Milliókat fizethetünk egy balesetért külföldön

Akik tavaly a válság miatt voltak kénytelenek elhalasztani a külföldi pihenésüket, azok közül többen tervezik az idén bepótolni a nyári utazást. Nem szabad azonban spórolni az utasbiztosításon, hiszen egy idegen országban bekövetkezett váratlan baleset, rablás, vagy sürgős egészségügyi beavatkozás több millió forintos, az utazás költségeit többszörösen felülmúló számlát eredményezhet.

Utazás - baleset

Röntgen 150 ezerért

Előfordulhat, hogy egy külföldön bekövetkezett, nem várt esemény kapcsán felmerült - pl. egészségügyi - költségek többe kerülnek, mint az egész család utazása. Például, ha az Egyesült Államokban valaki megrántja a bokáját, és megröntgenezik, a vizsgálat és a kezelés költsége a több ezer dollárt, akár az egymillió forint feletti összeget is elérheti.
Nem kell azonban messzire menni, Európán belül egy egészségügyi hazaszállítás is meghaladhatja a 700.000 forintot.
Könnyű belátni, hogy ezeket a költségeket nehéz lenne saját zsebből fizetni.

Az utasbiztosítás azokra az esetekre is kiterjedhet, amikor a biztosított kórházba kerül és egy vele együtt utazó hozzátartozónak ezalatt meg kell hosszabbítania külföldi tartózkodását, illetve a biztosított kórházi elbocsátását követően orvosi okok miatt csak később tudnak hazautazni. Ilyenkor a biztosító átvállalja a felmerült szállodai költségeket.

500 forint naponta

A megfelelő védelem már napi 500 forintnál kevesebb összegért is elérhető. Ma már a legtöbb utasbiztosítás tartalmazza azokat az alapelemeket, amelyekkel nyugodtabban vághatunk neki a világnak. Az egyszeri utasbiztosítást általában 3 naptól egy évig terjedő időtartamra lehet kötni, de akár egész éves biztosítási bérletet is válthatnak azok, akik gyakran utaznak külföldre. Fontos, hogy a kiválasztott utasbiztosítás tartalmazzon egészségügyi, utazási és balesetbiztosítást is, és fedezze a poggyászkárokat. Hasznos továbbá, ha jogvédelmi és személyi felelősségbiztosítás is tartozik hozzá.