Bankkártyához köthető utasbiztosítások új korszaka

Bár közel se tudja mindenki, de a legtöbb bankkártyához vagy automatikusan jár, vagy ingyenesen igényelhető egyfajta utasbiztosítás.

Ezeknek sem területi hatálya, sem fedezeti mértéke nem kielégítő, esetlegesen arra jók, hogy közeli, Európai Egészségbiztosítási Kártyát elfogadó országokban térítésmentesen megússzuk a kisebb baleseteket. Inkább egy gesztus, mint egy igazi utasbiztosítás. Azonban ez most megváltozóban van: egyre gyakrabban lehet itthon is bankkártyához teljes körű utasbiztosítást kötni - igaz ez már koránt sincs ingyen.

Trendváltozás

Ezek az utasbiztosítások jellemzőn azok a szintén nemrég divatba jött fajták, amelyek nem egy konkrét utazásra kínálnak védelmet, vagy meghatározott számú utazásra, hanem egy éven belül az összes országhatár-átlépés esetére - amennyiben azok nem tartanak 60 napnál tovább. Ráadásul mindezt mindössze párezer forintért kapjuk meg, de olyan 10 ezer forint körül környékért kiterjeszthetjük az egész családunkra is. Ebből a szempontból még egyszerűbb is, hisz úgy tűnik, egész évben nem kell törődnünk az utasbiztosítással, azonban messzebbre történő utazáshoz javasolt a biztosítók áltat kínált utasbiztosítások megkötése.