Három év ingyen-nyaralás Mexikóban

A sertésinfluenza járvány következtében a mexikói szállodák vissza szeretnék állítani a bizalmat a turistákban Mexikó iránt, ezért ingyen nyaralást ajánlanak fel azoknak, akik a náluk eltöltött idő alatt elkapják a sertésinfluenzát.

A kezdeményezésben három szálloda vesz részt. E szállodák 3 évnyi ingyenes tartózkodást ajánlanak fel azoknak a vendégeknek, akik 14 napon belül fertőződnek a sertésinfluenza vírussal. Az egyik szállodaigazgató szerint a turistáknak semmi okuk félni a mexikói utazástól. A higénia maximális prioritást élvez Cancun repülőterén, és az éttermekben, bevásárlóhelyeken, taxikban és buszokban is ezt tartják most leginkább szem előtt.

A sertésinfluenza eddig 63 ember halálát okozta világszerte és 25 szálloda bezárását eredményezte Cancun régióban. A járvány kitöréséről szóló híreket követően 83%-kal visszaestek a foglalások Mexikóban. A Karib-tenger térsége és Észak-Afrika azonban szemmel láthatóan profitálnak a Mexikó-ellenes kampányból: a nagyobb utazásszervezők tájékoztatása szerint kb. 20%-kal nőttek a foglalások Egyiptomba, Jamaikába valamint a Dominikai Köztársaságba.