Síbiztosítás egy mozijegy áráért?

Napi 600-700 Forintért már viszonylag komoly síbiztosítást lehet kötni az idén. Így egy hosszú hétvégés csúszka biztosítását már nem egészen 2000 Forintból ki lehet hozni. Ráadásul egyre több társaság ajánl kifejezetten a téli sportok kedvelőire szabott biztosítást.

Az egyéni utazások számának növekedésével egyre keresettebbek azok a termékek, amelyek kifejezetten a síelőknek kínálnak biztosítást. Ugyanakkor arra is van példa, hogy a biztosító az utasbiztosítását egészíti ki, hogy megfeleljen a téli sportok szerelmeseinek.

Napi 600-700 forintért már egész komoly síbiztosítás köthető, így egy hosszú hétvégi síelés akár már 2000 forint alatt, - nagyjából 1 mozjegy árából - megúszható.

A biztosítás kiválasztásakor, ugyanakkor az ár mellett még számos tényezőt érdemes figyelembe venni: például hogy a sífelszerelés árát megtérítik-e (akár 150-200 ezer forintig) esetleges lopás, megkárosítás esetén vagy ha egy baleset miatt helikopteres légimentésre van szükség, akkor állják-e az akár 3 millió forintra rúgó költségeket. Nem árt figyelni arra sem, hogy mekkora limitet szab a biztosító a kórházi kezelésekre, hiszen ezek ára egy osztrák magánklinikán elérheti a 7-10 millió forintot.

Érdemes megfontolni továbbá olyan konstrukció választását, amely tartalmaz sífelelősség szolgáltatást is. Ez arra az esetre is kiterjed, amikor mi okozunk maradandó sérülést egy baleset során. Az egyéni utazók többsége az autóra szóló assistance szolgáltatást is kéri, így például meghibásodáskor csereautót tudnak biztosítani, illetve adott esetben pótsofőrt is tudnak küldeni.

Az egyéni utazások számának növekedésével várhatóan egyre népszerűbbek lesznek majd az internetes utasbiztosítás kötések.