Saját autóval sítúrán

A síelni indulók száma tavaly 43 százalékkal nőtt Magyarországon, és idén is növekedő trendet jósolnak a szakértők - noha az utazási irodák korántsem prosperálnak belőle.

Ennek oka, hogy egyre többen és többen vágnak neki a nagy útnak saját gépkocsival, amitől számottevő megtakarítást és nagyobb szabadságot várnak - és általában kapnak is. Igaz ennek „ára”van: komoly szervezést, amely szabadidő és energia ráfordítást igényel. Ám nem kell aggódni, mert mindebben nagy segítségünkre lehet az internet.

A világháló segítségével

Az online világban számtalan dologhoz találhatunk segítséget: megtervezhetjük pontos útvonalunkat, elfoglalhatjuk leendő szálásunkat, és informálódhatunk a célország közlekedési kultúrájáról, szabályairól és útdíjairól. Sőt, a nemrég megjelenő síbiztosítás kalkulátorok segítségével még utasbiztosításunkat is megköthetjük - amihez komoly mértékű online kedvezmény is jár. Utasbiztosítás hiányában milliós devizaadósság szakadhat a nyakunkba, úgyhogy semmiképp se feledkezzünk meg róla. Az interneten kívül pedig a gépjárművünket is fel kell készíteni a nagy útra: téli gumi, hólánc és fagyálló mindenképpen szükséges, de az se árt, ha az elöregedett, érzékenyebb alkatrészeket lecseréljük, nehogy a fagy és a hosszú út megpróbáltatásai alatt menet közben mondják fel a szolgálatot.