A síeléseknél egyre jobban az ár számít

A válság hatására egyre jobban számít az ár még a síelőknél is, akiknek 300-350 ezres tábora évente legalább egyszer átlépi az országhatárt a téli sportok öröme kedvéért - csak immáron jobban megnézik, hova és mennyiért mennek.

A síbérletek mindenhol emelkednek, méghozzá komoly mértékben. Ráadásul nincs nagy különbség egy nagy és egy kis pálya közt ugyanabban az országban: Ausztriában - hazánk által legkedveltebb síparadicsomban - a nagyobb pályák 200-220, a kisebbek 160-170 eurót kérnek egy egyhetes síbérletért.

Egyéb költségek

A szállások árai korántsem emelkedtek annyira, így a spórolás központjában is ők állnak, ugyanis az árazások roppant eltérő mértéket mutathatnak, és nagyon nem csak a szállás minősége számít ilyenkor. Sokan hajlandóak naponta több gyaloglásra sípályához, csak hogy lefaragják költségeiket. Amin nem szabad spórolni, az a síbiztosítás: mindig válasszunk magas térítési költségű csomagok, amelyben felelősségbiztosítás is található, hiszen pár ezer forint spórolással milliókat bukhatunk baj esetén. Elvégre a biztonságunk - s így a síbiztosítás - nem játék.