Ha az utazás közben STOP táblát kapunk

A számtalan olcsó fapados repülőjárat kínálat ellenére mégis sokan autóval vágnak neki a nyaralásnak. Azonban ha ezt a fajta utazást választjuk, tisztában kell lennünk azzal, hogy ilyenkor autónk nagyobb terhelésnek van kitéve.

Sokan ülünk benne, telepakoljunk csomagokkal, mindenki minden fontosat és kevésbé fontosat bepakol a bőröndjébe mondván, hogy az autó úgyis elbírja. Emellett várhatóan 30 fok közeli időjárásban fogunk több száz, de akár több ezer kilométert is autózni. Ahogy minket, úgy autónkat is megvisel egy-egy ilyen hosszabb utazás. Sajnos előfordulhat, hogy ilyenkor a kocsink felmondja a szolgálatot. Nem elég, hogy esetleg ugrik a rég óta várt nyaralás, első pillanatban azt se tudjuk, kihez fordulhatunk, melyik szervizbe menjünk, külföldi utazás esetén hogyan hidaljuk át a nyelvi nehézségeket.

Kihez forduljunk, ha baj van?

Erre a nem várt megtorpanásra nyújt kiváló segítséget a gépjármű assistance (Autó -Max) szolgáltatás. Ma már az aegondirekt.hu oldalán is megköthető utasbiztosítás mellé kiegészítő szolgáltatásként.

Nézzük, milyen esetekben számíthatunk rá.

Az autós assistance szolgáltatás műszaki meghibásodás, baleset vagy önhibából eredő problémák esetén nyújt segítséget. Megszervezi, hogy a segítség a helyszínre érkezzen. Ha nem tudják megjavítani az autót a helyszínen, elszállítják a legközelebbi márkaszervizbe. A javítás idejére általában kölcsön gépjárművet vagy szállást biztosítanak.