Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


Márton
2013. május 13. 19:52
(HelpGo)
Kedves Doktor Bácsi, az lenne a kérdésem, hogy mennyire kell állítanom a szelephézagot a BMW E30 320i (1988) M20-as 6 hengeres, 12 szelepes motoromnál? Van egy pici szelephangja és be akarom normálisan állítani! Előre is köszönöm, Márton
Tisztelt Márton!

Csak biztosítással kapcsolatban tudunk tájékoztatást adni. Műszaki problémákra nem áll módunkban válaszolni.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Tóth Ernő
2013. április 14. 11:58
(Kerékpár biztosítás)
Szeretném kérdezni,hogy,csak kerékpárra lehet-e biztosítást kötni?
Tisztelt Tóth Ernő!

Annak érdekében, hogy pontos választ tudjunk adni Önnek, kérem írja meg, hogy mi az, amit biztosítani szeretne.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Bárdi László
2013. április 12. 12:04
(Kárrendezés)
Tisztelt Szakértő! Rendelkezem egy őnőknél kőtőtt IV.otthon biztosítással. Pár napja beázott a melléképületem teteje. kb 50cm hosszú és 15cm széles csíkon. Csepergett az eső a mosókonyhában.Bejelentettem(egyébként kedves)diszpécser hölgynél az erre szolgáló tell. számon.Megnézettem egy szakemberrel,aki közölte hogy kb 45ezer ft-ból elhárítható a probléma. Megérkezett az önök kárszakértője, és közölte hogy erre nem fizetnek!Ez az én hibámból ázott be. Lefényképezte és távozott. Kérdem én! Mire fizetek ezreket a biztosítónak? A hőlgy aki kőtőte velem a szerződést azt mondta,ha szándékosan betöröm az ablakot arra is fizetnek.Ha a kutyám okoz kárt bárkinek fizetnek! MINDENRE! Nos akkor hazudtak az ügyfélnek? Nem nagy összegröl van szó! (viszonylag). Megéri elveszíteni egy ügyfelet,aki évek óta fizet ??? Nos ha így van,akkor megteszem és felmondom a biztosításaimat!
Tisztelt Bárdi László!

Azokra a kockázatokra fizeti a biztosítást, amiket az adott módozat szabályzata definiál. Az Otthon IV-ben nincs beázás kockázat. Van olyan módozatunk pl. az LSZB+, ami tartalmazza ezt a kockázatot. Azonban magának a tetőjavításnak a költségét az sem, csak azokat a festési, mázolási, stb. munkákat téríti, ami a károsodott belső felület helyreállításához szükséges. Minden ingatlan tulajdonosnak a saját ingatlanját karban kell tartania, így az avulással, az ingatlan karbantartás elmulasztásával keletkező tetőkárok, amik a beázást okozzák, helyreállítási költsége a tulajdonost terheli. Nem „hazudott” a értékesítő, üvegtörésre fizet, bár, ha kifejezetten kijelenti, hogy ő szándékosan törte be (de ezt az ügyfelek nem szokták bevallani), akkor megtagadható a kifizetés a szándékos károkozás miatt. Az is igaz, hogy a kutyára vonatkozik a felelősségbiztosítás. Azt nem mondjuk egyetlen feltételben sem, hogy a biztosítás az ingatlan felújítására szolgál. A beázás kárt azoknak az ügyfeleinknek tudjuk téríteni, akinek a szerződése tartalmazza ezt a kockázatot. Javasoljuk, hogy dolgoztassa át a szerződését LSZB+ módozatunkra.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Etel
2013. április 08. 13:24
(Kisállat-biztosítás)
Vadászgörényem van, arra lehet kötni?
Tisztelt Etel!

A biztosítási védelembe csak kutya és macska kisállatok vonhatók be. Más házi kedvencre nem köthető kisállat biztosítás.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Zachár Miklós
2013. április 06. 12:40
(Kisállat-biztosítás)
Tisztelt Biztosító! A biztosítási szabályzatuk alapján jól értelmezem, hogy minden olyan kutya ki van zárva a biztosításból melynek 6 hónapos koráig történő előélete nem követhető? Tehát az én kutyám örökbe fogadott 5 éves, és 4 éve minden oltást megkapott és teljesen egészséges de 1 éves koráig nem dokumentált élete volt. Az összes örökbe fogadott kutya ki van zárva? Hiszen mindenhol az örökbefogadásra buzdítanak!( Legalább baleset biztosítás lehetne az ilyen kutyusoknak! ) Köszönettel:Zachár Miklós
Tisztelt Zachár Miklós!

Természetesen nem zárjuk ki a biztosítás védelemből az örökbefogadott kisállatokat. Egy állatorvos által kiállított igazolás szükséges csak arról, hogy a kedvence egészséges, így máris megköthető rá a biztosítás.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Kérdezek