Őszi túrák veszélyei

Vége a nyaralószezonnak, jóval kevesebben mennek tengerpartra, strandra. Az ősz beköszöntével a túraszezon veszi kezdetét. A turistákat várják a hegyek, a városlátogatókat pedig a kedvelt városok.

A még zöldellő hegyek a csodás panorámán kívül sajnos számos balesetet is tartogatnak. A csúszós sziklákon egy rossz mozdulat és máris oda a túra, rosszabb esetben, gipszben megyünk haza.

Ebben a szezonban nyitja meg kapuját például a méltán híres Oktoberfest. Számtalan szép és kellemes emléket lehet egy ilyen fesztiválról hazahozni, de sajnos veszély is leselkedik ránk. Ahol tömeg van, ott mindig előfordulnak lopások, rossz mozdulatok, esések. Nem árt, ha az utazás előtt gondolunk az esetleges kellemetlenségekre és utasbiztosítást kötünk.

A másik nagy népszerű elfoglaltság ebben a kellemes őszi időszakban a búvárkodás. Ennek a hobbinak is számos visszaütője lehet, mindamellett, hogy az egyik legmegnyugtatóbb dolog a világon. Az a csend, a lágy lebegés, a színes halrajok, a káprázatos korallok ellenére nem egy veszélytelen szórakozás. A víz alatti világ csodálatos, titokzatos. A gyakorlott merülők is vétenek egy-egy hibát, nemhogy a kevesebb rutinnal bírók. Nagyon fontos, hogy az utasbiztosítás megkötésekor alaposan tájékozódjunk arról, hogy a biztosítás mire és milyen térítési összegre szól. Az egyik legjellemzőbb biztosítási esemény, a keszon betegség. Ez a légembólia egyik típusa, amely akkor következik be, ha a nagyobb nyomású térből az ember túl hamar ér kisebb nyomású helyre. Következményei halálosak is lehetnek. Éppen ezért semmiképp ne induljunk útnak mindenre kiterjedő utasbiztosítás nélkül.