Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


Tóth Ernő
2013. április 14. 11:58
(Kerékpár biztosítás)
Szeretném kérdezni,hogy,csak kerékpárra lehet-e biztosítást kötni?
Tisztelt Tóth Ernő!

Annak érdekében, hogy pontos választ tudjunk adni Önnek, kérem írja meg, hogy mi az, amit biztosítani szeretne.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Bárdi László
2013. április 12. 12:04
(Kárrendezés)
Tisztelt Szakértő! Rendelkezem egy őnőknél kőtőtt IV.otthon biztosítással. Pár napja beázott a melléképületem teteje. kb 50cm hosszú és 15cm széles csíkon. Csepergett az eső a mosókonyhában.Bejelentettem(egyébként kedves)diszpécser hölgynél az erre szolgáló tell. számon.Megnézettem egy szakemberrel,aki közölte hogy kb 45ezer ft-ból elhárítható a probléma. Megérkezett az önök kárszakértője, és közölte hogy erre nem fizetnek!Ez az én hibámból ázott be. Lefényképezte és távozott. Kérdem én! Mire fizetek ezreket a biztosítónak? A hőlgy aki kőtőte velem a szerződést azt mondta,ha szándékosan betöröm az ablakot arra is fizetnek.Ha a kutyám okoz kárt bárkinek fizetnek! MINDENRE! Nos akkor hazudtak az ügyfélnek? Nem nagy összegröl van szó! (viszonylag). Megéri elveszíteni egy ügyfelet,aki évek óta fizet ??? Nos ha így van,akkor megteszem és felmondom a biztosításaimat!
Tisztelt Bárdi László!

Azokra a kockázatokra fizeti a biztosítást, amiket az adott módozat szabályzata definiál. Az Otthon IV-ben nincs beázás kockázat. Van olyan módozatunk pl. az LSZB+, ami tartalmazza ezt a kockázatot. Azonban magának a tetőjavításnak a költségét az sem, csak azokat a festési, mázolási, stb. munkákat téríti, ami a károsodott belső felület helyreállításához szükséges. Minden ingatlan tulajdonosnak a saját ingatlanját karban kell tartania, így az avulással, az ingatlan karbantartás elmulasztásával keletkező tetőkárok, amik a beázást okozzák, helyreállítási költsége a tulajdonost terheli. Nem „hazudott” a értékesítő, üvegtörésre fizet, bár, ha kifejezetten kijelenti, hogy ő szándékosan törte be (de ezt az ügyfelek nem szokták bevallani), akkor megtagadható a kifizetés a szándékos károkozás miatt. Az is igaz, hogy a kutyára vonatkozik a felelősségbiztosítás. Azt nem mondjuk egyetlen feltételben sem, hogy a biztosítás az ingatlan felújítására szolgál. A beázás kárt azoknak az ügyfeleinknek tudjuk téríteni, akinek a szerződése tartalmazza ezt a kockázatot. Javasoljuk, hogy dolgoztassa át a szerződését LSZB+ módozatunkra.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Etel
2013. április 08. 13:24
(Kisállat-biztosítás)
Vadászgörényem van, arra lehet kötni?
Tisztelt Etel!

A biztosítási védelembe csak kutya és macska kisállatok vonhatók be. Más házi kedvencre nem köthető kisállat biztosítás.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Zachár Miklós
2013. április 06. 12:40
(Kisállat-biztosítás)
Tisztelt Biztosító! A biztosítási szabályzatuk alapján jól értelmezem, hogy minden olyan kutya ki van zárva a biztosításból melynek 6 hónapos koráig történő előélete nem követhető? Tehát az én kutyám örökbe fogadott 5 éves, és 4 éve minden oltást megkapott és teljesen egészséges de 1 éves koráig nem dokumentált élete volt. Az összes örökbe fogadott kutya ki van zárva? Hiszen mindenhol az örökbefogadásra buzdítanak!( Legalább baleset biztosítás lehetne az ilyen kutyusoknak! ) Köszönettel:Zachár Miklós
Tisztelt Zachár Miklós!

Természetesen nem zárjuk ki a biztosítás védelemből az örökbefogadott kisállatokat. Egy állatorvos által kiállított igazolás szükséges csak arról, hogy a kedvence egészséges, így máris megköthető rá a biztosítás.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

GA
2013. április 04. 14:39
(Kerékpár biztosítás)
Tisztelt Szakértő! A biztosítási feltételek szerint: számla szükséges a lakatokról is. Mi a helyzet akkor, ha a lakatokról csak egy pénztárgépes nyugtával rendelkezik a biztosított? számla szükséges a kerékpárról. Mi a helyzet akkor, ha egy magánszemélytől, másodkézből vásárolt kerékpárral kapcsolatban következik be a biztosítási esemény? Értelemszerűen az esetlegesen elég nagy érték miatt ilyenkor van egy adásvételi szerződés, amely teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősül. További kérdés, hogy mi a helyzet akkor, ha a kerékpár vásárlásáról nem az kapott számlát, aki a szerződő szeretne lenni (pl. egy ajándékról van szó). Alapvetően ez egy nagyon helyes kezdeményezés, csak a kizárások és az adminisztratív követelmények miatt egyelőre úgy tűnik, csak új vásárlók élhetnek vele (hiszen a korábbi vásárlások során nem egyértelmű, hogy minden info rendelkezésre áll). Köszönöm és üdvözlettel GA
Tisztelt GA!

A lakatról elegendő, ha nyugtája van, ez elfogadjuk. Ha nincs számlája, akkor nem lehetséges a biztosítás megkötése. Másodkézből vásárolt kerékpárt nem nem biztosítható, hacsak az eladó nem számlaképes.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Kérdezek