Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


Veréb Dávid
2009. augusztus 21. 14:14
(Utasbiztosítás)
Tisztelt Uram/ Asszonyom! Szeretnék érdeklődni az utasbiztosítással kapcsolatban, hogy hogyan lehetne legpraktikusabban megkötni az interneten, ha nekem 1 napra, szüleimnek pedig 4 napra szeretnék,(2009.08.02-05. között) és természetesen egybe kifizetni az összeset. Kérdezném, hogy külön-külön a kettőt, s egybe kifizetni, egy számláról? Továbbá pedig, hogy amennyiben átutaltuk a pénzt, kipóstázzák a papírokat, vagy esetleg egy adatbázisba leszünk regisztrálva? A befizetés utáni dolgokról is szeretnék pár információt kapni, hisz első utasbiztosítás-kötés lesz az interneten keresztül, az idő rövidsége miatt, s kényelme miatt, a francia utunk érdekébe. Köszönettel: Dávid
Tisztelt Veréb Dávid!

Az eltérő időtartamra vonatkozó utasbiztosítást csak külön van mód megkötni, külön kötvény készül róla és külön külön történik a díjfizetés is. Természetesen ez nem befolyásolja a díjfizetést, olyan értelemben, hogy a két biztosításhoz tartozó díjat lehet egy számláról fizetni. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank weboldalára, és a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik. Az online díjfizetést az alábbi kártya típusok esetén választhatja: VISA- dombornyomott,MasterCard - dombornyomott,Maestro - nem dombornyomott(Kizárólag az OTP Bank Rt. által kibocsátott, 675761 kezdőszámú kártyák),VISA Electron - nem dombornyomott (Csak ha az Ön kártyáját kibocsátó bank engedélyezte az interneten való kártyahasználatot). A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége: Kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód (a kártya hátlapján az aláírás panelen található számsor utolsó három jegye). Kötvényét az OTP visszajelzése alapján, az átutalás sikeressége esetén küldjük meg Önnek e-mailben, melyet nyomtatás után maguknál tudnak tartani. A kötvényen szereplő telefonszám és kötvényszám igénybevételével tudnak baj esetén intézkedni.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Utasbiztosítás

AEGONdirekt szakértő
Utasbiztosítás
 
 

szijjas_janosne
2009. augusztus 19. 09:24
(Kötelező biztosítás)
kivonta a volt tulajdonos gépkocsit 08 01-én vettem meg.Biztositást nem fizzette 1998 08 hótol.Mikortol kell fizetnem mint uj tulajdonos?
Tisztelt szijjas_janosne!

Önnek mint új tulajdonosnak a tulajdonszerzés időpontjától kell fizetnie a kötelező biztosítást, vagy a forgalomba helyezéstől, ha ezidáig nem helyezték vissza.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Szemán Tibor
2009. augusztus 18. 19:46
(Lakásbiztosítás)
Az alapterület megjelölésénél be kell e szémolni a beépített tetőtér alapterületét?
Tisztelt Szemán Tibor!

Az alapterület meghatározásánál a következő képpen kell eljárni: Lakás esetén teljes alapterülettel (100%) vegye számításba: * a lakás összes helyiségének hasznos alapterületét (szoba, konyha, fürdőszoba, WC stb.; tetőtéri helyiségeknél a hasznos alapterület az 1,90m belmagasságot elérő terület) * a lakás tetőtérben kialakított helyiség hasznos alapterületet * a lakáson belül kialakított galéria alapterületét Lakás esetén 50%-os alapterülettel vegye figyelembe: * loggia, erkély alapterületét Családi ház esetén teljes alapterülettel (100%) vegye számításba: * a lakás céljára használt valamennyi helyiség hasznos alapterületét (szoba, konyha, fürdőszoba, WC stb.; tetőtéri helyiségeknél a hasznos alapterület az 1,90m belmagasságot elérő terület) * a lakás tetőtérben kialakított helyiségek hasznos alapterületét * a talajszint alatti padozatú lakás céljára használt helyiség hasznos alapterületét * a lakáson belül kialakított galéria alapterületét * az üvegveranda alapterületét Családi ház esetén 50%-os alapterülettel vegye figyelembe a lakóépületen belül (a lakással egy fedél alatt lévő) * a nem lakás céljára szolgáló helyiségek hasznos alapterületét (pince, kazánház, műhely, garázs stb.) * loggia, tornác, terasz alapterületét

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser
 
 

Szabo Györgyné
2009. augusztus 13. 12:55
(Lakásbiztosítás)
Édesanyám meghalt, a lakás eladásra kerül. A lakábiztosítást továbbra is lehet a nevére kiállitott csekken fizetni? Kár esetén igy is fizet a biztosító?
Tisztelt Szabo Györgyné!

Egy változásbejelentő nyomtatványon jelezzék a biztosító felé a szerződő adataiban bekövetkezett módosulásokat. Az alábbi linken letölthető a nyomtatvány: http://www.aegon.hu/ugyfelszolgalat/valtozasbejelentes/

Üdvözlettel, Sáfár Éva, Lakásbiztosítás termékmenedzser

Sáfár Éva
Lakásbiztosítás termékmenedzser
 
 

Kántor László
2009. augusztus 08. 16:56
(Utasbiztosítás)
Tisztelt szakértő.Alkalmanként kijárok külfőldre egy 3,5 tonnás teherautóval, 1-2 napra dolgozni.Azt szeretném megkérdezni,hogy az alap utas biztosítás elég lenne-e ezekre az utakra?Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Kántor László!

Kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy az utasbiztosítás általános és különös feltételei alapján a kockázatviselésből kizárt eseménynek minősül a fizikai munkavégzés (nem minősül hivatásos fizikai munkavégzésnek a – közúti fuvarozásra vonatkozóan a szükséges hatósági engedélyekkel rendelkező – tehergépjármű vezetése). Jelen feltételek alkalmazásában nem minősülnek útipoggyásznak (nem Biztosított dolgok):munkavégzés céljára szolgáló eszközök Tehát ezek alapján megkötheti az utasbiztosítást, viszont a fentiek alapján bizonyos események kizárásra kerülhetnek. pl.: közúti fuvarozásra vonatkozó engedély nélkül a teherautó vezetése közben ért baleset, vagy a szállított munkaeszközökben bekövetkezett kár. Téríteni fog a biztosító: kórházi ellátásra, személyi sérülésre. Autós assistace szolgáltatást csak akkor tud igénybe venni, ha a teherautó legfeljebb 10 éves, hosszúsága – vontatmánnyal együtt – legfeljebb 16 méter, szélessége legfeljebb 2,5 méter, magassága legfeljebb 3,2 méter.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Utasbiztosítás

AEGONdirekt szakértő
Utasbiztosítás
 
 

Kérdezek