Három szuper kirándulóhely Budapest közelében

Az ősz általában a kirándulások évszaka, sokak szerint ilyenkor a legszebb a természet. A nyári hőség és a hosszabb nyaralások után megkezdődik az iskola és a munkahelyi mókuskerék, de a hétvégék általában jó alkalmat adnak arra, hogy akár csak egy napra, vagy néhány órára elugorjunk valamelyik közeli kirándulóhelyre, ha éppen jó az idő.

Szurdokerdő a Pilisben

Budapesttől 30km-re a Pilis hegységben található Szurdokban melyen az Országos Kék Túra útvonala is keresztülvezet, egy tanösvényt hoztak létre, mely kisgyermekes családok részére ideális egy kellemes sétához. Sok fahídon át vezet az út, de a mederben is lehet mászni, akár gyereknek is. Kb 2 kilométer az egész. A tanösvény bejárása kb. 30-40 percet vesz igénybe, de a gyerekek egy egész délelőttön keresztül is mókázhatnak a szép környezetben.

Katalinpusztai kirándulóközpont

Szintén Budapesthez közel, 40 kilométerre található a Börzsöny és a Cserhát találkozásánál a Naszály-hegy északi lábánál a Gyadai-réti tanösvény. Iskolás csoportok, kisgyermekes családok számára javasolt úti cél, mely kb. 5 km hosszú és bejárása nagyjából 2,5 órát vesz igénybe. A kirándulóközpontban erdei iskolai program vagy nyári tábor is szervezhető.

TIPP! Kiránduláskor mindig fontos, hogy zárt, vízálló és jó talpú legyen a cipő, legyen nálunk víz, elemózsia és törlőkendő, melegben naptej és napsapka.

 

Nagymaros

A Dunakanyar közepén a Börzsöny és a Visegrádi hegység találkozásánál fekvő Nagymaros igazi és csodálatos turistaparadicsomként ismert, hiszen több túraútvonal közül is választhatunk, melyek nehézségben és távban is eltérnek egymástól, de mindegyik csodás kilátást garantál a kanyargó Dunára vagy a visegrádi várra. Nemcsak gyalog, hanem kerékpáros túrát is szervezhetünk ide.