Az internet térnyerése az utazásban

A világháló térnyerése a nyaralások és üzleti utak megtervezésében is uralkodóvá vált - legalábbis az EU 5 legnagyobb gazdaságában kimutathatóan is, de az öreg kontinens többi része is felzárkózóban van, az új világról nem is beszélve.

Az említett öt országban mindenhol 50 százalék felett an az internet segítségével való utazástervezés, az élen haladó Angliában pedig hattized százalék híján a héttizedes arányt is eléri. Sőt, nem csak az utazásokat, hanem a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat is egyre inkább az interneten veszik igénybe - ha már úgy is „arra járnak”.

Háló

Legfőképp az olyan utazási közösségi oldalak népszerűek, mint a TripAdvisor, amelyek a világ szinte összes országára kiterjednek, rengeteg információt és tippet tartalmaznak, valamint több száz utazó véleménye alapján lehet dönteni, hogy valóban megéri-e felkeresni egyik vagy másik helyet. Utánuk a szállásfoglalók következnek, akik nem csak internetes foglalás során nyújtanak némi kedvezményt, hanem ha megígérjük, hogy megszállás után leírjuk tapasztalatainkat egy fent említett oldalon (angolul), akkor azért is kedveskednek nekünk némi bónusszal. Repülőjegyet és utasbiztosítást szinte már természetes, hogy interneten keresztül kötünk - sőt utóbbit sokan a repülés előtti egy órában, vagy öt percben teszik meg.