Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


Frányicsné Szemely Emőke
2009. december 18. 19:06
(Kárrendezés)
Tisztelt Biztosító! Szeretném megtudni, hogy ha valakinek lejárt a jogosítványa, de a megujítása folymatban van, (amiről az Okmányirida kiállít egy igazoló lapot) és esetleg kárt okoz, vagy neki okoznak kárt egy karambolban, a biztosító fizet vagy nem? Mivel olyan helyen dolgozom, ahol gépkocsivezetőkkel van dolgom, ez egy örök dilemma, hogy vezethet-e vagy sem. Mi a biztosító állásfoglalása ebben az esetben? Várom válaszukat! Tisztelettel Frányicsné Szemely Emőke
Tisztelt Frányicsné Szemely Emőke!

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást a 2009. évi LXII. törvény szabályozza (http://www.aegondirekt.hu/biztositas/kotelezo-biztositas/kotelezo-biztositas-torveny.php), melyben külön nincs kiemelve, hogy a jogosítvány megújítása alatt nem lehetne a keletkezett kárt kifizetni, így a Biztosító sem viselkedik másként, természetesen rendezésre kerülnek a károk ilyen esetben is.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Jónás Kálmánné
2009. december 09. 14:27
(Lakásbiztosítás)
Szépnapot kívánok!!! Kérdésem:Nincs autóm és így nem kell kötelezőt fizetnem,de lakásbiztosítást szeretnék kötni. Mia teendőm ez esetben ? -Mennyit kell fizetnem? Válaszát ellőre is köszönöm..
Tisztelt Jónás Kálmánné!

Lakásbiztosítást függetlenül attól, hogy van-e autója megkötheti. Díjat a https://www.aegondirekt.hu/biztositas/lakasbiztositas/lakasbiztositas-dijszamitas.php linkre kattintva tud számolni. A kapott tarifatáblából lehetősége van kiválasztani az Ön számára megfelelő csomagot. A sikeres kötést követően e-mail-t küldünk, ahonnan a szerződést ki tudja nyomtatni, a további teendőkről tájékoztatjuk.

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser
 
 

Emese
2009. december 07. 17:28
(Kisállat-biztosítás)
Vörösfülű ékszerteknősre lehet-e biztosítást kötni? Ha igen, milyen feltételekkel?
Tisztelt Emese!

A kisállat-biztosítást egyelőre csak kutya és macska kedvencekre lehet megkötni. Mivel nagy az érdeklődés egyéb állatok biztosítása iránt, így a jövő évre tervezzük a termék bővítését. Addig sajnos a vörös fülű ékszerteknős nem biztosítható.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Kiss Andrásné
2009. november 30. 20:09
(Lakásbiztosítás)
Köszönöm kérdésemre adott válaszukat! A következő kérdésem az lenne, hogy Gyálhoz legközelebb melyik fiókjuk esik, ahol az 1.-Ft-os lakásbiztositást megköthetném? Tisztelettel: Kiss Andrásné
Tisztelt Kiss Andrásné!

Kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy az 1 Ft-os lakásbiztosítást csak online lehet megkötni, a www.aegondirekt.hu oldalon.

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser
 
 

Macskalány
2009. november 27. 11:17
(Kisállat-biztosítás)
Érdeklődni szeretnék, amennyiben a cicáimra kisállatbiztositást kötök úgy maradhatunk-e a jól bevált kezelőorvosunknál, vagy a biztositó által ajánlott kezelőorvoshoz kell áttérnünk? Van-e jelentősége annak, hogy a cicáim mikrochippel rendelkeznek a biztositás szempontjából? Köszönettel: Macskalány
Tisztelt Macskalány!

Kedvencét bármely állatorvoshoz elviheti. Arra figyeljen, hogy a kisállat kezelő orvosa államilag elismert állatorvosi végzettséggel és működési engedéllyel rendelkezzen. A szerződéskötésnek nem feltétele a mikrochip. Azonban, ha bekövetkezik az első kár, Önnek, saját költségén be kell chipeltetnie kedvencét. Ne felejtse el a kárbejelentő dokumentumon feltüntetni a mikrochipes azonosítót, a biztosító ugyanis csak a már bechipelt állatokra fizet!

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Kérdezek