Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


Antal Erika
2009. szeptember 30. 15:30
(Kisállat-biztosítás)
Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni, hogy a jövőben/közeljövőben lehet e más kisállatokra is biztosítást kötni (például vadászgörényre)? Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Antal Erika!

Kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy a kisállat-biztosítási termékünk nagyon új, ebben az évben biztosan nem módosítjuk. Mivel nagy az igény más kisállatok biztosítására, tervezzük a módozat bővítését, így lehetőség lesz egyéb házi kedvencek részére történő biztosítás kötésére.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Tóth Gábor
2009. szeptember 29. 11:53
(életbiztosítás)
Kockázati életbiztosítás után adókedvezményt igénybe tudok venni? Köszönettel: Tóth Gábor
Tisztelt Tóth Gábor!

A kockázati életbiztosítás után is igénybe vehető az adókedvezmény, azonban a kedvezmény 2010-es megszűnése miatt erre a későbbiekben már nem lesz lehetősége. 2009-ben viszont még kihasználhatja annak maximális mértékét. Az adókedvezmény igénybevételének fontosabb szabályairól az alábbiakban tájékoztatom, a részletes szabályokat az erre vonatkozó törvényi rendelkezések tartalmazzák: A magánszemély szerződő a törvényi feltételeknek megfelelő, legalább 10 éves tartamú vagy teljes életre szóló életbiztosítás adott naptári évben (tárgyévben) befizetett díja után 30%-os adókedvezményt érvényesíthet. Az adókedvezmény érvényesítésének további előfeltétele, hogy a magánszemély az adott évben rendelkezzen tényleges adófizetési kötelezettséggel, hiszen csak azzal szemben lehet bármilyen adókedvezményt érvényesíteni. A biztosítások díja után érvényesíthető adókedvezmény részét képezi az összevont adókedvezménynek, ezért a 100 ezer forintos törvényi összeghatár az összevont adókedvezményi körbe tartozó adókedvezmények együttes összegére vonatkozik. Amennyiben a magánszemély éves összes jövedelme meghaladja a 3,4 millió forintot, akkor a 3,4 millió forint feletti rész 20%-ával csökkenteni kell az összevont adókedvezmény 100 ezer forintos összeghatárát. (Például: ha az éves jövedelem 3,6 millió forint, akkor az adókedvezmény maximális összege ezeken a jogcímeken nem lehet több, mint 60 ezer forint, 3,9 millió forint éves összes jövedelemnél pedig az adókedvezmény érvényesítésének lehetősége ezeken a jogcímeken értelemszerűen megszűnik) A biztosítási adókedvezmény csak a biztosító igazolása alapján vehető igénybe, amelyet a biztosító minden év elején a törvényben előírt határidőig (február 15.) megküld az ügyfelei számára.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Kocsis János
2009. szeptember 10. 07:46
(Nyugdíjpénztár)
Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a magánnyugdíjjal kapcsolatos törvény leírását hol találom meg? Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelt Kocsis János!

Kérdésére válaszolva tájékoztatom, ha a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe való visszalépési lehetőségről érdeklődik akkor http://www.aegonnyugdij.hu/visszalepesi_lehetoseg_tb_be_2009.html linkre kattintva, egyéb esetben a http://www.aegonnyugdij.hu oldalon tájékozódhat.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
 
 

Hoffmann Péterné
2009. szeptember 09. 10:11
(Kisállat-biztosítás)
Tisztelt Uram/ Asszonyom! Van egy kicsit harcias kutyám, néha sajnos nem tudom visszafogni, és félek, hogy egyszer megsebesít valakit. A kisállat-biztosításban lévő felelősség biztosítás ezt fedezi? Köszönettel: Sárika
Tisztelt Hoffmann Péterné!

A kisállat által okozott személysérüléses károkat bizonyos feltételekkel fizeti ki a biztosító. Nem fizet abban az esetben, ha: a sérülést a szerződő/biztosított, a szerződővel/biztosítottal egy háztartásban elő családtagok, a szerződő/biztosított vagy a szerződővel/biztosítottal egy háztartásban élő családtagok által alkalmazott személyek, a szerződő/biztosított vagy a szerződővel/biztosítottal egy háztartásban élő családtagok vendégei, valamint a kisállat felügyeletével, kezelésével vagy gondozásával időszakosan vagy tartósan megbízott személyek szenvedik el, illetve ha kisállat közfeladatot ellátó személlyel szemben okoz sérülést. A további részleteket kérjük tekintse meg a biztosítási feltételekben!

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Kis Gergely
2009. szeptember 09. 10:11
(Kisállat-biztosítás)
Kedves Szakértő! A macskámra kötöttem biztosítást, de nem találom, hogy fizet-e a biztosító, ha a elszökik a cicám. Sajnos szeret néha kiszökni, és aggódom, hogy egyszer nem jön vissza, mert mondjuk elüti egy autó vagy megtalálja egy vérmes kutya... Tudna segíteni? Köszönöm!
Tisztelt Kis Gergely!

Sajnos az állat eltűnése maga nem biztosítási esemény, így ha nem kerül elő a macska, akkor az nem jelent a biztosító részéről kárkifizetési kötelezettséget. Ha egy esetleges szökés alatt történt baleset, vagy betegség után előkerül a macska, akkor a kezelési költségeit a biztosítási feltételekben leírtak szerint rendezi a biztosító.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Kisállat-biztosítás

AEGONdirekt szakértő
Kisállat-biztosítás
 
 

Kérdezek