Sokan indulnak nyaralni szeptemberben

A nyaralók nagy része csupán szeptemberben veszi ki a szabadságát, és indul nyaralásra - mintegy harmaduk az országhatárt is átlépi.

Ennek a döntésnek számtalan reális oka van: egyrészt az egyre rosszabbodó gazdasági helyzetben minden forint számít, és a főszezon végeztével felére is visszaeshetnek a szállásárak, de az utazáson is nagyobb összegeket lehet spórolni. Nincs tömegnyomor, nem kell harcolni a mindenáron nyáron nyaralni akaró kollegákkal a napokról, és az időjárás is ideális: nincs kánikula, de a globális felmelegedés „áldásos hatásának” hála a nyári meleg egészen szeptember végig tart.

Csak biztosítva!

Egy utazás során különösen fontos az utasbiztosítás, ugyanis e nélkül százezreket, sőt milliókat hagyhatunk ott egy-egy baleset után - még úgy is, hogy Európában vendégeskedünk, és rendelkezünk Európai Egészségbiztosítási Kártyával. Szerencsére az egy napnál tovább nyaralók több mint 90 százaléka köt utasbiztosítást, és bár sokan az árat félretéve a legjobbak közül válogatnak, még mindig valamivel 10 százalék azok aránya, akik elégségesnek tartanak egy bankkártyával járó utasbiztosítást, vagy az EEK-t. Utasbiztosításunkat most már akár utazás előtt egyetlen perccel is megköthetjük interneten, vagy az okostelefonokra fejlesztett utasbiztosítási alkalmazások egyikével.