Búvárbiztosítás nélkül: 11 millióba került volna a búvárkodás

Sokat halljuk, hogy vagyonokba kerülhet az, ha megfelelő utasbiztosítás nélkül vágunk neki a nyaralásnak, és valami baj történik velünk.

A baj nem jár egyedül, szokták mondogatni - és tényleg. Ugyanis ebben az esetben nem csak a felhőtlen nyaralásunk és ép egészségi állapotunk veszik oda, hanem ennek anyagi terhét is mi vihetjük a vállunkon. Remek példa erre az AEGONdirekt által is forgalmazott EUB idén nyári kárstatisztikai adataiból kivilágló kis történet, amely egy Görögországban való nyaralóval esett meg.

A búvárkodás veszélyes

Minden kezdő búvárnak ezerszer elmondják, hogy ne jöjjön fel túl gyorsan, mert könnyen az életébe kerülhet - a gyorsan változó nyomáskülönbség miatt a vérben kialakuló oxigénbuborékok elzárhatják a véráramlást, végzetes károkat idézve elő. Azonban a tenger mélyének gyönyörei gyakran feledtetik felelősségérzetünket- így járt a fenn említett nyaraló is. Keszonbetegséggel szállították kórházba, ahol azonnal dekompressziós kamrába zárták, és állapotának stabilizációja után a kezelést itthon folytatták. Ha nincs búvárbiztosítása - amely egy speciális utasbiztosítás - akkor a 11 millió forintnál is nagyobbra rúgó kezelési számlát magának kellett volna állnia, és egy ekkora összeg kifizetése akár az eddigi évek alatt felépített életszínvonalát is könnyen visszavethette volna.