Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


Szemán Tibor
2009. augusztus 18. 19:46
(Lakásbiztosítás)
Az alapterület megjelölésénél be kell e szémolni a beépített tetőtér alapterületét?
Tisztelt Szemán Tibor!

Az alapterület meghatározásánál a következő képpen kell eljárni: Lakás esetén teljes alapterülettel (100%) vegye számításba: * a lakás összes helyiségének hasznos alapterületét (szoba, konyha, fürdőszoba, WC stb.; tetőtéri helyiségeknél a hasznos alapterület az 1,90m belmagasságot elérő terület) * a lakás tetőtérben kialakított helyiség hasznos alapterületet * a lakáson belül kialakított galéria alapterületét Lakás esetén 50%-os alapterülettel vegye figyelembe: * loggia, erkély alapterületét Családi ház esetén teljes alapterülettel (100%) vegye számításba: * a lakás céljára használt valamennyi helyiség hasznos alapterületét (szoba, konyha, fürdőszoba, WC stb.; tetőtéri helyiségeknél a hasznos alapterület az 1,90m belmagasságot elérő terület) * a lakás tetőtérben kialakított helyiségek hasznos alapterületét * a talajszint alatti padozatú lakás céljára használt helyiség hasznos alapterületét * a lakáson belül kialakított galéria alapterületét * az üvegveranda alapterületét Családi ház esetén 50%-os alapterülettel vegye figyelembe a lakóépületen belül (a lakással egy fedél alatt lévő) * a nem lakás céljára szolgáló helyiségek hasznos alapterületét (pince, kazánház, műhely, garázs stb.) * loggia, tornác, terasz alapterületét

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser
 
 

Szabo Györgyné
2009. augusztus 13. 12:55
(Lakásbiztosítás)
Édesanyám meghalt, a lakás eladásra kerül. A lakábiztosítást továbbra is lehet a nevére kiállitott csekken fizetni? Kár esetén igy is fizet a biztosító?
Tisztelt Szabo Györgyné!

Egy változásbejelentő nyomtatványon jelezzék a biztosító felé a szerződő adataiban bekövetkezett módosulásokat. Az alábbi linken letölthető a nyomtatvány: http://www.aegon.hu/ugyfelszolgalat/valtozasbejelentes/

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser
 
 

Kántor László
2009. augusztus 08. 16:56
(Utasbiztosítás)
Tisztelt szakértő.Alkalmanként kijárok külfőldre egy 3,5 tonnás teherautóval, 1-2 napra dolgozni.Azt szeretném megkérdezni,hogy az alap utas biztosítás elég lenne-e ezekre az utakra?Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Kántor László!

Kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy az utasbiztosítás általános és különös feltételei alapján a kockázatviselésből kizárt eseménynek minősül a fizikai munkavégzés (nem minősül hivatásos fizikai munkavégzésnek a – közúti fuvarozásra vonatkozóan a szükséges hatósági engedélyekkel rendelkező – tehergépjármű vezetése). Jelen feltételek alkalmazásában nem minősülnek útipoggyásznak (nem Biztosított dolgok):munkavégzés céljára szolgáló eszközök Tehát ezek alapján megkötheti az utasbiztosítást, viszont a fentiek alapján bizonyos események kizárásra kerülhetnek. pl.: közúti fuvarozásra vonatkozó engedély nélkül a teherautó vezetése közben ért baleset, vagy a szállított munkaeszközökben bekövetkezett kár. Téríteni fog a biztosító: kórházi ellátásra, személyi sérülésre. Autós assistace szolgáltatást csak akkor tud igénybe venni, ha a teherautó legfeljebb 10 éves, hosszúsága – vontatmánnyal együtt – legfeljebb 16 méter, szélessége legfeljebb 2,5 méter, magassága legfeljebb 3,2 méter.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Utasbiztosítás

AEGONdirekt szakértő
Utasbiztosítás
 
 

Huhn István
2009. augusztus 06. 23:17
(Utasbiztosítás)
Szept 5-19 ig autóval mennénk görögországba .Mennyi a bizt.díja 2 főre és mit tartalmaz.Köszönet
Tisztelt Huhn István!

Javaslom, hogy a www.aegondirekt.hu oldalon végezzenek egy díjszámítást, ami egy egyszerű és megbízható folyamat, valamint minden kötelezettségtől mentes. A szükséges adatok megadása után rendszerünk több ajánlatot is kalkulál Önöknek, ezek összehasonlításával (ár/érték/szolgáltatás) kiválaszthatják az Önöknek legmegfelelőbbet, végül a személyes adatok megadásával meg is tudják kötni a kiválasztott biztosítást.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Utasbiztosítás

AEGONdirekt szakértő
Utasbiztosítás
 
 

Rádi Piroska
2009. július 10. 11:59
(Kárrendezés)
Azt szeretném kérdezni a TV-be belecsapott a villám nem javitható meg van róla a bevizsgált szakvélemény kb hat éves volt 72 cm képátmérőjü a biztositó 20.000.- ft-ot ad érte szerintem ez nagyon kevés ön szerint mit tehetek, hogy korrekt kárrendezés történjen. Várom mielőbbi válaszát köszönettel: Rádi Piroska
Tisztelt Rádi Piroska!

A biztosítási feltételek szerint, ingóságokat ért károk esetén, a térítés vagy a javítási költségre, vagy totálkár esetén az ugyanolyan paraméterekkel rendelkező vagyontárgy utánpótlási új értékére terjed ki, levonva az esetleges értékemelkedés és maradvány összegét. A kérdésből nem derül ki a hat éves 72 centiméteres TV típusa, valamint, hogy milyen műszaki adottságokkal rendelkezett. A kereskedelmi forgalomban jelenleg kapható 72 centiméteres TV-k árai igen nagy szórást mutatnak, azonban ezek műszaki színvonala, tudása jóval magasabb mint a hat évvel ezelőtt gyártott TV-ké, így a térítés során, valószínűleg az értékemelkedést is figyelembe kellett venni. Tekintettel arra, hogy konkrét adatok hiányában nem lehet eldönteni, hogy a 20.000. Ft-os térítési összeg megfelelő-e, javaslom, hogy a 06-40-204-204-es telefonszámunkon kérjen az adott kárügyre vonatkozóan felülvizsgálatot.

Üdvözlettel, Varga Antal, Kárrendezési és felülvizsgálati vezető

Varga Antal
Kárrendezési és felülvizsgálati vezető
 
 

Kérdezek