Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


Kovács Norbert
2009. november 03. 19:16
(Kötelező biztosítás)
Érdeklődnék miért nem lehet idén társaságuknál felmondani, és újrakötni a kötelezőt?
Tisztelt Kovács Norbert!

Az AEGON 2010-es tarifája úgy lett kialakítva, hogy a meglévő AEGON ügyfél felmondással ás újrakötéssel ugyan azt a díjat kapja mint az indexált díj. Tehát nem éri meg felmondani és újrakötni.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Tóth Katalin
2009. november 01. 22:43
(Kisállat-biztosítás)
Létezik-e olyan kisállatbiztosítás, mely az elkóborolt kutyus áltan közterúleten okozott anyagi károkat megtérítí a szenvedő félnek? Gondolok itt pl. gépjárműben keletkezett kárra egy kutyagázolás esetén.
Tisztelt Tóth Katalin!

Sajnos a kisállatok (kutya, macska) bármilyen gépjárműben vagy segédmotoros kerékpárban okozott kárát nem téríti a biztosító, a biztosítási feltételek szerint ezek nem minősülnek biztosítási eseménynek. A felelősségbiztosítás alól kizárt további eseményekről a biztosítási szabályzat III. fejezetének 2. pontjában talál.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Kertész Márta
2009. november 01. 10:43
(Lakásbiztosítás)
Tisztelt Szakértő Úr! Az Önök biztosítójánál érvényes lakásbiztosítással rendelkezem, amit szándékomban áll nagyobb értékre módosítani, miután a ház teljes körű felújításon esett át, ezáltal sokkal nagyobb értéket képvisel, mint amilyen értékre a biztosításunk szól. Kérdésem az, hogy ha Önöknél kötnék kötelező biztosítást a gépkocsimra, akkor a most meghirdetett 1 Ft-os lakásbiztosítás vonatkozhat-e rám szerződésmódosítás esetén? Köszönettel várom válaszát, tisztelettel: Kertész Márta
Tisztelt Kertész Márta!

Ha az AEGON biztosítónál rendelkezik lakásbiztosítással, akkor azt módosítani ún. átdolgozással lehetséges. A szerződések átdolgozását az ügyfélszolgálat végzi, telefonon a +36 (40) 204-204 ügyfélszolgálati számon, emailben az ugyfelszolgalat@aegon.hu címen. Az 1 Ft-os lakásbiztosítási akciónk azon ügyfelekre érvényes, akik még nem rendelkeznek AEGON lakásbiztosítással, így ezt Ön sajnos nem veheti igénybe. Ettől függetlenül - mivel van már AEGON lakásbiztosítása, a kötelező biztosításhoz igénybe tudja venni a partnerkedvezményt, mellyel még kevesebb lehet a kötelező biztosításának díja. További kedvezményeket elérni azon ügyfeleinknek, akik rendelkeznek már lakásbiztosítással, magánnyugdíjpénztári akciónk keretében nyújtunk, melyről az alábbi címen tájékozódhat: http://www.aegondirekt.hu/nyugdijpenztar/magannyugdijpenztar/magannyugdijpenztar-es-kotelezo-biztositas.php

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser
 
 

Kása Éva
2009. október 31. 08:31
(Kisállat-biztosítás)
Tisztelt Uram!A cicáim nem kaptak védőoltást igy akkor én nem köthetek biztositást?Köszönettel Éva
Tisztelt Kása Éva!

Sajnos nem. A kisállat-biztosítás kötésének egyik feltétele, hogy a kedvenc oltási könyvvel és az előírt oltásokkal rendelkezzen.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Kovács Erzsébet
2009. október 29. 16:59
(Kisállat-biztosítás)
Azt szeretném megkérdezni, hogy az önrész ( nálam 10.000.- Ft ) hogy alakul. Egy orvosi kezelés ha beteg a kutyus, 8-9000.- Ft.+ha kell röntgen, vagy ultrahang, ami szintén 8-10000 _Ft, de külön számlán szerepel . Következő nap már kevesebb,( vizsgálat, injekció ),harmadik nap szintén, (vizsgálat, injekció ) Össze lehet-e vonni a számlákat, és úgy elszámolni a biztositóval. Köszönöm a válaszát előre is.
Tisztelt Kovács Erzsébet!

A 10 ezer forintos önrész biztosítási eseményenként értendő, nem számlánként. Egy biztosítási eseménynek kell tekinteni a kisállatnak az egy konkrét balesetből vagy betegségből származó állatorvosi kezeléseit, függetlenül attól, hogy esetleg ezeket eltérő helyen és/vagy időben végezték. Ennek megfelelően a számlák összevonhatóak. A biztosítás a szerződésben feltüntetett mértékű eléréses önrészesedést tartalmaz. A biztosító biztosítási eseményenként az önrészesedés alatti károkat nem téríti meg, de az önrészesedés összegét meghaladó károk önrész levonás nélkül kerülnek kifizetésre. A maximum kifizetés az adott csomagban van meghatározva biztosítási eseményenként és éves szintre lebontva.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Kérdezek