Biztonság a szállodában - mire kell odafigyelnünk?

Ha utazunk - és sokan vannak, akik éppen ősszel veszik ki szabadságukat - nem mindegy, hogy milyen szállodában szállunk meg. Adunk néhány tippet, hogyan tudhatjuk értékeinket a legnagyobb biztonságban.

Biztonság a szállodában - mire kell odafigyelnünk?

Mielőtt lefoglalnánk a szállást, érdemes rászánni néhány percet, hogy alaposabban is megismerjük azt - és itt nem csak arra gondolunk, hogy el kell olvasnunk az értékeléseket, az oda látogatók véleményét.

Fontos lehet például, hogy hol helyezkedik el a szállásunk. Nem árt, ha van a közelben rendőrség és kórház is, hiszen bár a legjobbat reméljük, a legrosszabbra is fel kell készülnünk. Ha könnyelműen olyan szálláshelyet foglalunk, ami mindentől messze esik, óriási problémákat okozhatunk magunknak a számunkra ismeretlen országban...

Az elhelyezkedést akkor is könnyen felmérhetjük a legtöbb esetben, ha nem áll egyből rendelkezésünkre az információ - megnézhetjük nem csak a szálloda honlapján, de például Google Maps-en vagy a TripAdvisor honlapján.

A szálloda mérete sem mindegy - a kisebb helyeken jobban odafigyelnek a betérőkre, vendégekre, a személyzet is könnyebben kiszúrja a gyanús alakokat, akik a gyanútlan turisták értékeire vadásznak.

És persze gyakori jó tanács, hogy forgalmas városrészt válasszunk - szem előtt kell azonban tartanunk, hogy a legtöbb betörés éjszaka történik, s ilyenkor a városok kiürülnek, az irodaházakban, hivatalokban már nem dolgozik senki, a tömegközlekedés is ritkább...

A forgalmas részeket érdemes inkább úgy megválasztani, hogy az éjszakai élet közelében legyünk - de ne annyira közel, hogy az utca túloldalán működő szórakozóhely például ellehetetlenítse pihenésünket.