Távol a hidegtől

Sokan örömmel várják az első havazást : szánkózás, hógolyózás, téli sportok, és persze az eddig gyakorta elmaradt fehér karácsony. Ám másoknak a borzongás, a jégen való csúszkálás, és közlekedés ellehetetlenülésével egyenlő a tél, így ők, ha csak tehetik, benn ülnek a meleg otthonukban - vagy elmennek a föld másik végére, ahol épp nyár van, tengerpart és napsütés.

Épp ezért a téli hónapok második legkedveltebb célpontja a januárban nyárt ülő, távoli, de még megfizethető országok - jó példa erre a Dél-Afrikai Köztársaság. Ezen helyekre nem csak összespórolt pénz szükséges, hanem védőoltás és utasbiztosítás is.

Teljes körű védelem

A távoli országokban immunrendszerünkre számos ismeretlen vírus és baktérium leselkedhet, ezért indulás előtt be kell adatnunk magunknak a szükséges védőoltásokat. Azon felül, hogy ezek igen sokba kerülnek, olykor hat- hét is szükséges a teljes immunizációhoz, ezért érdemes ezeket az utakat jó előre megtervezni. A megfelelő utasbiztosítás megkötése szintén elengedhetetlen - ráadásul ennek magas térítési limittel rendelkező, széles körű utasbiztosításnak kell lennie, tekintve ezen országok egészségügyi rendszerének díjait, és a veszélyek széles körét. Legvégül ügyeljünk merre járunk: nem kötelező a turistáknak kijelölt zónákban mozognunk, ugyanakkor előre térképezzük fel, hogy melyek azok a környékek, ahová még véletlenül se keveredjünk.