Biztosítás a sífelszerelésre egész évben

A sífelszerelés nem olcsó mulatság: tudja ezt minden hazai síelő, vagy egyéb hasonló téli sportot űző állampolgár, akiknek a száma jócskán százezer fölött van.

Síelés során a kiutazók többsége által igénybe vett síbiztosítások térítik a sífelszerelésben okozott károkat, de év közben, valamint közvetlen utazás előtt és után a sífelszerelés védtelen, pedig akkor is számos baj érheti. A gyermek rááll és eltöri, szállítás közben történhet vele baleset, vagy a tárolási helyén következik be valamilyen katasztrófa, amiben megsérül. Ilyen esetekre nyújt védelmet az Aegon által kifejlesztett sífelszerelés biztosítás.

Kiterjesztett védelem

A sífelszerelés biztosítás egész évben védi téli sportfelszerelésünket, ráadásul az Európai Unió egész területén. Használható síbiztosítással együtt is, ha az nem fedezné a sífelszerelés teljes értékét, illetve egyedülálló módon akkor is kártérítést nyújt, ha a sípályán lopnák el a léceket, vagy a ruha egyik értékesebb darabját. Három csomagban köthető, amelynek a térítési limitje 50, 100 és 250 ezer forint. A sífelszerelés igazolásához számla, vagy fénykép szükséges, a kártérítéshez pedig bejelentés az illetékes szakhatósághoz - lopás esetén például rendőrséghez. A biztosító 15 napos türelmi időt köt ki a biztosítás megkötését követően - vagyis a visszaélés megelőzése végett ennyi ideg nem fizeti a beállt kárt.