Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


Kocsis János
2009. szeptember 10. 07:46
(Nyugdíjpénztár)
Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a magánnyugdíjjal kapcsolatos törvény leírását hol találom meg? Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelt Kocsis János!

Kérdésére válaszolva tájékoztatom, ha a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe való visszalépési lehetőségről érdeklődik akkor http://www.aegonnyugdij.hu/visszalepesi_lehetoseg_tb_be_2009.html linkre kattintva, egyéb esetben a http://www.aegonnyugdij.hu oldalon tájékozódhat.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
 
 

Hoffmann Péterné
2009. szeptember 09. 10:11
(Kisállat-biztosítás)
Tisztelt Uram/ Asszonyom! Van egy kicsit harcias kutyám, néha sajnos nem tudom visszafogni, és félek, hogy egyszer megsebesít valakit. A kisállat-biztosításban lévő felelősség biztosítás ezt fedezi? Köszönettel: Sárika
Tisztelt Hoffmann Péterné!

A kisállat által okozott személysérüléses károkat bizonyos feltételekkel fizeti ki a biztosító. Nem fizet abban az esetben, ha: a sérülést a szerződő/biztosított, a szerződővel/biztosítottal egy háztartásban elő családtagok, a szerződő/biztosított vagy a szerződővel/biztosítottal egy háztartásban élő családtagok által alkalmazott személyek, a szerződő/biztosított vagy a szerződővel/biztosítottal egy háztartásban élő családtagok vendégei, valamint a kisállat felügyeletével, kezelésével vagy gondozásával időszakosan vagy tartósan megbízott személyek szenvedik el, illetve ha kisállat közfeladatot ellátó személlyel szemben okoz sérülést. A további részleteket kérjük tekintse meg a biztosítási feltételekben!

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Kis Gergely
2009. szeptember 09. 10:11
(Kisállat-biztosítás)
Kedves Szakértő! A macskámra kötöttem biztosítást, de nem találom, hogy fizet-e a biztosító, ha a elszökik a cicám. Sajnos szeret néha kiszökni, és aggódom, hogy egyszer nem jön vissza, mert mondjuk elüti egy autó vagy megtalálja egy vérmes kutya... Tudna segíteni? Köszönöm!
Tisztelt Kis Gergely!

Sajnos az állat eltűnése maga nem biztosítási esemény, így ha nem kerül elő a macska, akkor az nem jelent a biztosító részéről kárkifizetési kötelezettséget. Ha egy esetleges szökés alatt történt baleset, vagy betegség után előkerül a macska, akkor a kezelési költségeit a biztosítási feltételekben leírtak szerint rendezi a biztosító.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Erdélyi Bence
2009. szeptember 09. 10:10
(Kisállat-biztosítás)
Jó napot! A kutyámra kötnék biztosítást, de nem egészen tiszta, hogy milyen feltételekkel lehet ezt megkötni. Leginkább az oltások érdekelnek: elég a kötelező oltás megléte, vagy kell esetleg másfajta oltás is? Köszönöm a segítségét!
Tisztelt Erdélyi Bence!

Ha kutyája elmúlt 6 hónapos, de még nem töltötte be az 1 évet, akkor köthető meg a biztosítás, ha 6 hónapos koráig két alkalommal védőoltásban részesítették szopornyica, Rubarth-kór (kutyák fertőző májgyulladása) és leptospirosis ellen és külön legalább két alkalommal parvovirosis ellen, továbbá védőoltásban részesítették veszettség ellen, és a 6 hónapos életkora eléréséig legalább két alkalommal gyógyszerkészítménnyel féregtelenítették. Ha már betöltötte az 1 éves kort, akkor az elmúlt egy évben védőoltást kellett kapjon szopornyica, Rubarth-kór és leptospirosis ellen és külön parvovirosis ellen, továbbá védőoltást kellett kapnia ellen, és gyógyszerkészítménnyel kellett, hogy féregtelenítve legyen, illetve 6 hónapos koráig részesülnie kellett két alkalommal védőoltásban szopornyica, Rubarth-kór (kutyák fertőző májgyulladása) és leptospirosis ellen és külön legalább két alkalommal parvovirosis ellen, továbbá védőoltásban részesítették veszettség ellen, és legalább két alkalommal gyógyszerkészítménnyel féregtelenítették.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Bálint Erzsébet
2009. szeptember 09. 10:10
(Kisállat-biztosítás)
Üdvözlöm! A kisállat biztosításban van olyan tétel, hogy felelősségbiztosítás. Kérdésem az lenne, hogy ez érvényes-e arra az esetre, ha a kutyusom kiszökik a kertből, autó elé szalad és emiatt az autóban kár keletkezik, nekimegy valakinek, miközben kikerüli a kutyust? Köszönöm!
Tisztelt Bálint Erzsébet!

Sajnos a kisállatok (kutya, macska) bármilyen gépjárműben vagy segédmotoros kerékpárban okozott kárát nem téríti a biztosító, a biztosítási feltételek szerint ezek nem minősülnek biztosítási eseménynek.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Kérdezek