Így szállhat meg külföldön ingyen

Sok ember álma, hogy beutazza az egész világot, de csak keveseknek adatik meg ez a lehetőség, hiszen ehhez temérdek sok pénzre van szükség. Abban az esetben, ha hajlandóak vagyunk lemondani a luxusszállodák nyújtotta kényelemről és kiszolgálásról, és van elegendő bátorságunk, kalandvágyunk, akkor van alternatív megoldás, amivel megvalósíthatjuk álmainkat és barátokat is megismerhetünk.

#@UTAS_BANNER1@#

Az elmúlt évtizedekben az számított bevett gyakorlatnak, ha valaki utazási irodán keresztül ment külföldre nyaralni, de ma már az internet adta lehetőségek elterjedésével az elmúlt években egyre többen kezdték saját maguk szervezni a nyaralásukat. Napjainkban pedig már egy újabb trend van elterjedőben, mely főleg a fiatalabb korosztályt vonzza.

Külföldre utazik? Ne kockáztassa az utazás felhőtlen örömeit, kössön utasbiztosítást online!

Cserélje le lakását a nyaralás idejére, vagy aludjon idegenek kanapéján

Divatos alternatív megoldást jelent az utazáskor felmerülő szállásproblémára a kanapészörf vagy az otthoncsere. Elsőre lehet, nem hangzik biztatóan, hogy egy idegene emberrel megosszuk az otthonunkat, vagy, hogy másokkal együtt töltsük az éjszakát egy kanapén, de szép számmal olvashatunk történeteket olyanoktól, akik már kipróbálták és rendszeresen alkalmazzák ezt a módszert.  

Speciális internetes oldalakon felvehetjük a kapcsolatot hozzánk hasonló bátor kalandvágyó társainkkal, és kanapénkat vagy kölcsönösen egymás ingatlanát felajánlhatjuk a nyaralás idejére.   A világ több pontján elterjedt már ez a megoldás, így szinte bármerre utazhatunk, és ez azt is lehetővé teszi számunkra, hogy ne csak turistaként, hanem akár helyi lakosként élhessünk a kiszemelt helyen.

Mire figyeljen?

Utazás előtt informálódjunk a kanapét vagy a lakást felajánló személyről. Ez könnyen megvalósítható, hisz a szállásadókat pontozni, véleményezni lehet, ezzel segítséget nyújtva a többi utazónak. Érdemes előzetesen e-mailben és telefonon is felvenni a kapcsolatot, segítve ezzel a kölcsönös bizalom kialakítását. Az informálódást és a döntést segíti, ha minél több adatot (szobák száma, tömegközlekedési lehetőségek stb.) és fényképeket is bekérünk a szállásról.

TIPP! Ha megvan a kiválasztott személy és úti cél, érdemes részletes megállapodást írni arról, hogy pontosan mit ajánlunk fel a partnernek, mik a szabályok, és azt is rögzítsük, hogy az esetlegesen okozott kárért ki tartozik felelősségvállalással.

Azok, akik kipróbálták már valamely szállást, általában pozitív véleménnyel vannak, és tapasztalataik szerint lopás vagy egyéb károkozás, csak nagyon ritka esetben fordul elő.

A kanapészörf és a lakáscserés nyaralás nagy előnye a spóroláson kívül, hogy akár életre szóló barátságokat is köthetünk a hozzánk ellátogatókkal.