Elöntött közterületek és pincék Vas megyében

Vas megyében közterületeket és pincéket öntött el a közeli dombról lezúduló özönvíz. A jelenlegi kárbejelentések intenzitása alapján kb. 300 db kárbejelentéssel és pár tízmilliós kárral számol a piacvezető lakásbiztosító. Jellemzően a víz és a sár okozta elöntéses károkról számoltak be a helyszínen dolgozó szakértők.

A legtöbb kárbejelentés Sopronból és Kőszegről érkezett, de a környező településeken - Szombathely, Szentgotthárd, Velem - is előfordultak kisebb károk.

A kisebb károkat az AEGON biztosító szemle nélkül, a telefonos bejelentés alapján intézi. A szemleköteles károk esetében a kárszakértők a bejelentéstől számított 24 órán belül felveszik a kapcsolatot az ügyféllel és a biztosító a kárfelmérés után azonnal elindítja a kárösszeg utalását. A szemlét követően az ügyfelek átlagosan 4 nap alatt hozzájuthatnak a kártérítéshez.

A károk elhárításához, illetve a további károk megelőzéséhez azonban már a szemle előtt hozzá lehet fogni. A károkat bizonyító maradványokat, törmelékeket meg kell őrizni, illetve fényképet, videó felvételt is elfogad a biztosító a kárbejelentés alapjául.