Kedvelt uticélok a síparadicsomok

Télen az egyik legnépszerűbb úti cél a különböző országok síparadicsomjai - elvégre hagyományos körülmények közt csak ilyenkor van lehetőségünk kiélvezni a téli sportok örömeit - már ha pénztárcánkat is kímélni akarjuk.

De akik olyan helyre vágynak, ahol örökkön esik a hó, azoknak is ilyenkor éri meg menni, ugyanis a hó minősége és mennyisége sokkal több és ezen felül jobb is. Azonban a gondtalan nyaraláshoz alapos felkészülés szükséges: meg kell tervezni az utat, be kell pakolni mindent, ami kellhet, és meg kell kötni a síbiztosítást.

Bajok elkerülése

A gépkocsinkat mindenképpen lássuk el téli gumival - ennek hiányában komoly büntetésre számíthatunk külföldön - és a hóláncot se hagyjuk otthon. Nem árt egy nagyvizit sem, nehogy a fagy tegyen tönkre menet közben olyan alkatrészeket, amiket az idő vasfoga már kikezdett - ezért az ilyeneket indulás előtt cseréljük le. A megfelelő hő tartású és áteresztésű síruha épp oly fontos, mint a jó síléc, vagy a megfelelő biztonsági felszerelések. A síbiztosítás megkötése elengedhetetlen, hiszen nem csak a mentésnél vagy a kutatásnál szükséges, a több millió forintba kerülő légi helikopterek díjait is térítik benne, és felelősségbiztosítás is tartozik hozzá, így akkor sem kerülünk komoly bajba, ha véletlenül elütnénk valakit.