Hőségriadó és nyaralások

Hőségriadót hirdetett az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), amely egészen péntekig ki fog tartani, de nem elképzelhetetlen, hogy a hétvége is hasonlóan meleg lesz.

A hőség oka, hogy folyamatosan afrikai levegő érkezik hozzánk, ezzel átlagosan 7 fokkal megdobva az átlaghőmérsékletet. Ezt a hőséget kétféleképpen reagálja le az átlag magyar polgár: vagy utálja és menekül előle, vagy imádja (de inkább az előbbi, hiszen hajlamosak vagyunk mindent inkább utálni, mintsem szeretni). Ezekből aki tehetősebb az kiutazik valahova, ahol kifejezetten meleg/hideg van, aki pedig nem annyira, az vagy elbújik otthon egy ventilátor mögé, vagy kifekszik Balaton/ egy strand partjára, és élvezi a napsugarak kissé talán túlzottan is barnító hatását.

Most főleg azokhoz szólnánk, akik a meleg kedvelői körébe tartoznak. Ők különösen figyeljenek a leégéssel, főleg hogy ha az érzékenyebb bőrűek közé tartoznak - náluk ugyanis bőrrák is kialakulhat a túlzott napozás vagy leégés következtében. A napszúrás hatására pedig több napos rosszullét alakulhat ki bennünk, ami az egész nyaralást tönkreteheti. Ráadásul a leégést a biztosítók súlyos felelőtlenségnek titulálják, így egy utasbiztosítás nem is vállal térítést ilyen esetekre. Az utasbiztosításoknak egyébként is fontos szerepe van egy tengerparti nyaraláskor, ugyanis a kagylók/éles kövek által szerzett lábsebek kezelését éppúgy térítik, mint a különböző állatok csípéseiből adódót, vagy a gyomorrontásból eredőket - ez főleg akkor fordul elő velünk, ha a gyomrunk nem bírja a kinti kosztot.

Kiterjedt védelem

Az utasbiztosítás pénzügyileg is megéri, hiszen egy napra egy főnek nem kerül többe két gombóc fagylaltnál, ám egyetlen fent említett eset térítése elérheti egy négyfős család egyhetes utasbiztosítási díját. Ha pedig valami ennél súlyosabb baleset történik velünk, akkor utasbiztosítás hiányában akár több milliós költséggel is számolnunk kell, amibe a legtöbb család belerokkanna. Ráadásul minden utasbiztosítás alapvető tartozéka egy poggyászbiztosítás, amellyel megvédhetjük utaztatott értékeinket a tolvajoktól, és a légi utazások káoszától - márpedig a felmérések szerint a nyár két hónapjában ezek a leggyakoribb káresemények, amik egy utazót érhetnek.