Szakértő válaszol

Kérdezzen bátran, mi megválaszoljuk!

Biztosítás témakörben látogatóink és ügyfeleink által feltett kérdésekre válaszol szakértőnk:

Kérdezek


Szabó Tiborné
2009. szeptember 02. 10:03
(Kötelező biztosítás)
T Cím! Tanácsot kérnék: Gépkocsimat totálkárosra törte egy szabálytalan autós. Mivel 8 napon túl gyógyuló sérülés is történt a rendőrségen nem szabálysértési hanem büntető eljárás indult, ami be is fejeződött az okozó autós elleni vádemelési javaslattal. A biztosítónál azt mondják akkor fizetnek, ha lesz jogerős határozat. Ilyet azonban csak szabs.sért eljárás esetén ad ki a rendőrség. A bírósági ítélet kellene megvárnunk? Amiből a sértett gondolom nem kap példányt? Köszönettel: Szabó Tiborné, Kaposvár
Tisztelt Szabó Tiborné!

A felelősségi kárrendezésben olyan dokumentumokra van szükség a kifizetéshez, amelyek alapján a biztosított felelőssége egyértelműen megállapítható. Ehhez - a baleset körülményeinek függvényében - adott esetben elegendő lehet a bírósági ítéleten kívül egyéb okirat is, pl. a rendőrség vádemelési javaslata a rendőrségi eljárásban született egyéb iratokkal (helyszíni szemle jegyzőkönyv, szakértői vélemény), vagy az ügyészség vádirata, de természetesen a felelősség kérdésének megállapításakor a biztosítónak figyelemmel kell lennie a biztosított nyilatkozatára is. A fent említett hatósági iratokról Ön - sértetti minőségben - jogosult másolati példányt kapni. A másolatok kikérésekor ahhoz a hatósághoz kell fordulnia, amely az iratok kikérése időpontjában az ügyet kezeli. Amennyiben a fent említett iratok alapján sem állapítható meg egyértelműen a baleseti felelősség, kérésre Ön a bírósági ítéletből is jogosult másolatot kapni.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
AEGONdirekt szakértő
 
 

Gilanné Radványi Rózsa
2009. augusztus 31. 08:06
(Utasbiztosítás)
Gyermekem külföldre utazik fél évre hogy ott folytassa tanulmányit. Kérdésem, hogy számára milyen biztosítást tudnának ajánlani?
Tisztelt Gilanné Radványi Rózsa!

Kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy a biztosítási szerződés a szerződésben meghatározott lejárati ideig, de legfeljebb 60 napig tart.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Utasbiztosítás

AEGONdirekt szakértő
Utasbiztosítás
 
 

csilla
2009. augusztus 26. 07:09
(Nyugdíjpénztár)
érdeklődnék hogy van önkéntes magánnyugdijjam és már 4 éve mikor tudom azt én kivenni köszönöm
Tisztelt csilla!

Önkéntes pénztári tagság esetén legkorábban 10 év tagság után vehető fel pénz, de ebben az esetben - ha nem vonult nyugdíjba - a fizetendő SZJA és egészségügyi hozzájárulás a megtakarításnak - az adómentes hozamon felüli összegnek - akár a felét is elviheti. Nyugdíjba vonuláskor vagy kizárólag hozam felvételekor a kifizetés adómentes.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő

AEGONdirekt szakértő
 
 

Csuti Róbert
2009. augusztus 25. 14:39
(Utasbiztosítás)
Üdvözletem! Kérdésem a következő: Külföldön (Ausztriában) dolgozok, betgbiztosítással rendelkezek, ennek ellenére köthetek-e önoknél utasbiztosítást az itt tartózkodásom idejére? Továbbá arra az időre (Április 20-Junius 20,Október 20-December 15) amikor Magyarországon tartózkodok? Előre is köszönöm. Üdvözlettel Csuti Róbert
Tisztelt Csuti Róbert!

A szabályzat alapján, a biztosítási szerzôdés létrejöttének feltétele, egyrészről, hogy a Biztosított a szerzôdés létrejöttének idôpontjában a Magyar Köztársaság területén tartózkodjon, másrészről a biztosítási szerződés területi hatálya külföldre, vagyis a Magyar Köztársaság határain kívül Európára terjed ki.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Utasbiztosítás

AEGONdirekt szakértő
Utasbiztosítás
 
 

Veréb Dávid
2009. augusztus 21. 14:14
(Utasbiztosítás)
Tisztelt Uram/ Asszonyom! Szeretnék érdeklődni az utasbiztosítással kapcsolatban, hogy hogyan lehetne legpraktikusabban megkötni az interneten, ha nekem 1 napra, szüleimnek pedig 4 napra szeretnék,(2009.08.02-05. között) és természetesen egybe kifizetni az összeset. Kérdezném, hogy külön-külön a kettőt, s egybe kifizetni, egy számláról? Továbbá pedig, hogy amennyiben átutaltuk a pénzt, kipóstázzák a papírokat, vagy esetleg egy adatbázisba leszünk regisztrálva? A befizetés utáni dolgokról is szeretnék pár információt kapni, hisz első utasbiztosítás-kötés lesz az interneten keresztül, az idő rövidsége miatt, s kényelme miatt, a francia utunk érdekébe. Köszönettel: Dávid
Tisztelt Veréb Dávid!

Az eltérő időtartamra vonatkozó utasbiztosítást csak külön van mód megkötni, külön kötvény készül róla és külön külön történik a díjfizetés is. Természetesen ez nem befolyásolja a díjfizetést, olyan értelemben, hogy a két biztosításhoz tartozó díjat lehet egy számláról fizetni. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank weboldalára, és a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik. Az online díjfizetést az alábbi kártya típusok esetén választhatja: VISA- dombornyomott,MasterCard - dombornyomott,Maestro - nem dombornyomott(Kizárólag az OTP Bank Rt. által kibocsátott, 675761 kezdőszámú kártyák),VISA Electron - nem dombornyomott (Csak ha az Ön kártyáját kibocsátó bank engedélyezte az interneten való kártyahasználatot). A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége: Kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód (a kártya hátlapján az aláírás panelen található számsor utolsó három jegye). Kötvényét az OTP visszajelzése alapján, az átutalás sikeressége esetén küldjük meg Önnek e-mailben, melyet nyomtatás után maguknál tudnak tartani. A kötvényen szereplő telefonszám és kötvényszám igénybevételével tudnak baj esetén intézkedni.

Üdvözlettel, AEGONdirekt szakértő, Utasbiztosítás

AEGONdirekt szakértő
Utasbiztosítás
 
 

Kérdezek