Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


csilla
2009. augusztus 26. 07:09
(Nyugdíjpénztár)
érdeklődnék hogy van önkéntes magánnyugdijjam és már 4 éve mikor tudom azt én kivenni köszönöm
Tisztelt csilla!

Önkéntes pénztári tagság esetén legkorábban 10 év tagság után vehető fel pénz, de ebben az esetben - ha nem vonult nyugdíjba - a fizetendő SZJA és egészségügyi hozzájárulás a megtakarításnak - az adómentes hozamon felüli összegnek - akár a felét is elviheti. Nyugdíjba vonuláskor vagy kizárólag hozam felvételekor a kifizetés adómentes.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
 
 

Csuti Róbert
2009. augusztus 25. 14:39
(Utasbiztosítás)
Üdvözletem! Kérdésem a következő: Külföldön (Ausztriában) dolgozok, betgbiztosítással rendelkezek, ennek ellenére köthetek-e önoknél utasbiztosítást az itt tartózkodásom idejére? Továbbá arra az időre (Április 20-Junius 20,Október 20-December 15) amikor Magyarországon tartózkodok? Előre is köszönöm. Üdvözlettel Csuti Róbert
Tisztelt Csuti Róbert!

A szabályzat alapján, a biztosítási szerzôdés létrejöttének feltétele, egyrészről, hogy a Biztosított a szerzôdés létrejöttének idôpontjában a Magyar Köztársaság területén tartózkodjon, másrészről a biztosítási szerződés területi hatálya külföldre, vagyis a Magyar Köztársaság határain kívül Európára terjed ki.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Utasbiztosítás

AEGONdirekt szakértő
Utasbiztosítás
 
 

Veréb Dávid
2009. augusztus 21. 14:14
(Utasbiztosítás)
Tisztelt Uram/ Asszonyom! Szeretnék érdeklődni az utasbiztosítással kapcsolatban, hogy hogyan lehetne legpraktikusabban megkötni az interneten, ha nekem 1 napra, szüleimnek pedig 4 napra szeretnék,(2009.08.02-05. között) és természetesen egybe kifizetni az összeset. Kérdezném, hogy külön-külön a kettőt, s egybe kifizetni, egy számláról? Továbbá pedig, hogy amennyiben átutaltuk a pénzt, kipóstázzák a papírokat, vagy esetleg egy adatbázisba leszünk regisztrálva? A befizetés utáni dolgokról is szeretnék pár információt kapni, hisz első utasbiztosítás-kötés lesz az interneten keresztül, az idő rövidsége miatt, s kényelme miatt, a francia utunk érdekébe. Köszönettel: Dávid
Tisztelt Veréb Dávid!

Az eltérő időtartamra vonatkozó utasbiztosítást csak külön van mód megkötni, külön kötvény készül róla és külön külön történik a díjfizetés is. Természetesen ez nem befolyásolja a díjfizetést, olyan értelemben, hogy a két biztosításhoz tartozó díjat lehet egy számláról fizetni. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank weboldalára, és a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik. Az online díjfizetést az alábbi kártya típusok esetén választhatja: VISA- dombornyomott,MasterCard - dombornyomott,Maestro - nem dombornyomott(Kizárólag az OTP Bank Rt. által kibocsátott, 675761 kezdőszámú kártyák),VISA Electron - nem dombornyomott (Csak ha az Ön kártyáját kibocsátó bank engedélyezte az interneten való kártyahasználatot). A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége: Kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód (a kártya hátlapján az aláírás panelen található számsor utolsó három jegye). Kötvényét az OTP visszajelzése alapján, az átutalás sikeressége esetén küldjük meg Önnek e-mailben, melyet nyomtatás után maguknál tudnak tartani. A kötvényen szereplő telefonszám és kötvényszám igénybevételével tudnak baj esetén intézkedni.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Utasbiztosítás

AEGONdirekt szakértő
Utasbiztosítás
 
 

szijjas_janosne
2009. augusztus 19. 09:24
(Kötelező biztosítás)
kivonta a volt tulajdonos gépkocsit 08 01-én vettem meg.Biztositást nem fizzette 1998 08 hótol.Mikortol kell fizetnem mint uj tulajdonos?
Tisztelt szijjas_janosne!

Önnek mint új tulajdonosnak a tulajdonszerzés időpontjától kell fizetnie a kötelező biztosítást, vagy a forgalomba helyezéstől, ha ezidáig nem helyezték vissza.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Szemán Tibor
2009. augusztus 18. 19:46
(Lakásbiztosítás)
Az alapterület megjelölésénél be kell e szémolni a beépített tetőtér alapterületét?
Tisztelt Szemán Tibor!

Az alapterület meghatározásánál a következő képpen kell eljárni: Lakás esetén teljes alapterülettel (100%) vegye számításba: * a lakás összes helyiségének hasznos alapterületét (szoba, konyha, fürdőszoba, WC stb.; tetőtéri helyiségeknél a hasznos alapterület az 1,90m belmagasságot elérő terület) * a lakás tetőtérben kialakított helyiség hasznos alapterületet * a lakáson belül kialakított galéria alapterületét Lakás esetén 50%-os alapterülettel vegye figyelembe: * loggia, erkély alapterületét Családi ház esetén teljes alapterülettel (100%) vegye számításba: * a lakás céljára használt valamennyi helyiség hasznos alapterületét (szoba, konyha, fürdőszoba, WC stb.; tetőtéri helyiségeknél a hasznos alapterület az 1,90m belmagasságot elérő terület) * a lakás tetőtérben kialakított helyiségek hasznos alapterületét * a talajszint alatti padozatú lakás céljára használt helyiség hasznos alapterületét * a lakáson belül kialakított galéria alapterületét * az üvegveranda alapterületét Családi ház esetén 50%-os alapterülettel vegye figyelembe a lakóépületen belül (a lakással egy fedél alatt lévő) * a nem lakás céljára szolgáló helyiségek hasznos alapterületét (pince, kazánház, műhely, garázs stb.) * loggia, tornác, terasz alapterületét

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser
 
 

Kérdezek