Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


szabo szabina
2010. március 17. 16:01
(Kisállat-biztosítás)
Tisztelt szakértő!Nekem van egy németh dogom szeretnék rá biztositást kötni de nem tudom hogy lehet-e?Nincs chipje.
Tisztelt szabo szabina!

A szerződéskötésnek nem feltétele a mikrochip. Azonban, ha bekövetkezik az első kár, Önnek, saját költségén be kell chipeltetnie kedvencét. Ne felejtse el a kárbejelentő dokumentumon feltüntetni a mikrochipes azonosítót, a biztosító ugyanis csak a már bechipelt állatokra fizet!

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Csaba Miklos
2010. március 14. 12:12
(CASCO biztosítás)
Tiszteletem! A kovetkezo kerdessel fordulok onhoz: van egy 20 eves autom amellyel kulfoldre szeretnék kiutazni és szeretnék valamilyen biztositast kotni legalább a kiutazas idotartamara.Esetleges muszaki hiba vagy baleset esetere szeretnem magam biztositani! Lehetséges-e ilyen biztositást kotni? Koszonettel
Tisztelt Csaba Miklos!

Határozott időre szóló casco biztosítás kötésére személyesen van lehetősége, online módon nem köthető. A biztosítási szerződés minimális időtartama egy hónap,maximális időtartama 12 hónap, amely a zárónap 24:00 órakor szűnik meg.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Kocsis Zoltán
2010. március 13. 16:18
(Hitel)
Nyugdijasoknak milyen papirokkal kell rendelkezni a személyi kölcsönhöz? És meghatalmazással más tud e az érdekében intézkedni?
Tisztelt Kocsis Zoltán!

A kölcsönt minden 18. életévét betöltött, cselekvőképes természetes személy igényelheti, aki rendelkezik az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt-nél megkötött Aranyfonal, Aranyfonal 2000, Aranyforint 2000, Aranyfedezet 2000, Benefit, Távlat, Baba Program, GyógyForrás, Rezidencia plusz, Dinasztia, Invest Plus, AEGON Életpálya Program, Titánium, Mátrix Future I., Vénusz, Bama-Mama Program, Aktív Invest, Platinum életbiztosításossal, amely megfelel az alábbi kritériumoknak: * A biztosításon nem lehet kötvénykölcsön. * A biztosítás nem lehet díjmentesítve. * A biztosításon nem lehet egyéb hitelfedezeti záradék. A biztosítás szerződőjének az Adósnak kell lenni. A kölcsönfelvevő életkora a kölcsön végső lejáratának időpontjában abban az esetben haladhatja meg a 75. életévet. A kölcsönigényléshez szükséges dokumentumokat az alábbi linkre kattintva töltheti le: http://www.aegonhitel.hu/dokumentumok/index.html Hitelkérelmét online is megteheti: http://www.aegonhitel.hu/kolcsonigenyles/online_kolcsonigenylo/index.html

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Hitel szakértő

AEGONdirekt szakértő
Hitel szakértő
 
 

Kollár Anita
2010. március 12. 09:46
(Kötelező biztosítás)
Hová juttathatom el a kedvezmények igénybevételéhez szükséges igazolásokat?
Tisztelt Kollár Anita!

Ha Ön kedvezmény rögzítéséhez szükséges igazolást szeretne eljuttatni társaságunkhoz, azt a következő elérhetőségek bármelyikén megteheti: e-mail címünk: ugyfelszolg@aegon.hu, faxszámunk: 06-1/476-5710.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Kiss Zoltán
2010. március 09. 21:28
(Kárrendezés)
Tisztelt Szakértő! A következő kérdéssel fordulok önhöz: 1 hónapja vettünk egy autót egy használt autó kereskedőnél 1.169.000 HUF-ért! Hitelre vettük, 40% kezdőrészlettel hoztuk el az autót! Tehát 468.000 HUF-ot fizettem a kereskedőnek + az átírásdíját! Innen kezdődik a "kálvária"... Édesanyám nevére vettük az autót,aláírta a szerződést majd jókedvűen távoztunk az autóval.(Nem kaptunk az aláírt szerződésből példányt mondván azt pestre felküldik és majd utána juttatják vissza az ügyfélnek) furcsa volt de hát gondoltuk tényleg így van! Nem telt el két hét , megcsúsztunk az úton és totálkárossá törtük az autót! Bejelentettük a biztosítónál a kárfelvételt hisz volt rajta casco (totál kár esetén fizetendő)! kijött a kárszakértő felmérte a kárt...Totál károssá nyílvánitotta! Ezzel nem is lett volna probléma,csak időközben megérkezett a banki szerződés amire a következő adatok voltak írva: Gépjármű bruttó vételára: 928.000 HUF ügyfél által fizetendő önrész: 232.000 HUF ez csak 25%... nos itt leesett az állam! a kereskedő megmahinálta a számokat (természetesen a tudtunk nélkül) és most attól félünk ,hogy a biztosító az olcsóbb ár miatt és a kevesebb kezdőrészlet miatt kevesebbet is fog megítélni ... Hisz a egyértelmű ha a biztosító tisztában van vele ,hogy X összegért vettük az autót akkor nem fogja azt mondani,hogy már pedig ez az autó többet ér és adjunk több pénzt! Jól gondoljuk? Tisztelettel: Kiss Zoltán
Tisztelt Kiss Zoltán!

Kárrendezés során, nem a szerződésben, vagy az adás-vételiben szereplő összeg a kártérítés alapja, hanem a gépjármű káridőponti piaci értéke, melyet a kárszakértő állapít meg. Természetesen ha a gépkocsi totálkáros, akkor a maradványértéket figyelembe kell venni. A szerződésben szereplő összegek egyoldalú megváltoztatását a kereskedővel javaslom tisztázni, a kezdőrészlet befizetéséről adnia kellett bizonylatot. Amennyiben mégsem tisztázható, javaslom, hogy forduljon jogászhoz.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Kérdezek