5 rönkház, ahol jól érezné magát

Romantikázni vagy egy hétvégi nagy bulihoz: 5 stílusos rönkház-szállást ajánlunk itthon és Szlovákiában – kandallóval, hatalmas zöld réttel, szaunával.

1.  Alszeri vendégház, Őrség

Õriszentpéter, mint az Õrség valamennyi települése, szerekbõl áll, egy szer általában egy család birtokából nõtte ki magát. A házak domboldalakra épültek és a szerek között patakok alkotják a természetes határokat. A telkek mérete ebbõl adódóan messze meghaladja az országos átlagot (2-5000 m2) és általában nincsenek bekerítve. Alszer a Zala mentén, a falu Nagyrákos felõli részén fekszik. A 2005-ben épült rönkház saját kivitelezésben, kézi szerszámokkal készült õrségi erdei fenyõbõl.

Az Alszeri Vendégházat egyszerre egy társaságnak adjuk ki. A ház 6 férőhelyes: az alsó szinten található az előtér, fürdőszoba, konyha- étkező-nappali egy hálósarokkal (egy nagy dupla és egy egyszemélyes ágy van), a tetőtérben pedig egy kétszemélyes franciaágy és egy egyszemélyes ágy.

2.  Sasfészek Fényespusztán, Mátra

Parádsasvárhoz közel, Fényespusztán egy civilizációtól távol eső mesebeli réten rábukkansz egy finn rönkházra. Kétszintes, összesen 7 ember szállhat meg, de akár kettőnek is kiadják. Kell-e meghittebb elvonulás? A házban van felszerelt konyha, kandalló, szauna, kint pedig jacuzzi – kilátással a Kékestetőre Itt biztos nem botlasz szomszédokba, nem vizslat a recepciós, nem veszi el senki előled a kilátást.

3. Extrafaház Mátra

Nagyobb baráti társasággal vagy a családdal igazi élmény elvonulni a hegyekbe, az erdő mélyére egy tisztás közepére. Erre tökéletes helyszín ez az autentikus jellegű, exkluzív, csendes, eredeti kanadai rönkház. A mátraszentistváni sípályára néző, háromszintes üdülőház, a Mátra egyik legszebb panorámájával rendelkezik. 10-16 fős családi, baráti, vagy munkahelyi társaság részére ideális szállás, melyben felejthetetlen természet-közeli élményben lehet része, miközben a kandallóban pattog a tűz.

4.  Holle Anyó kunyhója, Eplény

Az erdő széli barátságos gerendaház mellett csörgedezik egy kis patak, a közvetlen közelében található erdei tanösvény és egy kis erdei játszótér. Az ide látogató vendégeket szép erdei környezet, friss levegő és a nyugalom várja. Síelőknek is tökéletes a Magyarországon egyedülálló pályaszállás 2 négyágyas, illetve 4 kétágyas pótággyal bővíthető szobával várja kedves vendégeit. A szobák a hangulatos tetőtéri szinten találhatóak, melyekhez 2 nagyméretű fürdőszoba tartozik. Összesen 22 főt tud fogadni.

5.  Patty Rönkház Panzió, Szlovákia

Akár síelni szeretsz, akár inkább a nyarat választanád, ez a panzió éppen a megfelelő helyen van, alig 100 m-re található a nyári strandtól, foci és teniszpályától, télen pedig a sípályáktól. Ha szívesen lovagolnál akkor erre is van lehetőség Lubietova faluban (3km) és szintén itt van egy kézműves műhely is, amely előzetes megbeszélés alapján látogatható.

A vendégház igazi kikapcsolódást nyújt számodra mert a szállás mellé félpanziót is kapsz. Így csak a szórakozásra, a pihenésre, kikapcsolódásra kell összpontosítanod.

Szlovákul, csehül, oroszul, lengyelül és németül beszélnek.