Hogyan köthetünk utasbiztosítást?

Utasbiztosítást számtalan módon köthetünk: ez talán az egész biztosítási üzletág leginnovatívabb, és legtöbb kötési felületet ajánló ága - ahogy mindig is volt.

Az utasbiztosítás megkötésének legkonzervatívabb, és manapság legkevésbé használt ága az, ha bemegyünk egy utasbiztosítással foglakozó biztosító irodájába és személyesen megkötjük azt. Ennél sokkal gyakoribb, amikor egy utazási irodában kötjük meg és fizetjük ki, az utunk megvételével egy időben. Itt vigyázzunk, mert gyakran nem tudunk az összes biztosító ajánlatából választani, ezáltal kihagyhatjuk a legjobb utasbiztosítási ajánlatokat.

Internetes szerep

A vezető kötési terület szerepét azonban az internet vette át: nem véletlen, hiszen nem csak a biztosítók honlapjain, és a különböző alkuszok utasbiztosítás kalkulátorain keresztül köthetjük meg a biztosítást, hanem a mobiltelefonokra írt utasbiztosítási applikációkkal is - akár egyetlen perccel az előtt, hogy átlépnénk az országhatárt. Az utasbiztosítás különlegessége, hogy immáron egyetlen SMS segítségével is megköthetjük, sőt vannak boltok Magyarországon, ahová az instant verzió is eljutott. Ennek lényege, hogy leemeljük polcról, megvesszük, majd hat hónapon belül, még belföldről egy üzenettel aktiváljuk. Bankkártyához is sokszor jár utasbiztosítás (minél nívósabb, annál jobb), vagy ha mégsem, akkor némi felárért cserébe köthetünk hozzá.