Ingyenes utasbiztosítást kínál Mexikóváros

A mexikói főváros ingyenes utasbiztosítást kínál a hazai és külföldi turistáknak, így szeretné újra fellendíteni az új típusú H1N1 influenza felbukkanása óta igencsak visszaesett idegenforgalmat. A hírt Mexikóváros polgármestere, Marcelo Ebrard jelentette be kedden. Ez lesz az első ilyen kezdeményezés a világon.

Mexikóváros egyik legfontosabb bevételi forrása a turizmus, évi hétmillió látogató érkezik ide, melyből 3 millió külföldi. Amióta felbukkant az A/H1N1 vírus, a forgalom drasztikusan visszaesett, április-májusban csupán 10 volt a hotelek foglaltsága, de most nyáron is csak 60% körüli a foglaltság.

A biztosítás nem csak az új típusú influenza által okozott megbetegedésre vonatkozik, biztosítási védelmet nyújt majd egyéb betegségekre és balesetekre is. Benne foglaltatik majd a fogorvos ellátás, a szállodai lábadozás, az esetleges szükséges hazaszállítási költségeket is fedezi, térít poggyászkárok és járatkésés esetén is. Az új szolgáltatást a város 460 szállodájának vendégei vehetik igénybe, s azt egy nemzetközi biztosítótársaság garantálja majd.