Családi és csoportos utasbiztosítások

Az utasbiztosítások piacán számtalan kedvezményt lehet találni, de szinte minden biztosítónál feltűnik a családi és a csoportos utasbiztosítási kedvezmények fogalma.

Bár a kedvezmény mértéke változó, de általában van akkora (akár az egyharmada a teljes árnak), hogy érdemes legyen vesződni vele, és szabályait betartva igénybe venni. A csoportos utasbiztosítási kedvezmény igénybe vételéhez minimum tíz fő szükséges.

Családi utak

Családi utasbiztosítás esetén meghatározott díjért az egész család biztosítási védelem alá vonható. Ehhez általában 1-2 szülő és 2-3 gyermek együtt utazása szükséges. Általában akkor érdemes családi kedvezményt igénybe venni, ha mindkét szülő és legalább 2 gyermek utazik együtt. Érdemes azonban ilyenkor megtekinteni a biztosítási feltételeket is, mert gyakran a kedvezmények mértékének megfelelően a szolgáltatások összeghatára is csökken. Ez azonban biztosítónként és termékenként is eltérhet. Utasbiztosítást legkönnyebben utasbiztosítás kalkulátor segítségével köthetünk, az interneten.