lakásbiztosítás díjnemfizetéssel is megszüntethető, de ebben az esetben a biztosítónak jogában áll peres úton követelni az elmaradt időszakra eső díjat, ezért ez nem javaslom. Mivel egy vagyontárgy csak egy helyen lehet biztosítva és az előbb kötött az érvényes, ezért javaslom, jelezze és igazolja az új biztosítónak, hogy ugyan arra a lakásra rendelkezik egy már korábban megkötött érvényes szerződéssel és kérje a törlését, valamint a díj visszautalását.

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser
 
 

Kérdezek