Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


Irén
2010. március 19. 09:10
(Kisállat-biztosítás)
Jó estét kívánok.Meg szeretném kérdezni,hogy a 2010-ben született kölyök kutyusokra miért nem lehet biztosítást kötni,illetve mikortól élhetek majd én is a lehetőséggel,mennyi idősnek kell lennie a kutyusnak,hogy "biztosítani" tudjam? Köszönettel. Irén
Tisztelt Irén!

Kisállat-biztosítás keretében biztosítható a biztosított tulajdonát képező vagy tartásában lévő egészséges kutya vagy macska, amennyiben a biztosítási ajánlat aláírásának időpontjában már betöltötte a 6 hónapos életkort, de még nem töltötte be a születésétől számított 7. életévét. A már biztosított állatok esetében a biztosítás védelme nem ér véget a korhatár elérésével.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Németh Andrea
2010. március 18. 09:28
(Lakásbiztosítás)
Társasházi közös képviselőként a kérdésem a következő lenne: 2010-ben évközben szeretnénk kötni a társasházra közös biztosítást. Ha jól értesültem, ekkor a lakók egyénenkénti biztosítását módosítani érdemes ingóság biztosításra. Ez csak fordulónappal lehetséges, vagy a társasházi közös biztosítás birtokában év közben is van mód az átkötésre? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Németh Andrea!

A biztosítók között van egy megállapodás, hogy amennyiben valamelyik társasághoz közös tömbszerződést kötnek, az abban lévő egyéni lakásbiztosításokból az ügyfél írásos kérésére, törli az épületbiztosítást. Arra kell ügyelni, hogy ezt a kérést az ügyfél időben jelezze a biztosító felé, mert visszamenőlegesen nincs mód változtatni, csak onnan, amikor az ügyfél ezt írásban bejelenti.

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser
 
 

szabo szabina
2010. március 17. 16:01
(Kisállat-biztosítás)
Tisztelt szakértő!Nekem van egy németh dogom szeretnék rá biztositást kötni de nem tudom hogy lehet-e?Nincs chipje.
Tisztelt szabo szabina!

A szerződéskötésnek nem feltétele a mikrochip. Azonban, ha bekövetkezik az első kár, Önnek, saját költségén be kell chipeltetnie kedvencét. Ne felejtse el a kárbejelentő dokumentumon feltüntetni a mikrochipes azonosítót, a biztosító ugyanis csak a már bechipelt állatokra fizet!

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Csaba Miklos
2010. március 14. 12:12
(CASCO biztosítás)
Tiszteletem! A kovetkezo kerdessel fordulok onhoz: van egy 20 eves autom amellyel kulfoldre szeretnék kiutazni és szeretnék valamilyen biztositast kotni legalább a kiutazas idotartamara.Esetleges muszaki hiba vagy baleset esetere szeretnem magam biztositani! Lehetséges-e ilyen biztositást kotni? Koszonettel
Tisztelt Csaba Miklos!

Határozott időre szóló casco biztosítás kötésére személyesen van lehetősége, online módon nem köthető. A biztosítási szerződés minimális időtartama egy hónap,maximális időtartama 12 hónap, amely a zárónap 24:00 órakor szűnik meg.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Kocsis Zoltán
2010. március 13. 16:18
(Hitel)
Nyugdijasoknak milyen papirokkal kell rendelkezni a személyi kölcsönhöz? És meghatalmazással más tud e az érdekében intézkedni?
Tisztelt Kocsis Zoltán!

A kölcsönt minden 18. életévét betöltött, cselekvőképes természetes személy igényelheti, aki rendelkezik az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt-nél megkötött Aranyfonal, Aranyfonal 2000, Aranyforint 2000, Aranyfedezet 2000, Benefit, Távlat, Baba Program, GyógyForrás, Rezidencia plusz, Dinasztia, Invest Plus, AEGON Életpálya Program, Titánium, Mátrix Future I., Vénusz, Bama-Mama Program, Aktív Invest, Platinum életbiztosításossal, amely megfelel az alábbi kritériumoknak: * A biztosításon nem lehet kötvénykölcsön. * A biztosítás nem lehet díjmentesítve. * A biztosításon nem lehet egyéb hitelfedezeti záradék. A biztosítás szerződőjének az Adósnak kell lenni. A kölcsönfelvevő életkora a kölcsön végső lejáratának időpontjában abban az esetben haladhatja meg a 75. életévet. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokat az alábbi linkre kattintva töltheti le: http://www.aegonhitel.hu/dokumentumok/index.html Hitelkérelmét online is megteheti: http://www.aegonhitel.hu/kolcsonigenyles/online_kolcsonigenylo/index.html

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Hitel szakértő

AEGONdirekt szakértő
Hitel szakértő
 
 

Kérdezek