Csak a jót, és a biztosat

Sem a nemzetközi közvélemény, sem mi magunk nem tartjuk magunkat a legfelelősségteljesebb népnek- sőt, az igazat megvallva a közelében sem járunk ennek a titulusnak.

Azonban valamiért, ha utasbiztosításról van szó, akkor kifejezetten felelősségteljesen tudunk viselkedni. Ugyanis közülünk majd mindenki tudja, hogy mekkora anyagi kár érhet minket akkor, ha távol az otthonunktól szenvedünk balesetet, akár egy egész élet munkája, mehet rá az orvosi beavatkozásokra.

Tények

Ezt a megállapítást támasztja alá az a tény is, hogy a hosszú távra, vagy hosszabb időre kiutazó magyarok több mint 90 százaléka köt utasbiztosítást. De nem csak hogy kötünk valamit, hanem elsöprő többségben olyan utasbiztosítást tudhatunk magunkénak, amely igen magas térítési limitekkel rendelkezik, vagy egyenesen limit nélküli és széles körű szolgáltatásokat nyújt. A felelősségérzetünk egyedül akkor kezd alábbhagyni, ha csak egy szomszédos országba ugrunk ki, vagy ha csupán egyetlen napra utazunk: ezen esetekben egyharmadnál is alacsonyabb az utasbiztosítást kötők aránya, és választott csomag sem a legjobb kategóriájú.